Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Bulgārijā un Ukrainā mūsējie nespēlē

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Bulgārijā un Ukrainā mūsējie nespēlē
Viktoram Morozam pagaidām "CSKA" taktiskajos
zīmējumos vieta neatrodas...

Šodien tika aizvadītas kārtējās spēles Bulgārijas un Ukrainas čempionātos futbolā. Diemžēl pie vārda nav ticis neviens no šajās līgās spēlējošajiem Latvijas futbolistiem.

Bulgārijas čempionātā futbolā šodien 20. kārtas spēlē Varnas "Cherno More" savā laukumā 10 000 skatītāju klātbūtnē nospēlēja neizšķirti 0:0 pret turnīra līderi Sofijas "Levski". Diemžēl mačam netika pieteikts Latvijas aizsargs Staņislavs Pihockis, kurš nesen aizvadīja divus mačus Latvijas U-21 izlases sastāvā. Atgādinām, ka "Cherno More" Pihockis pievienojās ziemas transfēru periodā, taču diemžēl Bulgārijas augstākajā līgā pagaidām nav izdevies debitēt - vien pāris spēļu Staņislavs pavadījis uz rezervistu soliņa. Ar 37 punktiem "Cherno More" turnīra tabulā atrodas 3. vietā.

Rīt savu 20. kārtas spēli aizvadīs Viktora Moroza pārstāvētā Sofijas "CSKA", kas savā laukumā derbijā uzņems citu galvaspilsētas klubu - "Slavia". Uzvaras gadījumā "CSKA" izvirzīsies turnīra vadībā (pagaidām ir par diviem punktiem mazāk nekā "Levski" un spēle rezervē). Diemžēl mūsu Morozs joprojām neietilpst vienības galvenā trenera Ļuboslava Peņeva taktiskajos zīmējumos - šodien nosauktajā 18 spēlētāju, kuri gatavosies rītdienas mačam, sarakstā Moroza uzvārds nav atrodams, lai arī šonedēļ pārbaudes mačā Viktors atzīmējās pat ar vārtu guvumu...

Par vietu zem saules Ukrainā cīnās latviešu aizsargs Artūrs Silagailis, kurš šodien no rezervistu soliņa noskatījās, kā viņa Krivijrigas "Kryvbas" savā laukumā ar 2:1 pārspēja "Zorya" vienību. Artūrs "Kryvbas" komandai pievienojās ziemas transfēru periodā. Kā toreiz sarunā ar eSports.lv prognozēja pats futbolists, viss būs kārtībā, ja līdz sezonas beigām viņš tiks pieteikts spēlēm, bet laukumā dosies pa retam. Pagaidām Artūra vārdi ir patiesi - līdz šim tikai vienā Ukrainas Premjerlīgas mačā Silagailis ticis laukumā. Turnīra tabulā "Kryvbas" ar 24 punktiem ieņem 10. vietu.

Izmantotie resursi:
fpl.ua
gong.bg
sportal.bg

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-04-04 19:57, pirms 15 gadiem
Vispārībā latviski pareizi ir Krivojrogas Krivbass,tā vismaz agrāk rakstīja.

     [+] [-]

, 2009-04-04 21:04, pirms 15 gadiem
lv.wikipedia.org: Krivijriga - Vikipēdija

nezinu, vai šis avots gramatiski raksta pareizi, bet tomēr...

  +1 [+] [-]

, 2009-04-04 23:03, pirms 15 gadiem
Krivojroga bija no krievu valodas; tagad, ņemot vērā ukraiņu valodu, pareizi ir kā autoram: Krivijriga.

     [+] [-]

, 2009-04-05 09:09, pirms 15 gadiem
Labi ,lai tā būtu,bet tad jautājums tāds.Kāpēc komandas nosaukumu neraksta no ukraiņu valodas uz latvisko variantu,tas gan ir Krivbas.Kaut kāds ķīselis.
Lūk no Krivbasa mājas lapas ,kura ir ukraiņu valodā komandas nosaukums- криворізький "Кривбас".

  +1 [+] [-]

, 2009-04-05 11:36, pirms 15 gadiem
alguns rakstīja: Labi ,lai tā būtu,bet tad jautājums tāds.Kāpēc komandas nosaukumu neraksta no ukraiņu valodas uz latvisko variantu,tas gan ir Krivbas.Kaut kāds ķīselis.
Lūk no Krivbasa mājas lapas ,kura ir ukraiņu valodā komandas nosaukums- криворізький "Кривбас".
Tāpēc, ka Kryvbas ir starptautisks nosaukums. Tāpat kā raksta Shinnik, ne Šiņņik utt.