Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Mūsu poļiem sāpīgs zaudējums, azerbaidžāņi nespēlē

Krišs Upenieks

Mūsu poļiem sāpīgs zaudējums, azerbaidžāņi nespēlē
Oļegs Laizāns un Ivans Lukjanovs
Foto: www.lechia.pl

Šodien Polijas un Azerbaidžānas čempionātos futbolā sāpīgus zaudējumus piedzīvojuši Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi. Gdaņskas "Lechia" ar 0:1 atzina "Piast Gliwice" pārākumu, bet Baku "Inter" ar šādu pašu rezultātu zaudēja "Karabakh".

Polijas Ekstralīgas 27. kārtas spēlē šodien Gdaņskas ''Lechia'' savā laukumā ar 0:1 piekāpās vienai no turnīra pastarītēm ''Piast Gliwice''. Gdaņskas kluba pamatsastāvā devās divi mūsu futbolisti - aizsargs Sergejs Kožans un pussargs Oļegs Laizāns. Pirmajā puslaikā vārtus gūt spēja tikai viesi, kas 39. minūtē panāca 1:0, savukārt no mūsu futbolistiem ar vienīgo aktivitāti izcēlās Laizāns, kura tālsitiens no 35 metru attāluma sagādāja nelielas problēmas pretinieku vārtsargiem. Pārtraukumā Laizānu nomainīja Ivans Lukjanovs, taču arī viņam neizdevās palīdzēt komandai atspēlēties. "Lechia" izredzes gūt kaut punktu svītroja Davidovska noraidījums 82. minūtē.

Lukjanovs otrajā puslaikā divreiz piedalījās bīstamos uzbrukumos, savukārt Kožans saņēma dzelteno kartīti. Sāpīgs zaudējums ar 0:1, un ar 34 punktiem 27 mačos "Lechia" saglabā 6. vietu. Kļuvis skaidrs, ka mūsu trijotnes pārstāvētām komanda augstāk atlikušajās trīs kārtās uzrāpties vairs nespēs, bet vieta sešiniekā vēl jānosargā - trīs punktu attālumā aiz muguras ir "Zaglebie Lubin", kam viena spēle rezervē.

Tikpat sāpīgu zaudējumu ar 0:1 šodien Azerbaidžānas čempionātā futbolā cieta Baku "Inter", kas savā laukumā piekāpās "Karabakh". Tiesa gan, ne Andrejs Rubins, ne Ģirts Karlsons nebija mača pieteikumā. Savukārt vārtsargs Pāvels Doroševs kaldināja savas "Qabala" uzvaru pret "Baku" - 1:0. Doroševs, kā allaž, laukumā pabija visu spēli. Pēc 18 kārtām līdere Azerbaidžānā ir "Khazar-Lenkoran", kam 27 punkti, par diviem mazāk un 2. vieta "Inter", bet "Qabala" ar 19 punktiem atrodas 6. pozīcijā. Līdz čempionāta noslēgumam vēl divas kārtas.

Izmantotie resursi:
live.sportowefakty.pl
pfl.az