Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Leģionāri: Gorkšam jāturpina sērija, Rudņevam jāiesit, Cauņam jātiek laukumā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Leģionāri: Gorkšam jāturpina sērija, Rudņevam jāiesit, Cauņam jātiek laukumā
Kaspars Gorkšs
Foto: readingfc.co.uk

Šajā nedēļas nogalē joprojām galvenā uzmanība Kasparam Gorkšam, kurš kopā ar "Reading" turpinās cīņu par iekļūšanu Anglijas Premjerlīgā. Tomēr netrūks interesantu maču arī citiem mūsu leģionāru pārstāvētajiem klubiem.

Kaspars Gorkšs un „Reading” pēdējās 19 spēlēs guvusi 15 uzvaras, un tikai pēdējā kārtā, nospēlējot neizšķirti, pārtrūka tās astoņu uzvaru sērija. Nekas, tagad varam skaitīt pēc kārtas nezaudētos mačus – šobrīd ir deviņi, un sestdien ir iespēja palielināt šo sēriju līdz desmit. Izbraukuma spēlē jātiekas ar „Barnsley”, kas 24 komandu konkurencē ieņem 17. vietu un kurai Redinga mājās zaudēja ar 1:2. Laiks revanšam! Tā kā atlikušas vairs tikai 10 spēles (un jācer, ka „Reading” izkrišana no sešinieka nedraudēs), jāsāk sekot arī konkurentēm uz TOP2 „Southampton” un „West Ham”. Svētie viesos cīnīsies ar „Milwall” (19. vieta), bet „West Ham” arīdzan viesos ar „Leeds United” (10. vieta), kas vēl cer atgriezties TOP6.

Jāmin, ka spēļu grafiks šobrīd Čempionātā ir nežēlīgs un Gorkšam ar „Reading” būs spēle arī otrdien, pie tam atkal izbraukumā – jāspēkojas ar „Peterborough”. Tai pat laikā „Southampton” un „West Ham” gaida smagas cīņas ar citām TOP6 pārstāvēm „Hull City” un „Middlesbrough”.

Pēc cīņas ar Madrides „Real” un izstāšanās no UEFA Čempionu līgas pirmdien Krievijas Premjerlīgā Aleksandram Cauņam un Maskavas CSKA jāatgriežas uz zemes un Maskavas derbijā jācīnās ar „Spartak”. CSKA ar pūlēm tur 2. vietu, un viena no sekotājām (divu punktu attālumā) ir tieši „Spartak”. Līdere „Zenit” apsteidz CSKA par sešiem punktiem. Jācer, ka Cauņa aizvadīs savu pirmo oficiālo spēli šogad.

Pagājušajā nedēļas nogalē Ukrainas Premjerlīgā debitēja Ritvars Rugins, pie tam izejot uz maiņu pret vareno „Shakhtar”. Sestdien Rugina „Illichivets” viesos tiksies ar Poltavas „Vorskla” – tā ir tā pati komanda, kuras spēlētāji pagājušajā kārtā izprovocēja „Dnipro” (šīs komandas slavenais treneris Huande Ramoss pēc mača šausminājās par tiesāšanu Ukrainā). Redzēsim, vai Rugina debija pārliecinājusi trenerus uzticēties mūsu pussargam arī turpinājumā.

Andris Vaņins un „Sion” sestdien Šveices Superlīgas spēlē viesos tiksies ar vicelīderi „Luzern” un mēģinās turpināt deldēt 12 punktu deficītu līdz „Lausanne-Sport” (ja neizdosies, būs jāaizvada pārspēles par palikšanu). Tomēr svarīgāks mačs „Sion” sagaida trešdien, kad Šveices kausa izcīņas 1/4 fināla vienīgajā spēlē mazā stadionā (ietilpība – 1 500) būs jācīnās ar 1. līgas tabulas vidusdaļas komandu „Biel-Bienne”. Tieši caur kausa izcīņu Siona vēl var kvalificēties nākamās sezonas Eirokausiem, pie tam „Sion” ir šī brīža kausa turētāja un aizstāv titulu.

Polijā beidzot gaidām vārtus no Artjoma Rudņeva, kurš pirmajās četrās spēlēs (trīs Ekstraklasē un vienā Polijas kausa izcīņas mačā) palicis uz nulles (vēl vairāk – nevienus vārtus nav iesitusi arī visa „Lech” komanda). Sestdien „Lech” izbraukumā tiksies ar Bjalistokas „Jagiellonia”, kurai arīdzan šī sezona ir neveiksmīga – vien 12. pozīcija, kamēr Rudņeva „Lech” ieņem tikai 8. vietu. Tiesa, Rudņeva kā labākā Ekstraklases snaipera pozīcijas nav apdraudētas – Artjomam tie paši 18 vārtu guvumi, kamēr diviem tuvākajiem sekotājiem ir pa 10 vārtiem. Otrdien Rudņevam un „Lech” atbildes spēle Polijas kausa izcīņas 1/4 finālā Krakovā pret „Wisla” – būs grūti, taču viesos jāmēģina atspēlēties pēc 0:1 zaudējuma Poznaņā.

Tāpat rīt Oļega Laizāna Lodzas LKS viesos spēlēs ar Zabžes „Gornik”. LKS ir pēdējā 16. vietā, taču drošā zona (14. vieta) ir nieka punkta attālumā – Laizānam jāpalīdz komandai kārpīt katru punktiņu... Tieši tas pats attiecas uz Alekseju Višņakovu un „Cracovia”, kurai tikpat punktu, cik LKS un 15. pozīcija – Krakovai un Višņakovam svētdien viesos jāspēlē ar turnīra vicelīderi Vroclavas „Slask”, kas ziemas pārtraukumā bija turnīra līdere, bet pēc turnīra atsākšanās trīs spēlēs tikusi tikai pie viena punkta, un tagad alkst beidzot uzvarēt – Višņakova „Cracovia” ir vairāk nekā ņemams pretinieks…

Svētdien Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana Gdaņskas „Lechia” uzņems Kieļces „Korona” – mūsējo komanda tikai par trim punktiem apsteidz izkrišanas zonu. Lukjanovs pagājušajā mačā pēc ilgāka pārtraukuma izcēlās ar rezultatīvu piespēli – pret „Korona” jāturpina iesāktais! Beidzot atsāksies Polijas 1. līgas čempionāts – sestdien gaidīsim pozitīvas ziņas par Denisa Rakela un Kaspara Dubras sniegumu.

Otrdien AFC Čempionu līgas grupu turnīrā 2. kārtas spēli aizvadīs Andreja Perepļotkina „Nasaf”, kas izbraukumā Irānā spēkosies ar „Esteghlal”. Kamēr „Nasaf” 1. kārtā savā laukumā zaudēja ar 2:4 (no 2:0…), Irānas vienība savu maču uzvarēja. „Esteghlal” lielākoties spēlē vietējie spēlētāji, no kuriem Irānas izlases (tā tikusi to 10 izlašu skaitā, kas Āzijas zonā turpinās cīnīties par 4.5 ceļazīmēm uz PK2014) portugāļu treneris Keirušs pēdējo reizi izsauca trīs futbolistus, tai skaitā izlases pamatvārtsargu Rahmati. Jāpiebilst, ka vakar startēja Uzbekistānas čempionāts, un vicečempione „Nasaf” viesos pret Samarkandas „Dinamo” uzvarēja ar 2:0.

Azerbaidžānā svētdien notiks līderu cīņa – Baku „Inter” uzņems „Neftchi”. Tiesa, pēdējā laikā Ģirts Karlsons (viņa „Inter” no oponentes tabulā atpaliek par punktu) labākajā gadījumā nāk tikai uz maiņu un tikai kausa izcīņas mačā trešdien pirmo reizi šogad iznāca sākumsastāvā – lūkosim, vai Karlsonam uzticēsies arī svarīgajā čempionāta spēlē. Tāpat svētdien 5. vietā esošā „Qabala” ar Pāvelu Doroševu pretinieka laukumā spēlēs ar „Qarabag”, bet vadošo sešinieku noslēdzošā „Baku” (Deniss Ivanovs, Māris Verpakovskis) izbraukumā spēlēs ar „Khazar”. Savukārt otrā sešinieka mačā Igora Tarasova un Andreja Rubina „Simurq” uzņems pastarīti „Turan” – nedrīkst zaudēt, citādi izkrišana sāks draudēt arī šim mūsējo klubam.

Spēles aizvadīs arī daudzu citu leģionāru komandas, taču no tām atzīmēsim vēl tikai Narvas „Trans” sestdienas spēli viesos pret Tallinas „Levadia” – šis klubs pēc ilga pārtraukuma pērn netika trijniekā (4. vieta), lielā mērā pie vainas esot tieši „Trans” (3. vieta), kurā šobrīd spēlē uzreiz četri mūsējie - Aleksandrs Abramenko, Dmitrijs Borisovs, Aleksejs Kuplovs-Oginskis un Dmitrijs Medeckis. Lai gan tas būs 2. kārtas mačs, „Trans” klubam tā būs pirmā spēle šajā sezonā (neskaitot zaudēto Superkausa spēli).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-16 10:15, pirms 13 gadiem
sasperjods rakstīja: kāda sērija
sērija jau paŗtruķa klūpot pret Dincaster
Uzvaru serija partruka ja, bet vini nav zaudejusi 9 speles pec kartas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja