Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Slovākietes realizē divas no trim pendelēm un atstāj Latviju bez punktiem

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Slovākietes realizē divas no trim pendelēm un atstāj Latviju bez punktiem
Karlīna Miksone mačā pret Slovākiju / Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase ar 0:2 zaudējumu Slovākijā noslēdza dalību 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Ciklā latvietes piedzīvoja astoņus zaudējumus astoņās spēlēs.

Mačā pret Slovākiju debiju valstsvienībā piedzīvoja 17 gadus jaunā malējā aizsardze Ksenija Nagle, kura laukumā devās pamatsastāvā. Iepriekš "Rīgas Futbola skolas" audzēkne spēlējusi U15 un U17 izlasēs, kamēr nacionālajā komandā nebija spēlējusi pat pārbaudes mačos. Spēles galotnē uz maiņu iznāca vēl viena debitante - liepājniece Signija Šenberga.

Debijas mača ievads Naglei sanāca neveiksmīgs - 7. minūtē jaunā futboliste savā soda laukumā aizķēra pretinieču komandas spēlētāju, par ko tika piešķirts 11 metru soda sitiens. Piešķirto sodu sekmīgi realizēja Poļu kluba Lenčnas "Gornik" pussardze Patrīcija Hmirova. Mača turpinājumā slovākietēm piederēja nospiedošs pārsvars bumbas kontrolē, taču Latvijas izlases futbolistes kompakti aizsargājās, neļaujot pretiniecēm tikt brīvajās zonās vārtu tuvumā. Brīžos, kad Slovākijas spēlētājām izdevās tikt līdz sitieniem, vārtos sekmīgi darbojās Sofja Ņesterova.

33. minūtē noteikumus savā soda laukuma pārkāpa Anna Propošina. Pēc otrās piešķirtās pendeles sekoja asa reakcija no Latvijas komandas rezervistu soliņa un spēles galvenā tiesnese poliete Monika Molarčika parādīja dzelteno kartīti kādam no Latvijas izlases delegācijas. Savukārt 11 metru soda sitienu atkal realizēja Hmirova - 2:0. Latvija pirmajā puslaikā nopelnīja pāris soda sitienus laukuma vidū, pēc kuriem centās nogādāt bumbu pretinieču soda laukuma tuvumā, taču momenti pēc šādām piespēlēm nesekoja.

Otrajā puslaikā slovākietēm biežāk izdevās izspēlēt uzbrukumus līdz sitieniem pa vārtiem. 62. minūtē Ņesterova paņēma bumbu rokās pēc komandasbiedrenes piespēles, par ko tika piešķirts brīvsitiens aptuveni 9 metru attālumā no Latvijas vārtiem. Pēc Slovākijas izspēles sitienu izpildīja Mikolajova, taču Propošinai izdevās apturēt bumbu uz vārtu līnijas. Mača izskaņa kļuva par Latvijas vārtsardzes Sofjas Ņesterovas zvaigžņu stundu, kura tikai galā ar vairākiem bīstamiem pretinieču sitieniem. Turklāt 82. minūtē Ņesterova atvairīja Hmirovas izpildīto 11 metru soda sitienu, liedzot sāncensei nokārtot hat-trick.

Slovākija - Latvija 2:0 (2:0)

Vārti: Hmirova 8' 34'
Nerealizēts 11 metru soda sitiens: Hmirova 82'
Brīdinājumi: Mikolajova - Spruntule, Propošina
Latvija: Ņesterova - Nagle (Šenberga 77'), Ročāne, Spruntule, Tumāne - Zaičikova (Liniņa 87'), Čemirtāne (Ņikitina 89'), Miksone, Baličeva, Propošina - Voitāne

Statistika

SlovākijaLatvija
29sitieni0
14sitieni rāmī0
16stūra sitieni1
8pārkāpumi18
3aizmugures2

Eiropas čempionāta kvalifikācija, F grupa

V.IzlaseSUNZVārtiP
1.Zviedrija761034:219
2.Islande641121:413
3.Slovākija63126:1010
4.Ungārija721411:197
5.Latvija80082:390

  +1 [+] [-]

, 2020-10-27 21:44, pirms 3 gadiem
vella milti... 8 spēlēs ielaist 39...

  +1 [+] [-]

, 2020-10-27 22:00, pirms 3 gadiem
Bēdu ieleja
Didzis Matīss+Dainis Kazakevičs=mīlestība🌈

     [+] [-]

, 2020-10-27 22:05, pirms 3 gadiem
Matīss un Kazakevičs

  -1 [+] [-]

, 2020-10-27 22:13, pirms 3 gadiem
Cikls noslēdzies. Izrādās, ar zvaigžņu stundu, taču ar apaļām nullēm. Ja nav, tad lai nav!

  +1 [+] [-]

, 2020-10-27 22:16, pirms 3 gadiem
8 spēlēs iesisti 2 vārti daudz neatpaliek no vīru izlases, bet ielaist 40 vārtus tas pat hokejā ir vairāk nekā ļoti, ļoti daudz. Vienkāršākais izskaidrojums ir, ka Latvijā nav futbola treneru, ir tikai kaut kādi fizkultūras skolotāji, pusamatieru līmenī

     [+] [-]

, 2020-10-27 23:32, pirms 3 gadiem
Nevienu neaizstāvot, tomēr gribu atgādināt skeptiķiem, ka Latvijas komandas vidējais vecums šajā kvalifikācijas ciklā bija daudz jaunāks kā citām grupas komandām. Pie tam runa ir nevis par rezervistēm, bet pamatsastāva spēlētājām. Par ko mēs varam gauzties, ja izbraukuma spēlē ar Islandi, nespēlējot Ibragimovai un Ņesterovai, vārtos stājās 17 gadus veca vārtsardze. Patiesībā, tas ir pozetīvi, ka Latvijas sieviešu izlase vispār izgāja pilnu kvalifikācijas ciklu, kas nebija noticis vairak kā 20 gadus. Lai progresētu, ir jāspēlē. Komanda ir jauna, visas iespējas progresēt. Miksonei - 20 gadi, Voitānei -21, Zaičikova arī tajā pāšā vecumā, tāpat vēl virknei citām spēlētajām. Šodien izlasē debiteja 17 gadus veca aizsardze, izejot pamatsastāvā. Neaizmirsīsim, ka Latvijā spēlējošās futbolistes faktiski ir amatieres, jo Latvijā sieviešu futbolā nav profesionālu komandu. Tās, kas spēlē ārzemēs, lai arī dažas labās līgās, nespēlē vadošās komandās un viņas nav jau arī līderes tajās komandās. Viss būs labi, meitenes iegūs pieredzi, meistarību. Ir jau vēl arī rezerves. Jo jaunajām meitenēm futbols ir hokeja vietā. Kas negrib iet basketbolā vai volejbolā, iet uz futbolu (meiteņu hokejs Latvijā pagaidām visai simbolisks). Mums ir labas jaunās spēlētājas. U17 meitenes nupat augustā Tallinā ieguva Baltijas kausu, kur turnīrā ar 4-1 uzvarēja Lietuvu un ar 4-0 Igauniju. Tā ka nākotne noteikti ir.

     [+] [-]

, 2020-10-27 23:39, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Nevienu neaizstāvot, tomēr gribu atgādināt skeptiķiem, ka Latvijas komandas vidējais vecums šajā kvalifikācijas ciklā bija daudz jaunāks kā citām grupas komandām. Pie tam runa ir nevis par rezervistēm, bet pamatsastāva spēlētājām. Par ko mēs varam gauzties, ja izbraukuma spēlē ar Islandi, nespēlējot Ibragimovai un Ņesterovai, vārtos stājās 17 gadus veca vārtsardze. Patiesībā, tas ir pozetīvi, ka Latvijas sieviešu izlase vispār izgāja pilnu kvalifikācijas ciklu, kas nebija noticis vairak kā 20 gadus. Lai progresētu, ir jāspēlē. Komanda ir jauna, visas iespējas progresēt. Miksonei - 20 gadi, Voitānei -21, Zaičikova arī tajā pāšā vecumā, tāpat vēl virknei citām spēlētajām. Šodien izlasē debiteja 17 gadus veca aizsardze, izejot pamatsastāvā. Neaizmirsīsim, ka Latvijā spēlējošās futbolistes faktiski ir amatieres, jo Latvijā sieviešu futbolā nav profesionālu komandu. Tās, kas spēlē ārzemēs, lai arī dažas labās līgās, nespēlē vadošās komandās un viņas nav jau arī līderes tajās komandās. Viss būs labi, meitenes iegūs pieredzi, meistarību. Ir jau vēl arī rezerves. Jo jaunajām meitenēm futbols ir hokeja vietā. Kas negrib iet basketbolā vai volejbolā, iet uz futbolu (meiteņu hokejs Latvijā pagaidām visai simbolisks). Mums ir labas jaunās spēlētājas. U17 meitenes nupat augustā Tallinā ieguva Baltijas kausu, kur turnīrā ar 4-1 uzvarēja Lietuvu un ar 4-0 Igauniju. Tā ka nākotne noteikti ir.
Piedod, bet Baltijas kausu ņemt nopietni.... Paskaties, kā iet citām Baltijas izlasēm šajā kvalī. Paies 10 gadi, kāpēc domā, ka kaut kas diži mainīsies - varbūt nezaudēsim vairs ar 0-9, bet 0-5?

     [+] [-]

, 2020-10-27 23:56, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Piedod, bet Baltijas kausu ņemt nopietni.... Paskaties, kā iet citām Baltijas izlasēm šajā kvalī. Paies 10 gadi, kāpēc domā, ka kaut kas diži mainīsies - varbūt nezaudēsim vairs ar 0-9, bet 0-5?
Es neņemu nopietni Baltijas kausu. Bet gribu atgādināt, ka tas nebija nemaz tik sen, kad tika uzskatīts, ka Latvijas sieviešu futbols atpaliek no Igaunijas. Meitenes iegūs pieredzi un ar tāda līmeņa komandām kā Ungārija un Slovākija varēs reāli pacīnīties par punktiem. Nav jau runa par Zviedriju, kur ir pavisam cita sieviešu futbola popularitate un infrastruktūra. Arī slovākietēm un ungārietēm nebija nekādu dižu variantu pret zviedrietēm. Bet stādīt mērķi līdzīgi spēkoties ar tādām kā šīs divas komandas vai nu kas tur būs ielozēta nākamājā turnīrā mūsu grupā no tādā paša līmeņa, tas, lūk, ir reāli un uz to vajag arī tiekties. Jāspēlē tālāk, fultbols nebeidzas ar vienu kvalifikācijas ciklu.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-28 00:03, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Es neņemu nopietni Baltijas kausu. Bet gribu atgādināt, ka tas nebija nemaz tik sen, kad tika uzskatīts, ka Latvijas sieviešu futbols atpaliek no Igaunijas. Meitenes iegūs pieredzi un ar tāda līmeņa komandām kā Ungārija un Slovākija varēs reāli pacīnīties par punktiem. Nav jau runa par Zviedriju, kur ir pavisam cita sieviešu futbola popularitate un infrastruktūra. Arī slovākietēm un ungārietēm nebija nekādu dižu variantu pret zviedrietēm. Bet stādīt mērķi līdzīgi spēkoties ar tādām kā šīs divas komandas vai nu kas tur būs ielozēta nākamājā turnīrā mūsu grupā no tādā paša līmeņa, tas, lūk, ir reāli un uz to vajag arī tiekties. Jāspēlē tālāk, fultbols nebeidzas ar vienu kvalifikācijas ciklu.
Kā var kaut kas mānīties, ja nav pamatu, ja nav bāzes uz kaut ko būvēt. Ja futbolā visos līmeņos ir analfabēti, tad kā tur var kaut kas izaugt un mainīties? Skatoties YouTube video kā citi trenējas? Bav jau, kas ieliek tos pamatus, nav arī nekādu tradīciju

     [+] [-]

, 2020-10-28 00:05, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Es neņemu nopietni Baltijas kausu. Bet gribu atgādināt, ka tas nebija nemaz tik sen, kad tika uzskatīts, ka Latvijas sieviešu futbols atpaliek no Igaunijas. Meitenes iegūs pieredzi un ar tāda līmeņa komandām kā Ungārija un Slovākija varēs reāli pacīnīties par punktiem. Nav jau runa par Zviedriju, kur ir pavisam cita sieviešu futbola popularitate un infrastruktūra. Arī slovākietēm un ungārietēm nebija nekādu dižu variantu pret zviedrietēm. Bet stādīt mērķi līdzīgi spēkoties ar tādām kā šīs divas komandas vai nu kas tur būs ielozēta nākamājā turnīrā mūsu grupā no tādā paša līmeņa, tas, lūk, ir reāli un uz to vajag arī tiekties. Jāspēlē tālāk, fultbols nebeidzas ar vienu kvalifikācijas ciklu.
Es jau arī novēlu tikai to labāko mūsu meitenēm, bet neesmu optimists. 0-29 sitienos pret Slovākiju - te pat grūti ko piebilst.

     [+] [-]

, 2020-10-28 00:35, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es jau arī novēlu tikai to labāko mūsu meitenēm, bet neesmu optimists. 0-29 sitienos pret Slovākiju - te pat grūti ko piebilst.
Pagājušajā gadā Liepājā ar slovākietēm bija līdzvertīgāk. Iespējams, ka šobrīd arī dažādi blakusapstākļi traucē. Ševcovas šodien nebija, tas šajā izlases modelī ir būtisks trūkums uzbrukumā. Arī Miksone, kas Islandē spēlē vienā klubā ar Ševcovu, tomēr, šķiet, tik labi nevar atrast sevi izlasē kā pagājušājā rudenī. Ar dažiem treniņiem pirms spēles tur nepietiek. Tāpat Fjodorova šodien nespēlēja. Viņa gan ir pēc diezgan nopietnas traumas un vēl nav gatava rādīt to futbolu, ko redzējām agrāk. Bet nākamajā ciklā noteikti viņu gaidam labā formā, jo tā ir spēlētaja, kas var būtiski pastiprināt uzbrukumu. Te gan vēl tas moments, ko jau minēju, Latvijā ir amatieru čempionāts un spēļu maz, intensitāte nav tāda kā vajag, meitenēm pieklibo fiziskais. Te otrā spēlē izbraukumā pēc kārtas. Tas viss ietekmē. Tāpēc ir labi, ka vairākas jaunās ir tikušas ārzemju līgās, kur sākušas savas profesionāļu karjeras. Tā vai savādāk tas ir vienīgais cēļš kā augt. Ungārijai un Slovākijai ir spelētajas, kas spēlē jau ilgstoši labos ārzemju klubos. Tur jau tā meistarība pilnveidojas, tur rodas pieradums pie fiziski intensīvām spēlēm. Kad būs mums vairāk profesionāles ar pieredzi labos ārzemju klubos, tad tie rezultāti sāks iet uz augšu. Bet lai tas tā būtu, jābūt labam jaunatnes futbolam tepat uz vietas. Tas kā reiz mums ir tīri nekas, tāpēc nākotnē raugos cerīgi.

     [+] [-]

, 2020-10-28 00:41, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Pagājušajā gadā Liepājā ar slovākietēm bija līdzvertīgāk. Iespējams, ka šobrīd arī dažādi blakusapstākļi traucē. Ševcovas šodien nebija, tas šajā izlases modelī ir būtisks trūkums uzbrukumā. Arī Miksone, kas Islandē spēlē vienā klubā ar Ševcovu, tomēr, šķiet, tik labi nevar atrast sevi izlasē kā pagājušājā rudenī. Ar dažiem treniņiem pirms spēles tur nepietiek. Tāpat Fjodorova šodien nespēlēja. Viņa gan ir pēc diezgan nopietnas traumas un vēl nav gatava rādīt to futbolu, ko redzējām agrāk. Bet nākamajā ciklā noteikti viņu gaidam labā formā, jo tā ir spēlētaja, kas var būtiski pastiprināt uzbrukumu. Te gan vēl tas moments, ko jau minēju, Latvijā ir amatieru čempionāts un spēļu maz, intensitāte nav tāda kā vajag, meitenēm pieklibo fiziskais. Te otrā spēlē izbraukumā pēc kārtas. Tas viss ietekmē. Tāpēc ir labi, ka vairākas jaunās ir tikušas ārzemju līgās, kur sākušas savas profesionāļu karjeras. Tā vai savādāk tas ir vienīgais cēļš kā augt. Ungārijai un Slovākijai ir spelētajas, kas spēlē jau ilgstoši labos ārzemju klubos. Tur jau tā meistarība pilnveidojas, tur rodas pieradums pie fiziski intensīvām spēlēm. Kad būs mums vairāk profesionāles ar pieredzi labos ārzemju klubos, tad tie rezultāti sāks iet uz augšu. Bet lai tas tā būtu, jābūt labam jaunatnes futbolam tepat uz vietas. Tas kā reiz mums ir tīri nekas, tāpēc nākotnē raugos cerīgi.
Vai Matīss ir treneris, kurš kaut ko var dot mūsu meitenēm?

  +1 [+] [-]

, 2020-10-28 01:17, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai Matīss ir treneris, kurš kaut ko var dot mūsu meitenēm?
Tas jau ir cita jautājums. Bet no otras puses, ko izlases treneris var dot vispār? Ne jau meistarību izlases spēlēs var uzlabot, ne fizisko pielikt, tas viss notiek klubos. Spēles taktiku izvēlēties, plānu uzzīmēt, izraudzīties mačam pareizās spēlētājas un salikt viņas laukumā pareizās pozīcijās - tas ir izlases trenerim jādara. Vai ar citu treneri būtu labāks rezultāts šajā ciklā? Šaubos. Tas gan nenozīmē, ka nav neviena labāka par Matīsu.

     [+] [-]

, 2020-10-28 01:30, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Tas jau ir cita jautājums. Bet no otras puses, ko izlases treneris var dot vispār? Ne jau meistarību izlases spēlēs var uzlabot, ne fizisko pielikt, tas viss notiek klubos. Spēles taktiku izvēlēties, plānu uzzīmēt, izraudzīties mačam pareizās spēlētājas un salikt viņas laukumā pareizās pozīcijās - tas ir izlases trenerim jādara. Vai ar citu treneri būtu labāks rezultāts šajā ciklā? Šaubos. Tas gan nenozīmē, ka nav neviena labāka par Matīsu.
Uzdrīkstēšos pajautāt - Tu esi daiļā dzimuma pārstāve? Pamanīju jau Tevi pasen TTT rakstos, ka tur aktīvi komentē un interesējies, tagad arī redzu, ka daudz aktīvāk par vidējo sporta līdzjutēju seko Latvijas sieviešu izlasei futenē, arī par jaunatnes izlasēm. Es pats pēdējos gados esmu sācis sekot sieviešu izlašu futbolam vismaz rezultātu līmenī. Esmu kursā, kas notiek šajā EČ kvalī, arī pēdējiem EČ un PK sekoju, pat kaut ko nedaudz esmu paskatījies. Paskatījos, ka EČ f-turnīrā sievietēm ir spēlējušas 18 izlases, gribētu kādu debitanti nākošajā f-turnīrā.

     [+] [-]

, 2020-10-28 05:04, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Pagājušajā gadā Liepājā ar slovākietēm bija līdzvertīgāk. Iespējams, ka šobrīd arī dažādi blakusapstākļi traucē. Ševcovas šodien nebija, tas šajā izlases modelī ir būtisks trūkums uzbrukumā. Arī Miksone, kas Islandē spēlē vienā klubā ar Ševcovu, tomēr, šķiet, tik labi nevar atrast sevi izlasē kā pagājušājā rudenī. Ar dažiem treniņiem pirms spēles tur nepietiek. Tāpat Fjodorova šodien nespēlēja. Viņa gan ir pēc diezgan nopietnas traumas un vēl nav gatava rādīt to futbolu, ko redzējām agrāk. Bet nākamajā ciklā noteikti viņu gaidam labā formā, jo tā ir spēlētaja, kas var būtiski pastiprināt uzbrukumu. Te gan vēl tas moments, ko jau minēju, Latvijā ir amatieru čempionāts un spēļu maz, intensitāte nav tāda kā vajag, meitenēm pieklibo fiziskais. Te otrā spēlē izbraukumā pēc kārtas. Tas viss ietekmē. Tāpēc ir labi, ka vairākas jaunās ir tikušas ārzemju līgās, kur sākušas savas profesionāļu karjeras. Tā vai savādāk tas ir vienīgais cēļš kā augt. Ungārijai un Slovākijai ir spelētajas, kas spēlē jau ilgstoši labos ārzemju klubos. Tur jau tā meistarība pilnveidojas, tur rodas pieradums pie fiziski intensīvām spēlēm. Kad būs mums vairāk profesionāles ar pieredzi labos ārzemju klubos, tad tie rezultāti sāks iet uz augšu. Bet lai tas tā būtu, jābūt labam jaunatnes futbolam tepat uz vietas. Tas kā reiz mums ir tīri nekas, tāpēc nākotnē raugos cerīgi.
Redzu, ka patālu esi no sieviešu futbola, bet centies izlikties par expertu. Fjodorova jau vairāk nekā gadu ir pielikusi punktu karjerai.

     [+] [-]

, 2020-10-28 08:26, pirms 3 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Redzu, ka patālu esi no sieviešu futbola, bet centies izlikties par expertu. Fjodorova jau vairāk nekā gadu ir pielikusi punktu karjerai.
Jā, tev taisnība! Par basketbolu zinu daudz vairāk, bet arī par futbolu interēsējos. Par ekspertu neizliekos, manā leksikonā vispār nav tāds vārds (ja nu tikai kā lamuvārds). Bet ja te daļa komentētāju savos komentāros bez jebkādas iedziļināšanās meitenes un izlasi noliek, tad ir saprotama reakcija viņas aizstāvēt. Ar veču futbolu sieviešu izlases situāciju vispār nevar salīdzināt. Anastasiju Fjodorovu sajaucu ar Renāti Fedotovu, kur pēdējā kā reiz arīdzan šajā spēlē nebija, bet spelēja, piemēram, pret Ungāriju Liepājā septembrī. Piedošanu, kam negadās īpaši jau rakstot tad, kad uz miegu velk. Viss, ko tur rakstīju, bija domāts par Renāti. Ceru, ka viņa neapvainosies!

     [+] [-]

, 2020-10-28 08:31, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Uzdrīkstēšos pajautāt - Tu esi daiļā dzimuma pārstāve? Pamanīju jau Tevi pasen TTT rakstos, ka tur aktīvi komentē un interesējies, tagad arī redzu, ka daudz aktīvāk par vidējo sporta līdzjutēju seko Latvijas sieviešu izlasei futenē, arī par jaunatnes izlasēm. Es pats pēdējos gados esmu sācis sekot sieviešu izlašu futbolam vismaz rezultātu līmenī. Esmu kursā, kas notiek šajā EČ kvalī, arī pēdējiem EČ un PK sekoju, pat kaut ko nedaudz esmu paskatījies. Paskatījos, ka EČ f-turnīrā sievietēm ir spēlējušas 18 izlases, gribētu kādu debitanti nākošajā f-turnīrā.
Lai paliek tavs jautājums bez atbildes. Par to ko vairāk interesējos, to arī šad tad pakomentēju. Man nav mērķis būt publikai personai šajā sakarā. Ir vēl daudz lietas ārpus sporta, par ko interesējos. Tāpēc pat nevar teikt, ka visam sekoju līdzi vienādi rūpīgi.