Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Lukjanovs spēlē, ''Šiauliai'' zaudē

Lukjanovs spēlē, ''Šiauliai'' zaudē
FC ''Šiauliai''
Foto: www.fcsiauliai.lt

Šovakar Lietuvā tika aizvadītas otrās kārtas A līgas spēles futbolā. No latviešiem šodien laukumā izgāja tikai Ivans Lukjanovs, taču viņa pārstāvētā FC ''Šiauliai'' piekāpās Viļņas ''Vētra'' komandai - 0:2. Mūsu futbolists laukumā pavadīja visu maču.

''Šiauliai'' - ''Vētra''

Šajā sezonā Lietuvas futbola A līgas komandās spēlē četri futbolisti no Latvijas - Ivans Lukjanovs, Nauris Bulvītis, Intars Kirhners un Ingus Lukovičs. Visi futbolisti pārstāv FC ''Šiauliai'' komandu, taču ir skaidrs, ka šo sezonu nāksies izlaist vārtsargam Ingum Lukovičam, kurš pārbaudes spēlē guva nopietnu savainojumu. Pagaidām savainojuma dēļ nespēlē arī Intars Kirhners.

Pirmajā kārtā ''Šiauliai'' ar minimālu rezultātu piekāpās FK ''Ekranas'', lai gan cīnījās godam un bija pelnījuši vismaz vienu punktu - 0:1. Šodien pirmo reizi šajā sezonā FC ''Šiauliai'' spēlēja savā laukumā un mačs iesākās ar svinīgu pilsētas mēra uzrunu, vēlāk abu komandu kapteiņi pacēla karogu un futbols varēja sākties. Lai gan laikapstākļi nebija no labākajiem, tas netraucēja stadionā ierasties aptuveni 1300 skatītājiem, kuri bija gatavi atbalstīt savu iemīļoto komandu.

Maču aktīvāk iesāka Viļņas ''Vētra'' futbolisti, jau pašā cīņas sākumā Virmants Lemežis guva vārtus (''Vētra''), taču tie netika ieskaitīti, jo spēles arbitrs fiksēja aizmugures stāvokli. Brīdi vēlāk vēl viena bīstama epizode pie ''Šiauliai'' vārtiem - Egīdijs Juška bīstami sita, taču pāri vārtiem. Puslaika vidū labu iespēju nerealizēja laukuma saimnieki, taču Mindaugs Lukoševičs sita gar pašu vārtu pārliktni. Puslaika izskaņā paveicās ''Šiauliai'' klubam, jo tukšos vārtos netrāpīja Butrimāvičs - 0:0 pēc puslaika.

Pēc pārtraukuma ātri vien rezultātu atklāja viesi no Viļņas - Dejans Miloševskis piespēlēja Aleksandram Toleskim, kurš sita nekļūdīgi - 1:0. Nākamajā epizodē fantastiski nospēlēja ''Šiauliai'' vārtsargs Ļudviks Vaļus, kurš atvairīja bīstamu Anatolija Ostapa sitienu. Mačam tuvojoties izskaņai labu iespēju izšķērdēja Vaidas Viktorāvičs, kura sitiens ar galvu lidoja vārtiem secen. ''Neiesit tu, iesit tev'' - šoreiz šis teiciens piepildījās, jo pašā cīņas izskaņā pārsvaru dubultoja Vjačeslavs Sofrans, kurš izmantoja rupju aizsargu kļūdu - 2:0. Šādi cīņa arī noslēdzās, ''Šiauliai'' klubam šī bija otrā neveiksme divās spēlēs. Mūsu futbolists (Lukjanovs) šodien laukumā pavadīja visu maču un izcēlās ar aktīvu spēli.

Pēc cīņas ''Šiauliai'' kluba treneris Vitālijs Daniličevs apgalvoja, ka komanda centās, taču uzvarēt neizdevās. ''Nezinu, kas notika... Centāmies, gatavojāmies, bet jau otro maču nospēlējām slikti. Centīsimies izanalizēt pieļautās kļūdas un labi sagatavoties nākamajai cīņai'' - runāja treneris.

FBK ''Kaunas'' - ''Sūduva''
Centrālajā Lietuvas A līgas mačā Kauņā šovakar ''šķēpus krustoja'' pagājušās sezonas čempioni un vicečempioni - ''Kaunas'' un Sūduva''. Maču klātienē noskatījās 1200 skatītāji, šoreiz Kauņā ieradās arī Marijampoles kluba cienītāji, kuri gan mača gaitā izcēlās nevis ar komandas atbalstīšanu, bet ar necivilizētu uzvedību...

Spēle iesākās līdzīgi, taču bīstamākus uzbrukumus veidoja tieši ''Kaunas'' spēlētāji, bet viesi spēlēja uz pretuzbrukumiem, taču ar sitienu nobeigt uzbrukumu ''Sūduva'' spēlētājiem nekādi neizdevās, jo ļoti veiksmīgi darbojās Kauņas kluba aizsardzība. Pirmos vārtus mača 26. minūtē guva pagājušās sezonas labākais spēlētājs Rafaēls Ledesma, kurš pēc Edina Pehliča piespēles tehniski apspēlēja vārtsargu un atklāja rezultātu - 1:0. Turpinājumā vēl pāris izdevības bija laukuma saimniekiem, taču tās netika izmantotas un pārtraukumā ejot tablo vēstīja 1:0.

Pēc pārtraukuma iniciatīvu uzņēmās ''Sūduva'' komanda, taču viņiem tā arī neizdevās tikt pie puslīdz normālas izdevības gūt vārtus, bet ''Kaunas'' spēlētāju uzbrukumi bija reti, bet ļoti bīstami. Otrā puslaika izskaņā ''Kaunas'' veica vairākas spēlētāju maiņas, kuras saasināja spēli, īpaši jāizceļ Mindauga Grigalēviča iesaistīšanās spēlē, pateicoties viņa aktīvajai darbībai komandai radās vairākas iespējas palielināt pārsvaru. 81. minūtē pats Grigalēvičs raidīja bumbu vārtos pēc haosa soda laukumā, bet 85. minūtē viņš izcēlās vēlreiz, kad pats iesāka uzbrukumu, sita, bumbu atsita aizsargi, taču pirmais pie viņas piesteidzās Grigalēvičs un raidīja vārtu labajā stūrī - 3:0. Šādi arī noslēdzās mačs.

Lietuvas futbola A līgas tabula.

Vieta Komanda Spēles Uzv. Neiz. Zaud. Punkti
1. "Kaunas" 2 2 0 0 6
2. "Vētra" 2 1 1 0 4
3. "Atlantas" 2 1 1 0 4
4. "Ekranas" 2 1 1 0 4
5. "Žalgiris" 2 0 2 0 2
6. "Sūduva" 2 0 1 1 1
7. "Šiauliai" 2 0 0 2 0
8. "Šilute" 2 0 0 2 0

1. kārtas rezultāti.
Kaunas 3:0 Šilute
Ekranas 1:0 Šiauliai
Sūduva 0:0 Žalgiris
Vētra 0:0 Atlantas

2. kārtas rezultāti.
Kaunas 3:0 Sūduva
Šiauliai 0:2 Vētra
Šilute 2:4 Atlantas
Žalgiris 1:1 Ekranas

Izmantotie resursi:
futbolas.lt
ivartis.lt

  -1 [+] [-]

, 2008-04-06 22:07, pirms 16 gadiem
kāds apmeklējums!!

  +1 [+] [-]

, 2008-04-06 22:21, pirms 16 gadiem
1. kārtas rezultāti.
Kaunas 3:0 Šilute 660 skatītāji
Ekranas 1:0 Šiauliai 1050 skatītāju
Sūduva 0:0 Žalgiris 2000 skatītāju
Vētra 0:0 Atlantas 450 skatītāji

tas ir pēc protokola

     [+] [-]

, 2008-04-06 22:25, pirms 16 gadiem
ost rakstīja: 1. kārtas rezultāti.
Kaunas 3:0 Šilute 660 skatītāji
Ekranas 1:0 Šiauliai 1050 skatītāju
Sūduva 0:0 Žalgiris 2000 skatītāju
Vētra 0:0 Atlantas 450 skatītāji

tas ir pēc protokola

Tie protokoli parasti ir diezgan neprecīzi...

     [+] [-]

, 2008-04-06 22:26, pirms 16 gadiem
tas gan. Tur tāda pati problēma, kā latvijā.

  -1 [+] [-]

, 2008-04-06 22:39, pirms 16 gadiem
teikts, ka no latviešiem tikai Ivans nav spēlējis. nav raksta autors kaut ko sajaucis?