Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis: "Ilgi gaidīju vārtu guvumu, bet tagad iesitu uzreiz četrus"

Rolands Eliņš

Gutkovskis: "Ilgi gaidīju vārtu guvumu, bet tagad iesitu uzreiz četrus"
Vladislavs Gutkovskis. Foto: Jakub Ziemianin/ 400mm.pl / newspix.pl

Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis nedēļas nogalē izcēlās ar četriem vārtu guvumiem "Rakow" mačā Polijas čempionātā, palīdzot sagraut "Wisla Plock" ar 7:1. Gutkovskis visus savus vārtus iesita jau pirmajā puslaikā un pēc tam intervijā poļu medijam "Przeglad Sportowy" atzina, ka ilgi gaidījis šādu "atvēršanos", taču cer uz rezultatīvu sniegumu arī nākamajos divos mačos, kas būs pēdējie pirms ziemas pārtraukuma.

"Tādu vakaru noteikti neaizmirsīšu vēl ilgi," sacīja Vladislavs Gutkovskis. "Esmu lepns par visu komandu, jo cīnījāmies pret rezultatīvāko komandu līgā. Bijām noskaņojušies uz ļoti spraigu un sīvu maču. Domājām, ka būs līdzvērtīga spēle, bet sanāca, ka visus notikumus laukumā diktējām mēs. Jā, pirmā puslaika beigās ielaistie vārti bija nevajadzīgi, taču pēc spēles mums tāpat nebija sūdzību. Ļoti labi nospēlējām."

"Bija reize, kad arī Latvijas līgā iesitu četrus vārtus vienā spēlē," intervijā atminējās Gutkovskis. "Taču skaidrs, ka to nevar salīdzināt, tas bija cits līmenis. Polijā līdz šim vairāk par diviem vārtiem vienā mačā nebija bijis."

Intervijā tika piesaukts interesants salīdzinājums ar kečupa pudeli, no kuras grūti izdabūt ārā mērci, bet, kad tā plūst, tad izplūst pa visurieni. Gutkovskis, kurš kluba rindās vārtus nebija guvis kopš jūlija, par to pasmaidīja: "Saprotams, ka ilgu laiku gaidīju, kad atkal gūšu vārtus, bet tagad iesitu uzreiz četrus. Katros vārtos bija kas citāds, un jā, saprotu, ka dažās situācijās man paveicās. Veiksmes netrūka, patiešām, un ceru, ka vēl kaut kas ir palicis arī nākamajiem mačiem."

Gutkovskis bija iesitis mača pirmos divus vārtus un 37. minūtē pēc pārkāpuma pret viņu tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Vladislavs savā komandā nav nozīmētais pendeļu izpildītājs, taču intervijā viņš norādīja, ka tobrīd nav šaubījies, ka pats arī iesitīs pendeli. "Nekādu pārdomu par to nebija. Kā tiesnesis norādīja uz 11 metru atzīmi, tā uzreiz pajautāju Ivi (spāņu pussargam Ivi Lopesam), kurš mums ir nozīmētais soda sitienu izpildītājs, vai es varu iesist. Viņš man deva atļauju nokārtot "hat-trick", un pateicos viņam par to, kā viņš izturējās šajā situācijā."

Gutkovskis atzina, ka sestdienas mačā izdevies gandrīz pilnīgi viss un ka viņš nemaz nav meklējis kādus sarežģītākus risinājumus, jo katrs sitiens tāpat radīja apdraudējumu pretinieku vārtiem. Lai arī "Rakow" komandai pašai šosezon sokas ļoti labi, Gutkovskis bija ilgāku laiku gaidījis, kad pašam aizies spēle: "Mums daudzas uzvaras bijušas ar 1:0, bet tagad pēkšņi 7:1. Kāpēc tā? Analīze noteikti sekos, bet šobrīd vienkārši priecājamies par rezultātu."

Gutkovskis arī atzīmēja savu vēlmi rakstīt jaunu vēsturi Latvijas izlasē, lai tās sakarā netiktu piesaukts tikai "Euro 2004" finālturnīrs. Taču pagaidām aktuālāka ir iespēja ierakstīt savu vārdu Polijas futbola vēsturē, palīdzot "Rakow" pirmoreiz kļūt par čempioni. Pēc divām sezonām otrajā vietā "Rakow", kas tikai 2019. gadā pacēlās uz Ekstraklasi, ieņem pārliecinošu pirmo vietu līgā ar 38 punktiem 16 spēlēs, tuvāko sekotāju Varšavas "Legia" apsteidzot par septiņiem punktiem.

"Ļoti gribētu, lai tas izdodas, taču šobrīd uz šādu jautājumu atbildēt nav iespējams. Dziļi sirdī ticu, ka tieši tā arī notiks," par iespēju izcīnīt Polijas čempiona titulu sacīja Gutkovskis.

"Rakow", kas nav zaudējusi nevienā spēlē kopš septembra sākuma, savu septiņu uzvaru sēriju centīsies pagarināt kausa izcīņā jau parīt pret "Pogon", kam sekos sestdienas mačs Ekstraklasē pret "Zaglebie". Pēc tam Polijas futbolā paredzēts ziemas pārtraukums, kas Pasaules kausa dēļ sāksies agrāk, un nākamā spēle pēc tam būs tikai janvāra beigās.

Izmantotie resursi:
https://przegladsportowy.onet.pl/pi...