Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales futbola izlasei vēsturiska uzvara Eiropas līgā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas pludmales futbola izlasei vēsturiska uzvara Eiropas līgā
Latvijas izlases pludmales futbolisti Aleksejs Lavrenovs un Mihails Skuratovičs svin vārtu guvumu. Foto: beachsoccer.com

Pirmo panākumu Eiropas Pludmales futbola līgas B divīzijas turnīrā izcīnījusi Latvijas valstsvienība, kas saspringtā cīņā ar 4:4, 4:2 deviņu metru sitienu sērijā pieveica Lietuvas izlasi.

• Spēles ievadā Latvijas izlasi vadībā izvirzīja Mihails Skuratovičs, kuram tie bija otrie vārti turnīrā, bet trešdaļas vidū lietuvieši rezultātu izlīdzināja. Otrās trešdaļas gaitā, vēlreiz izceļoties Skuratovičam un reizi pretiniekiem raidot bumbu savos vārtos, Latvijas izlase ieguva divu vārtu handikapu, tomēr arī šoreiz Lietuvas komanda prata atspēlēties. Trešajā trešdaļā tas jau bija jāpaveic Latvijai, kad vārtos bumbu raidīja Renārs Pastars, panākot 4:4.

• Pamatlaikam un papildlaikam noslēdzoties neizšķirti, sekoja pēcspēles sitienu sērija, kurā precīzi bija Pastars, Skuratovičs, Toms Kristians Grīslis un Aleksejs Lavrenovs.

• Kā ziņots, turnīra ievadā trešdien Latvijas izlase ar 2:3 piekāpās Turcijai, kamēr Lietuva ar 3:12 atzina Dānijas pārākumu. Apakšgrupas posma noslēgumā Latvijas komanda piektdien mērosies spēkiem ar Dāniju.

• Katras grupas labākā komanda nopelnīs vietu pusfinālā, kur tām pievienosies labākā no otro pozīciju īpašniecēm. Spēles par vietām paredzētas 30. un 31. jūlijā. B divīzijas četras labākās komandas 2023. gadā varēs sacensties A divīzijas turnīrā. Tāpat labākā B divīzijas komanda nopelnīs ceļazīmi uz 2023. gada Eiropas spēlēm.

Izmantotie avoti:
https://lff.lv/zinas/14192/pludmale...
https://beachsoccer.com/match/38835...
https://beachsoccer.com/event/euro-...