Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gaurača upuris: "Turpmāk vienmēr skatīšos, kas notiek aiz muguras"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Gaurača upuris: "Turpmāk vienmēr skatīšos, kas notiek aiz muguras"
Edgaru Gauraču sveic labākais kluba biedrs Važa
Foto: www.fc-sheriff.com

Vakar Moldovas futbola čempionātā Latvijas uzbrucējs Edgars Gauračs pamanījās gūt vārtus, kuri varētu kļūt par kuriozākajiem vārtiem ne tikai visā Moldovas čempionātā, bet arī visā 2010. gada Eiropas futbolā. Viņa komandai "Sheriff" gan neizdevās noturēt uzvaru. Edgars laukumā pavadīja 65 minūtes.

Mačs starp Tiraspoles "Sheriff" un Beļcu "Olimpia" noslēdzās ar rezultātu 1:1, bet šo maču atcerēsies ne jau rezultāta, bet gan Edgara Gaurača vārtu guvuma dēļ. Pirmā puslaika vidū "Olimpia" vārtsargs Sergejs Paščenko atvairīja tiraspoliešu izpildīto pendeli, pēc tā tika galā arī ar atkārtoto sitienu. Likās, ka briesmas jau garām, bet Paščenko nepaskatījās, ka viņam aiz muguras ir Gauračs, kurš pacietīgi nogaidīja brīdi, kad vārtu sargs noliks bumbu uz zemes. Pēc pāris sekundēm tā arī notika, un rēzeknietis atbruņoja Paščenko, nekavējoties ieraidot bumbu jau tukšos vārtos. Šis vārtu guvums ļāva "Sheriff" izvirzīties vadībā, bet uzvaru noturēt tomēr nebija lemts. Pēc spēles satriekts par savu pieļauto kļūdu bija vārtsargs:

"Nekādā gadījumā neesmu apmierināts ar rezultātu, jo pieļāvu rupju kļūdu. Minūtes vājums varēja maksāt mums spēli. Man bija jāpaskatās atpakaļ, bet pēc atvairītās pendeles mazliet atslābinājos.Tikai izglābu komandu un uzreiz iegāzu to. Manā karjerā tā gadījās pirmo reizi, turpmāk vienmēr skatīšos, kas notiek man aiz muguras. Mani neinteresē, vai kļūšu par youtube "varoni", man šobrīd galvenais ir pārdzīvot šo epizodi. Tas bija traģikomisks notikums, nelaimes gadījums. Labi, ka saņēmos un palīdzēju komandai turpinājumā."

"Tas bija nelaimes gadījums. Sergejs ir labs vārtsargs, pārtraukumā centāmies viņu uzmundrināt, lai viņš nesalūst, jo ielaidām muļķīgus vārtus neuzmanības dēļ," sava vārtsarga pieļauto kļūdu komentēja "Olimpia" galvenais treneris Nikolajs Buņa.

Ļoti dusmīgs pēc mača bija "Sheriff" aizbildnis Andrejs Sosnickis, kurš kritizēja komandas darbību uzbrukumu noslēdzošajā fāzē, Gaurača vārtu guvumam uzmanību nepievēršot: "Neizšķirts ir traģēdija priekš mūsu komandas.Kamēr mēs uzbrukumu noslēdzošajā fāzē nesāksim darboties niknāk un agresīvāk, vārtus mēs negūsim."

Gaurača vārtu guvumu daudzi jau paspējuši nodēvēt par šedevru, vienu no potenciālajiem youtube hītiem, kā arī par vienu no kuriozākajiem vārtu guvumiem visā futbola vēsturē. Vērts piebilst, ka pirms mača sākuma "Olimpia" kluba vadība pieprasīja četras papildus filmēšanas vietas, lai maču varētu filmēt ar piecām kamerām. Tas tika darīts, jo kluba vadība baidījās no galvenā spēles tiesneša Georgija Malinovska iespējamajām kļūdām. Šim tiesnesim šis bija tikai otrais(!) tiesātais mačs Moldovas augstākajā līgā. Piešķirtais 11 metru soda sitiens uz "Olimpia" vārtiem, pēc kura atvairīšanas Gauračs arī guva savus vārtus, patiešām bija aizdomīgs. Pagaidām, nekādi protesti par Malinovska darbību gan vēl nav iesniegti.

Balsojumā par labāko mača spēlētāju oficiālajā "Sheriff" mājaslapā pārliecinošā vadībā atrodas Gauračs, par kuru savu balsi atdevuši vairāk nekā 56% aptaujāto..

Nākamo spēli "Sheriff" aizvadīs trešdien, kad Moldovas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā tiksies ar "Tiraspol".

Izmantotie resursi:
Футбольный клуб Шериф
Интернет-телевидение SPORTS.md – сайт №1 о...

 +19 [+] [-]

, 2010-11-08 12:55, pirms 14 gadiem
Varētu spēlēt šādā cepurē ar spogulīti ';

     [+] [-]

, 2010-11-08 12:55, pirms 14 gadiem
jā,ja ne ar meistarību,tad vismaz ar viltību...kreatīvs džeks tas latgalietis!

  +1 [+] [-]

, 2010-11-08 12:56, pirms 14 gadiem
11m noziimeeshana bija tiesnesha kljuuda,bet gols gan reeciigs!

 +12 [+] [-]

, 2010-11-08 13:33, pirms 14 gadiem
dalu vainas jauznemas aizsargiem, kuri nepablava.

     [+] [-]

, 2010-11-08 14:36, pirms 14 gadiem
Edgaru Gauraču sveic labākais kluba biedrs Važa

Foto var redzēt, ka viņi ir LABĀKIE kluba BIEDRI..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-11-08 14:45, pirms 14 gadiem
nu tas tak nav nekaads jaunums šādi iesists vārtus. Un vispaar, tas 11 sitiens tika iedots nepatiesi!

     [+] [-]

, 2010-11-08 16:33, pirms 14 gadiem
Palasiet on-line teksta reportāžu par spēles gaitu FK "Šeriff" mājas lapā un varēsiet redzēt cik aktīvs Edgars ir bijis.

     [+] [-]

, 2010-11-08 17:29, pirms 14 gadiem
Mani neinteresē, vai kļūšu par youtube "varoni", man šobrīd galvenais ir pārdzīvot šo epizodi

Manuprāt būs daudzos video kuriozos gūtie vārti nepaveicās čalim

     [+] [-]

, 2010-11-08 17:45, pirms 14 gadiem
Ka tik Gauračs tiešām pēc šitā nekļūst populārs. Redzēs kāds lielāks klubs mūsu jauno viltnieku un savāks pie sevis. To arī novēlu. Redz, ka arī šitā var kļūt populārs. Būs tā kādreiz jāpamēģina.

     [+] [-]

, 2010-11-10 00:44, pirms 14 gadiem
Bubulis pirms gulētiešanas pārbauda, vai skapī neslēpjas
Čaks N., Olimpia vārtussargs, vai neslēpjau Gauračs