Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņins: "Vēlos piesaistīt ārzemju uzmanību Latvijas futbolam"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Vaņins: "Vēlos piesaistīt ārzemju uzmanību Latvijas futbolam"
Andris Vaņins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas izlases un Šveices Superlīgas futbola kluba "Sion" vārtsargs Andris Vaņins sarunā ar fifa.com atklājis, ka vislabprātāk nākotnē iemēģinātu spēkus Vācijas Bundeslīgā, savukārt par pretiniekiem 2014. gada PK atlases ciklā futbolists nedomā, jo vispirms gaidāmas atlikušās spēles šajā ciklā.

Kamēr lielākā daļa Eiropas valstu tikai gatavojas futbola sezonas sākumam, Šveicē pagājušās nedēļas nogalē tika aizvadīta jau 3. kārta vietējā Superlīgā. Mūsu vārtsargs Andris Vaņins (31) otro reizi sezonā nosargāja savus vārtus neskartus, palīdzot "Sion" ar 3:0 pieveikt principiālo pretinieci "Xamax" un ļaut līdzjutējiem sākt sapņot, ka komanda šosezon patiešām varētu pacīnīties pat par Šveices čempionu titulu. Šopiektdien "Sion" uzzinās pretinieci UEFA Eiropas līgas "play off" kārtā - ja tā tiks pārvarēta un Vaņins paliks komandā, mūsu vārtsargu gaida Eiropas līgas grupu turnīrs.

"Šveices Superlīgā ir stipri spēlētāji, labs līmenis un daudz skatītāju. Lielākā atšķirība starp Latvijas Virslīgu un Šveices Superlīgu ir cilvēku attieksmē pret futbolu. Latvijā neredzēt kaut 2 000 skatītāju tribīnēs, spēles reti kad pārraida TV," sarunā ar fifa.com stāsta Vaņins. Viņš iedvesmu savulaik guvis no Edvīna van der Sāra un Olivera Kāna spēles, bet par šobrīd labākajiem pasaules vārtsargiem uzskata Džanluidži Bufonu un Ikeru Kasiliasu. "Vārtsargam vienmēr jābūt mierīgam, nosvērtam un pārliecinātam tajā, ko viņš dara - lai arī komanda justos pārliecināta," Andris dalās pārdomās par vārtsargam nepieciešamajām īpašībām.

Miers, aukstasinība un nosvērtība - pēc Vaņina domām, šīs ir svarīgākās īpašības, kas piemīt Latvijas valstsvienības futbolistiem un kas palīdz stāties pretī jebkurai citai komandai. Runājot par izlasi, Vaņins uzsver, ka ir lepns pārstāvēt to: "Spēlēt savas valsts izlasē ir liela atbildība. Domāju, jebkurš futbolists ir lepns, uzvelkot savas izlases kreklu. Katrs futbolists sapņo par iespēju spēlēt Pasaules kausa finālturnīrā. Taču pagaidām es nedomāju pārāk daudz par 2014. gada PK atlases ciklu - koncentrējos gaidāmajām EČ cikla spēlēm."

Sarunas noslēgumā Vaņins pauž vēlmi nākotnē pamēģināt spēkus augstākā līmenī: "Mans sapnis ir spēlēt Vācijas Bundeslīgā. Man patīk līmenis, organizācija, stadioni... Man Bundeslīga ir stiprākā līga. Un personīgais mērķis ir atstāt pēdas futbolā un piesaistīt uzmanību Latvijas futbolam un tā spēlētājiem!"

Izmantotie resursi:
FIFA.com - Fédération Internationale de...

 +18 [+] [-]

, 2011-08-02 13:15, pirms 13 gadiem
Andris gan ir viens sakarīgs čalis, var redzēt, ka nav sakāpis galvā!

  +2 [+] [-]

, 2011-08-02 13:17, pirms 13 gadiem
Nu 2000 skatītāju dažās līderkomandu spēlēs tomēr gadās. Un ne tikai pēc papīriem bet realitātē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-08-02 13:20, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Nu 2000 skatītāju dažās līderkomandu spēlēs tomēr gadās. Un ne tikai pēc papīriem bet realitātē.
Gadās arī kad slotas kāts izšauj!

 +13 [+] [-]

, 2011-08-02 13:25, pirms 13 gadiem
vajag pasaukt Zemeni paliga, vinja prot piesaistit uzmanibu lv futbolam.

  +5 [+] [-]

, 2011-08-02 15:08, pirms 13 gadiem
sava taisnība tur ir. Pēc Rudņeva plosīšanās, Polijas tirgus momentā atvērās.
Jā Vaņins plosītos Bundeslīgā, domāju, ka friči arī atvērtu Latvijas lappuses

  +2 [+] [-]

, 2011-08-02 17:18, pirms 13 gadiem
Cerams, ka līdz tai Bundeslīgai vairs nebūs ilgi jāgaida. Interese jau ir, cerams, ka būs kas vairāk. Vaņins ir viens no labākajiem mazpazīstamajiem vārtsargiem, tāpēc būtu laiks kādam lielākam klubam viņu atklāt. Trīskārtējs Latvijas čempions, tikpat reižu labākais Virslīgas vārtsargs ar FK Ventspils, pērn labākais Sion spēlētājs un Šveices Superlīgas vārtsargs, arī šī gada balsojumā labākais Sion spēlētājs... Nu ko vēl vajag?

     [+] [-]

, 2011-08-02 18:02, pirms 13 gadiem
100% izdeodas

  +1 [+] [-]

, 2011-08-02 18:49, pirms 13 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Daziem klubiem pat tik liela stadiona nav
pat pārtraukumā uz ģērbtuvēm jābrauc ar mašīnu.

     [+] [-]

, 2011-08-05 15:10, pirms 13 gadiem
labakais vartu sargs kads izlase ir bijis un cerams speles tapat ka Olivers Kans lidz 38 gadiem vai pat vel