Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņinam un "Sion" neveiksme Bāzelē

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Vaņinam un "Sion" neveiksme Bāzelē
Andris Vaņins
Foto: www.1909.ch

Šovakar Šveices Superlīgā futbolā 28. kārtas spēlē zaudējumu Bāzelē cieta Latvijas vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā "Sion", kas ar 3:4 atzina čempionāta vicelīderes "Basel" pārākumu. Vaņins, kā ierasts, spēlēja visas 90 minūtes.

Šveices Superlīgas ceturtā un pēdējā apļa pirmo maču Bāzelē starp vietējo "Basel", kas joprojām cīnās par čempionu titulu, un mūsu vārtsarga Andra Vaņina pārstāvēto "Sion" klātienē vēroja šīs valsts čempionātam visai iespaidīgs skatītāju skaits - 25 608. Pirms nepilnas nedēļas abas komandas tikās "Sion" laukumā, un toreiz tika fiksēts neizšķirts 2:2. Bāzeles komandas uzbrukuma līdera Štrellera, kurš guva abus vārtus Sionā, diskvalifikācija pirms mača "Sion" izredzes uz veiksmīgu rezultātu palielināja, tomēr realitātē viss izrādījās citādi.

Jau pēc 25 nospēlētām minūtēm tablo rādīja rezultatīvo neizšķirtu 2:2 - "Sion" divreiz izvirzījās vadībā, taču mājiniekiem nevajadzēja īpaši daudz laika, lai ikreiz panāktu izlīdzinājumu. Vispirms uz Bīlera sitienu ar galvu Almeraress atbildēja ar aukstasinīgu raidījumu Vaņina vārtos (Bāzeles futbolists bija nokļuvis aci pret aci ar mūsu vārtsargu), bet pēcāk Mpenza un Čiperfīlds apmainījās ar vārtu guvumiem pēc sāncenšu aizsargu kļūdām. Atšķirībā no "Sion" mājinieki neapstājās, un 30. minūtē Almeraress ar skaistu sitienu ar galvu no 10 metru attāluma panāca jau 3:2 "Basel" labā. Līdz puslaika beigām abas komandas varēja būt rezultatīvas vēl vismaz pa reizei - Mpenza trāpīja pa pārliktni, bet "Basel" labus momentus izveidoja pat divreiz - pirmoreiz vietā bija Vaņins, otrreiz sitiens lidoja par mata tiesu garām vārtiem.

Otrā puslaika sākumā "Basel" panāca jau 4:2 - pēc Čiperfīlda centrējuma skaistus vārtus guva Šakiri. Otrajā puslaikā "Basel" dominēja pilnībā un vairākas reizes tikai meistarība mājiniekus pievīla uzbrukumu noslēgumos. Tomēr "Sion" 89. minūtē samazināja rezultāta starpību ar Domingeza skaistu soda sitienu. Neizšķirts gan palika neaizsniedzams - 3:4. Andris Vaņins šoreiz, spriežot pēc mača apraksta, aizvadījis pabālu spēli - ielaisti četri vārti, bet komanda būtībā netika glābta ne reizi. Ar 38 punktiem 28 mačos "Sion" turnīra tabulā ieņem 6. vietu, savukārt līderei Bernes "Young Boys" ir 62 punkti 27 mačos.

Šonedēļ spēles aizvadījuši arī citi Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi ārzemēs. Tiesa gan, mūsu spēlētāji nozīmīgas lomas nespēlēja. Nauris Bulvītis laukumā devās uz maiņu 86. minūtē Skotijas 1. līgas spēlē, kurā viņa pārstāvētā "Inverness" (tabulas līdere) mājās ar 3:0 sasita "Ross County". Pāvels Mihadjuks šoreiz bija iekļauts "Dundee United" pieteikumā Skotijas Premjerlīgas spēlē pret "Hibernian" (4:2 uzvara), taču laukumā nedevās. Tabulā "Dundee United" pēc 31 spēles ieņem 3. vietu - gan priekšā, gan aizmugurē esošais klubs ir piecu punktu attālumā. Savukārt Viktors Morozs netika pieteikts Sofijas "CSKA" zaudētajam mačam Bulgārijas kausa 1/4 finālā pret "Beroe" (0:1). Visbeidzot Deniss Romanovs šodien no rezervistu soliņa noraudzījās, kā viņa Prāgas "Slavia" principiālā spēlē valsts kausa izcīņas 1/4 finālā ar 1:0 pieveic "Sparta".

Izmantotie resursi:
football.ch
bbc.com
gong.bg
slavia.cz

  +8 [+] [-]

, 2010-04-01 22:59, pirms 14 gadiem
kad lv chempii vismaz 5 shtukas skatiitaaju buus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-04-02 04:50, pirms 14 gadiem
Zidane The Best rakstīja: tad kad Muusu Latvijaa saaks novertet , cienit un milet futbolu, lai arī kāds tas tiek rādīts!!
Tad, kad padomās ar smadzenēm, ka nav kas iet, jo nav naudas, un omītes arī neies! Nav naudas, jo ir bezdarbs, ir bezdarbs, jo atkal nav naudas (uzņēmējiem, lai nodarbinātu darba spēku). + Nav intereses par tik skaistu čempionātu, kā LMT Virslīga, kur vienīgie fani praktiski ir semočku ēdājoši parazīti, no kuriem reti kāds strādā... Secinājumus - Latvijas futbols ir galīgā pakaļā, tāpat kā viss pārējais. Un tur jau pie vainas ir politika.

     [+] [-]

, 2010-04-02 10:48, pirms 14 gadiem
Mjā, Bāzele izbāza šoreiz Sion

  -1 [+] [-]

, 2010-04-02 10:49, pirms 14 gadiem
arrived rakstīja: Tad, kad padomās ar smadzenēm, ka nav kas iet, jo nav naudas, un omītes arī neies! Nav naudas, jo ir bezdarbs, ir bezdarbs, jo atkal nav naudas (uzņēmējiem, lai nodarbinātu darba spēku). + Nav intereses par tik skaistu čempionātu, kā LMT Virslīga, kur vienīgie fani praktiski ir semočku ēdājoši parazīti, no kuriem reti kāds strādā... Secinājumus - Latvijas futbols ir galīgā pakaļā, tāpat kā viss pārējais. Un tur jau pie vainas ir politika.
Nu bezdarbs jau nu nav pie vainas, ka neiet uz spēlēm Agrāk pat uz FK Rīga spēlēm negāja kaut arī bija par velti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja