Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Leģionāri: Vai Gorkšs tuvosies Premjerlīgai? Vai Rudņevs kļūs par rezultatīvāko?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Leģionāri: Vai Gorkšs tuvosies Premjerlīgai? Vai Rudņevs kļūs par rezultatīvāko?
Kaspars Gorkšs
Foto: www.qpr.co.uk

Šajā nedēļas nogalē virkni spēļu aizvadīs Latvijas futbolisti. Cita starpā Kaspars Gorkšs ar savu "Queens Park Rangers" mēģinās vēl vairāk tuvoties Anglijas Premjerlīgai, savukārt Artjoms Rudņevs, turpinot gūt vārtus, reāli var kļūt par Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

Objektīvi spriežot, svarīgāko spēli šajā nedēļas nogalē aizvadīs Kaspars Gorkšs un viņa „Queens Park Rangers” (19-13-4), kas sestdien plkst.17:00 savā laukumā uzņems 21. vietā esošo „Crystal Palace” (10-8-18). Gorkša „QPR” 10 kārtas pirms Čempionāta regulārās sezonas beigām ieņem 1. vietu un tuvāko sekotāju apsteidz par septiņiem punktiem. Tas ir daudz, taču, pirmkārt, tempu nedrīkst zaudēt, jo konkurentes arī naski krāj punktus, otrkārt, parādījušās ziņas, ka „QPR” var tikt piešķirts punktu sods par nekorekti veiktu transfēru – tādējādi drošības labad pārsvars jāstiprina, lai izdoties nosargāt vietu labāko divu komandu skaitā arī gadījumā, ja šis potenciālais sods realizējas. Kas attiecas uz Gorkšu, pagājušajā kārtā viņš atgriezās laukumā pēc trīs kārtu dīkstāves. Paredzams, ka arī pret „Crystal Palace” (kas ir tieši virs izkrišanas zonas – tātad arī šai komandai tā būs ļoti svarīga spēle) Gorkšs spēlēs, jo Fics Hols joprojām savainots, bet Danijs Šitu pēdējā kārtā nopelnīja sarkano kartīti un izcietīs viena mača diskvalifikāciju. Domājams, ka Gorkšs centra aizsardzībā spēlēs ar ierasto partneri Metjū Konoliju – abiem jāatgūst trenera Nila Vornoka uzticība.

Kā allaž, pastiprināta uzmanība jāpievērš Polijas čempionātam, kurā ir veseli seši mūsējie. Divi no viņiem gan ir savainoti – Sergejs Kožans („Lechia”, ārā no ierindas uz ilgu laiku) un Jurijs Žigajevs („Widzew”), kurš, iespējams, rehabilitācijas ietvaros piedalīsies jauniešu komandas spēlē. Pārējie četri ir gatavi spēlēt. Sestdien Ivana Lukjanova 4. vietā esošā „Lechia” (8-3-6) viesos spēlēs pret čempionāta vicelīderi „Jagiellonia” (9-5-3) – abas šīs komandas nesen izspēlēja Polijas kausa izcīņas pusfināla pirmo maču, Gdaņskā cīņai noslēdzoties 0:0. Bjalistokā favorīte būs mājiniece „Jagiellonia”, taču arī „Lechia” Polijas futbolā ir liels spēks un nozīmīgu lomu spēlē arī mūsu Lukjanovs, kurš nupat izpelnījies izsaukumu uz Latvijas izlasi. Abas komandas šķir pieci punkti un negaidītas uzvaras gadījumā Lukjanova un Kožana „Lechia” var vēl vairāk pietuvoties labāko trijniekam. Denisa Rakela „Zaglebie” (5-5-7) šonedēļ nomainījies treneris (jaunais – Jans Urbans), un šī 12. vietu ieņemošā Ļubinas komanda centīsies iepriecināt jauno komandas vadītāju mājas mačā ar vietu augstāk esošo Varšavas „Polonia”. Savukārt Artjoma Rudņeva „Lech” (7-4-6) pēc ziemas pārtraukuma sākusi kāpt augšup un svētdien mēģinās turpināt iesākto, izbraukumā tiekoties ar pēdējā vietā esošo „Cracovia” (2-4-11), kuru pārstāv Aleksejs Višņakovs. „Lech” tikai par diviem punktiem atpaliek no 4. vietas īpašnieces „Lechia”, savukārt Rudņevs ar astoņiem gūtiem vārtiem ir turnīra 3. rezultatīvākais spēlētājs – diviem poļu uzbrucējiem ir pa deviņiem gūtiem vārtiem. Rudņevam noteikti ir pa spēkam kļūt par līgas rezultatīvāko. Attiecībā uz A.Višņakovu Krakovas vienības treneris diplomātiski izteicies, ka viņam ir cerības iziet laukumā – redzēsim, vai Polijā notiks divu mūsējo cīņa aci pret aci.

Šajā nedēļas nogalē sāksies arī jaunais Krievijas čempionāts. Aleksandrs Cauņa pagaidām savainojuma dēļ nespēlēs (viņa „CSKA” uzņems „Amkar”), bet Oskara Kļavas „Anzhi” 1. kārtā uzņems līgas jaunpienācēju „Krasnodar”. Grieķijas čempionātā Māra Verpakovska pārstāvētā „Ergotelis” (9-4-12) svētdien lūkos pārtraukt neveiksmju sēriju mājas spēlē ar „Atromitos” (6-10-9) – Krētas komanda uzvaras gadījumā var atgriezties labāko astotniekā. Šveices čempionātā Andra Vaņina 4. vietā esošā „Sion” (10-6-7) sestdien izbraukumā cīnīsies ar vicelīderi „Zurich” – abas komandas šķirt tikai četri punkti. Denisa Ivanova „Sivasspor” (4-17-13), kas atrodas tieši virs izkrišanas zonas (15. vieta 18 komandu konkurencē) svētdien uzņems „Kayserispor”, kas savukārt ieņem negaidīti augsto 4. vietu – „Sivasspor” un Ivanovam jākrāj punkti, lai nenokļūtu sarkanajā zonā. Tāpat mūsējie spēlēs Azerbaidžānas, Slovākijas, Kipras, Ungārijas līgās.

  +9 [+] [-]

, 2011-03-11 20:25, pirms 14 gadiem
Uz priekšu letiņi!

  -1 [+] [-]

, 2011-03-11 20:43, pirms 14 gadiem
Atgūt uzticību un ar lieliem mērķiem uz Premjerlīgu!

  +4 [+] [-]

, 2011-03-11 21:06, pirms 14 gadiem
Vispār pēdējā laikā prieks par latviešu spēlētājiem - daudzi, pat ļoti daudz salīdzinot ar citiem gadiem, tikuši pie labas spēļu prakses ārzemēs. Tā tik turpināt, cerēsim, ka līdz ar to augs arī izlases līmenis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: duum

  +1 [+] [-]

, 2011-03-11 22:21, pirms 14 gadiem
Ja kādreiz varēja par katru spēlētāju izteikties individuāli, tad tagad tas nav vairs iespējams... hū... Tas būtu tāpat kā brazīļiem apspriest katru sava spēlētāja transfēru. Tik daudz mums to spēlētāju tagad ārzemēs. Tas ir ļoti labi un lai viņiem veicas. Pirmkārt, jau anglim, šveicietim un poļiem, kā arī Kļavam Krievijā.

Labas ziņas pienākušas arī no Slovākijas - jau rīt oficiāli Žilina rindās debitēt var Zjuzins, jo Žilina samaksājusi FKV prasīto transfēra summu. Ideāli. Lai veicas viņam, Bulvītim un Turkovam tajā pusē, kā arī Ivanovam vairāk uz dienvidiem. Par pēc iespējas vairāk uzvarām, Gorkša spēlēšanu un Rudņeva golu.