Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Daugavpils vārtsargs Razumejevs Romā trenējoties pa četrām stundām dienā

Emils Ozerinskis

Daugavpils vārtsargs Razumejevs Romā trenējoties pa četrām stundām dienā
Vladislavs Razumejevs. Foto: LFF

LETA. Itālijas A sērijas komanda "AS Roma" piesaistīto Latvijas futbola kluba "Daugavpils" vārtsargu Vladislavu Razumejevu grib uztrenēt līdz A sērijas komandai vai izdevīgi pārdot, futbolists otrdien citēts Daugavpils ziņu portālā "chayka.lv".

16 gadus vecais Razumejevs aizvadījis divas spēlēs "Roma" kluba U17 komandā, Itālijas čempionātā vienu spēli nostāvot "sausā", otrā vienīgos vārtus ielaižot mača kompensācijas laikā no 11 metru soda sitiena. Futbolists sarunā ar ziņu portālu "chayka.lv" stāsta, ka tā ir parastā profesionālo klubu loģika - izaudzināt talantīgu jauno spēlētāju par pirmās komandas dalībnieku vai izdevīgi pārdot citam klubam.

Pagaidām futbolists trenējas un spēlē U17 komandā, par treniņiem, izmitināšanu un ēdināšanu maksājot Itālijas galvaspilsētas klubam. Razumejevs uzsver, ka atšķirībā no Daugavpils katrā treniņā ir vārtsargu treneris, kurš nepārtraukti komentē vārtsargu darbību, veic korekcijas un sniedz padomus.

Daudz tiek strādāts uz tehniku, kā arī katrā treniņā tiek spēlēts futbols. Katru dienu ir tikai viens treniņš, taču kopā ar individuālo darbu no plkst.14 tas ilgst 3,5-4 stundas. U17 komandā Latvijas vārtsarga konkurenti uz vietu vārtos ir itālis un norvēģis, taču visi trīs aizvada vienādu spēļu skaitu.

Futbolists stāsta, ka spēles ir gandrīz katru nedēļu. Visas komandas ir sadalītas pa reģioniem, un "AS Roma" jaunā maiņa C grupā ar 13 vai 14 komandu līdzdalību ir līdere. Labākās sešas kvalificēsies sacensību nākamajai kārtai.

Komandā lielākā daļa spēlētāju ir itāļi, bet bez norvēģu vārtsarga ir arī divi puiši no Zviedrijas, pa vienam - no Brazīlijas un Kipras. Pagaidām jaunietis skolā neiet, pastiprināti mācoties itāļu valodu, taču no jaunā gada viņš plāno attālināti atsākt mācības Daugavpils 16.vidusskolas desmitajā klasē.

Augustā spēlētājs Romas klubā desmit dienas bija uz atrādīšanos, iepatikās un oktobra sākumā devās uz Itāliju.

Šajā sezonā Razumejevs vienā no Latvijas futbola virslīgas spēlēm bija uz "Daugavpils" rezervistu soliņa. Ikdienā viņš trenējās paralēli kopā ar Virslīgas un U16 komandu. Tāpat Razumejevs tika aizvadījis pāris pārbaudes spēles ar galveno komandu.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2021-11-10 00:04, pirms 3 gadiem
Kāpēc tikai 4 stundas?

  +1 [+] [-]

, 2021-11-10 07:37, pirms 3 gadiem
Savulaik Itālijas laba līmeņa klubos trenējās ļoti talantīgs Daugavpils jaunietis Vorobjovs,kur viņš tagad ir?

  +2 [+] [-]

, 2021-11-10 08:44, pirms 3 gadiem
emox rakstīja: Savulaik Itālijas laba līmeņa klubos trenējās ļoti talantīgs Daugavpils jaunietis Vorobjovs,kur viņš tagad ir?
Tādus spēlētājus,kuri tīņa gados trenējušies ārzemju akadēmijās un spēlējuši viņu jauniešu komandās varētu saskaitīt visai daudz,tikai NEVIENS nav izsities līdz TOP līmeņa līgām.Pat vēl sliktāk,atgriežoties daži neiztur konkurenci arī mūsu virslīgas komandās.Konkurence futbolā ir milzīga.Lai kaut ko sasniegtu,nepietiek tikai ar oficiāliem treniņiem,pašiem jānodarbojās individuāli,pluss tev jābūt talantam un milzīgām darba spējām, jāievēro režīms,ēšana utt.Uz to nav gatavs,gandrīz,neviens no mūsu jauniešiem.Un tas nebūt nav pārmetums,jo sasniegt tādu līmeni ,lai ne tikai spēlētu,bet arī noturētos tādā līmenī ir ļoti,ļoti grūti.

  -2 [+] [-]

, 2021-11-10 08:58, pirms 3 gadiem
Neizklausas ipasi nopietni,pasam vel japiemaksa...:, nosaukums jau izklausas labs, Roma, bet skaidrs ka tur neka nebus!!!!

     [+] [-]

, 2021-11-10 10:16, pirms 3 gadiem
Parastie cilvēki reizēm pat strādā 8 stundas dienā un ne tikai. Ir daudz pagrīdes darbi, kuros smagi noslogo cilvēkus krietni ilgāku laiku. Sportisti vispār ir priviliğētākā stāvoklī, jo viņiem pat sanāk pusdienslaiciņu pagulēt.

     [+] [-]

, 2021-11-10 10:58, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Parastie cilvēki reizēm pat strādā 8 stundas dienā un ne tikai. Ir daudz pagrīdes darbi, kuros smagi noslogo cilvēkus krietni ilgāku laiku. Sportisti vispār ir priviliğētākā stāvoklī, jo viņiem pat sanāk pusdienslaiciņu pagulēt.
Tikai čalītim šeit neviens nemaksā

     [+] [-]

, 2021-11-10 13:35, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Tādus spēlētājus,kuri tīņa gados trenējušies ārzemju akadēmijās un spēlējuši viņu jauniešu komandās varētu saskaitīt visai daudz,tikai NEVIENS nav izsities līdz TOP līmeņa līgām.Pat vēl sliktāk,atgriežoties daži neiztur konkurenci arī mūsu virslīgas komandās.Konkurence futbolā ir milzīga.Lai kaut ko sasniegtu,nepietiek tikai ar oficiāliem treniņiem,pašiem jānodarbojās individuāli,pluss tev jābūt talantam un milzīgām darba spējām, jāievēro režīms,ēšana utt.Uz to nav gatavs,gandrīz,neviens no mūsu jauniešiem.Un tas nebūt nav pārmetums,jo sasniegt tādu līmeni ,lai ne tikai spēlētu,bet arī noturētos tādā līmenī ir ļoti,ļoti grūti.
pluss tam visam vēl tāda lieta kā ,īstā laikā un īstā vietā...