Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

A.Emsim vārti Lietuvā komandas zaudējumā, Šteinbors vārtos ''Jagiellonia'' neizšķirtā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

A.Emsim vārti Lietuvā komandas zaudējumā, Šteinbors vārtos ''Jagiellonia'' neizšķirtā
Aivars Emsis. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/Virslīga

Spēles futbola līgās aizvada Latvijas futbolistu pārstāvētās komandas. Piektos vārtus Lietuvā ''Džiūgas'' sastāvā guva Aivars Emsis, taču ar to nebija līdzēts, jo izskaņā komanda piedzīvoja zaudējumu ar 2:3 pret līderi ''Suduva''. Norvēģijas otrajā līgā debitēja 19 gadus vecais Eduards Daškevičs, bet Kiprā ''Achnas'' zaudējumā uz maiņu devās Artūrs Karašausks.

Armēnijā Eduarda Emša pārstāvētā ''Noah'' izbraukumā spēlēja neizšķirti 1:1 ar ''Noravank''. ''Noah'' izdevās atspēlēties vien otrā puslaika kompensācijas laikā, gūstot vārtus īsi pirms spēles beigām. Emsis laukumā šajā spēlē nedevās. Ar četriem punktiem piecos mačos ''Noah'' ir astotajā pozīcijā desmit komandu konkurencē.

Lietuvas čempionātā vārtus ''Džiūgas'' sastāvā guva Aivars Emsis, taču viņa pārstāvētā vienība piedzīvoja dramatisku zaudējumu ar 2:3 pret ''Suduva''. Emsis izcēlās 79. minūtē, laukumā dodoties sākumsastāvā, bet tiekot nomainīts 86. minūtē. Emsim šie bija piektie vārti šajā sezonā un spēlētājs ir trešais savas komandas rezultatīvākais spēlētājs. ''Suduva'' uzvaru izrāva kompensācijas laika pirmajā minūtē. Ar 26 punktiem 26 spēlēs ''Džiūgas'' ir septītie desmit komandu konkurencē.

Debiju pēc spēka Norvēģijas otrajā līgā piedzīvoja 19 gadus vecais Eduards Daškevičs, kurš 83. minūtē devās uz maiņu ''Ham-Kam'' sastāvā. Viņa pārstāvētā komanda svinēja graujošu uzvaru ar 4:0. Pēc 17 aizvadītām cīņām ''Ham-Kam'' ar 38 punktiem ir čempionāta līdere.

Jānis Ikaunieks nedevās laukumā Somijas čempionātā ''KuPS'' uzvarā ar 3:0 pār SJK. ''KuPS'' dominēja jau no pirmajām minūtēm, pašā sākumā arī nerealizējot 11 metru soda sitienu. Ar 42 punktiem 19 spēlēs ''KuPS'' ir otrie Somijas čempionāta turnīra tabulā, par sešiem punktiem atpaliekot no līderes HJK.

Kiprā Artūrs Karašausks 56. minūtē devās uz maiņu, kamēr Igors Tarasovs palika rezervē ''Achnas'' sastāvā tās zaudējumā ar 1:3 ''Paeek''. Pirmajās divās aizvadītajās čempionāta spēlēs ''Achnas'' piedzīvojusi neveiksmes un pagaidām ir priekšpēdējie čempionātā.

Pāvels Šteinbors devās vārtos Polijas augstākā čempionātā spēlē ''Jagiellonia'' sastāvā, kura spēlēja neizšķirti 1:1 ar ''Stal Mielec''. Vārtus Šteinbors ielaida jau mača sākumā 11. minūtē, bet vēlāk tika galā ar citiem pretinieku uzbrukumiem. Ar deviņiem punktiem septiņās spēlēs ''Jagiellonia'' ieņem septīto vietu 18 komandu konkurencē.

Nīderlandē vēl nedebitēja Roberts Uldriķis, kurš šajā nedēļā pievienojās savai jaunajai komandai ''Cambuur''. Latviešu uzbrucējs neatradās vienības pieteikumā, kamēr ''Cambuur'' pārliecinoši ar 5:2 apspēlēja ''G.A.Eagles''. Pēc četrām aizvadītām cīņām ar sešiem punktiem komanda ieņem astoto vietu 18 komandu konkurencē.

Zaudējumu Īrijā piedzīvoja Raivja Jurkovska ''Dundalk'', kura izbraukumā ar 0:1 atzina ''Longford'' pārākumu. Spēle bija asa, tiesnesim piešķirot trīs sarkanās kartiņas. Vienīgie vārti tika gūti pirmā puslaika izskaņā, bet kopumā ''Dundalk'' nespēja izmantot spēlēšanu lielāko cīņas gaitu vairākumā. Ar 28 punktiem 25 spēlēs ''Dundalk'' ir priekšpēdējā vietā čempionātā.