Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs debijai Nāciju līgā gatavosies ar trim debitantiem ierindā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kazakevičs debijai Nāciju līgā gatavosies ar trim debitantiem ierindā
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs paziņojis komandas kandidātu sastāvu pirms UEFA Nāciju līgas spēlēm pret Andoru un Maltu. Starp 24 spēlētājiem izvēlēti trīs futbolisti, kuri uz izlasi izsaukti pirmo reizi.

Jaunais galvenais treneris Dainis Kazakevičs uz Latvijas izlasi izsaucis futbolistus, kuri šādu godu saņēmuši pirmo reizi - vārtsargu Dāvi Ošu, kurš pārstāv Jūrmalas "Spartaku", kā arī divus "Valmieras" futbolistus, proti, aizsargu Krišu Kārkliņu un pussargu Alvi Jaunzemu. No izsauktajiem 24 spēlētājiem ne reizi valstsvienības rindās nav spēlējuši seši, bet Eduarda Emša kontā ir tikai viens mačs.

Kā izteicās Kazakevičs, tad savainojumu dēļ izlasei nevarēs palīdzēt Kristers Tobers un Daniels Ontužāns, kamēr Vitālijs Maksimenko nevarēs ierasties Covid-19 ierobežojumu dēļ - Japānā spēlējošajam aizsargam pēc atgriešanās būtu jāpavada 14 dienas pašizolācijā, tādējādi viņš nevarētu laikus atgriezties kluba rīcībā.

Kazakevičam tika jautāts par Andra Vaņina neizsaukšanu, un galvenais treneris izteicās, ka pieredzējušajam vārtsargam vispirms jātiek skaidrībā ar saviem tālākajiem plāniem. "Viņam jāsaprot, vai turpinās karjeru. Ja jā, tad jāatrod klubs un spēļu prakse. Jau pirms tam izrunājām, ka pirmajā etapā viņš netiks izsaukts. Pirmā vārtsarga lomā redzam kādu no pieredzējušajiem vārtsargiem, bet kā otro un trešo numuru - vārtsargus, kurus varam gatavot stafetes pārņemšanai."

"Futbolistiem, kuri spēlē izlasē, jāatbilst trim punktiem. Jābūt ar skaidru motivāciju, kā spēlēt un kā sasniegt rezultātus, arī savus individuālos mērķus. Otrais - jābūt atbilstošai meistarībai. Trešais - kā iekļauties spēlē, jābūt atbilstošām prasībām un vērtībām, spēles un sadzīves disciplīnai. Ja kāds šeit nav, tas nenozīmē, ka nākamajās reizēs nevar parādīties. Taču joprojām pieturēsimies pie principiem," teica Kazakevičs.

"Ir liels saviļņojums, jo esam jauna ceļa sākumā. Ar jaunu treneri rodas izmaiņas sastāvā, tiek veidota jauna komanda ar jaunu redzējumu. Mūsu futbolā ir simbolisks laiks - jauns federācijas prezidents, jauna valde ar ambicioziem mērķiem. Mums kā Latvijas izlasei ir būtiski šo ceļu atbalstīt ar rezultātiem, jo tie atvērs durvis. Tie 24 futbolisti, kuri ir izvēlēti - tās ir pamatizvēles, tie ir spēlētāji, kuriem gribam uzticēties pirmajos soļos, veidojot jaunu līderu kodolu. Pamainīsim būtiskus akcentus," solīja Kazakevičs.

Nāciju līgas pirmo spēli Latvijas izlase aizvadīs 3. septembrī, savā laukumā uzņemot Andoru. Trīs dienas vēlāk izbraukuma mačs pret Maltas valstsvienību. Vēl mūsu grupā spēlēs Fēru salas.

Latvijas izlases sastāvs

PozīcijaSpēlētājsKlubsS/V
VārtsargsPāvels ŠteinborsJagiellonia (Polija)12
Roberts OzolsRiga0
Dāvis OšsSpartaks0
AizsargsMārcis OšsSpartaks11/1
Kaspars DubraOleksandriya (Ukraina)37/2
Antonijs ČernomordijsRiga4/0
Elvis StuglisRiga0
Roberts SavaļnieksRFS20/0
Krišs KārkliņšValmiera0
Vladislavs SorokinsRFS0
Raivis JurkovskisLiepāja7/0
Ritvars RuginsRiga35/0
PussargsArtūrs ZjuzinsRFS36/7
Eduards EmsisNoah (Armēnija)1/0
Andrejs CigaņiksZorya (Ukraina)8/0
Vladislavs FjodorovsRiga5/1
Alvis JaunzemsValmiera0
Gļebs KļuškinsSūduva (Lietuva)19/2
Jānis IkaunieksRFS26/3
Mārtiņš ĶigursLiepāja3/0
Igors TarasovsKuPS (Somija)18/0
UzbrucējsVladislavs GutkovskisRakow (Polija)18/0
Roberts UldriķisSion (Šveice)14/1
Dāvis IkaunieksMlada Boleslav (Čehija)23/4

  +1 [+] [-]

, 2020-08-27 13:13, pirms 4 gadiem
Pavisam negaidīju, ka būs D.Ošs, Kļuškins un Tarasovs. Pārsteidz, ka nav Solovjovs kreisā aizsarga pozīcijā, bet Jurkovskis, kurš gan ir universālāks. Pēdējās Liepājas spēles gan neesmu redzējis, bet tās, kuras redzēju, arī Jurkovskis neko nerādīja. Gluži kā visa komanda.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-27 13:17, pirms 4 gadiem
Kazakevičs skaidro, ka Krolli neizsauca, jo nebūtu spēles laika un labāk spēlēt U-21 (ja tur tiks sastāvā), savukārt debitantu Alvi Jaunzemu uz lielo izlasi izsauca, jo šim pussargam ir reāla iespēja tikt laukumā.

  -4 [+] [-]

, 2020-08-27 13:20, pirms 4 gadiem
Neesmu skatījies LFV spēles, un tāpēc jautāšu-kurš no LFV spēlējošiem LV izlases kandidātiem vispār kaut ko sakarīgu rāda laukumā. Vienīgais, spriežot pēc ČL spēles, kurš varētu būt labā līmenī ir Ozols.

  -2 [+] [-]

, 2020-08-27 13:22, pirms 4 gadiem
Klausījos LIVE strīmu, kaut kā nesmuki žurnālisti uzvedas, uzrunājot valsts izlases treneri uz TU. Lai vai kāda būtu personiska attieksme pret cilvēku, cieņai kaut nelielai būtu jābūt.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-27 13:32, pirms 4 gadiem
Ahaha, SC izdzēsis komentus melno protestu rakstos. Kas viņi tagad nomiruši skaitās, jo tikai tad nevar komentēt

     [+] [-]

, 2020-08-27 13:38, pirms 4 gadiem
Ko Ošs tas kurš Dāvis dara izlasē!?!

  +1 [+] [-]

, 2020-08-27 13:39, pirms 4 gadiem
viduslīnija, protams, satrauc - nav īsti opciju balstā, jo Tarasovs bez spēļu prakses, bet malās esošie Cigaņiks un Fjodorovs klubos vairāk spēlē aizsardzības malās. Kļuskins pēdējā laikā pavada uz soliņa, bet Zjuzins 90 min nav spēlējis.

     [+] [-]

, 2020-08-27 13:40, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neesmu skatījies LFV spēles, un tāpēc jautāšu-kurš no LFV spēlējošiem LV izlases kandidātiem vispār kaut ko sakarīgu rāda laukumā. Vienīgais, spriežot pēc ČL spēles, kurš varētu būt labā līmenī ir Ozols.
Nu, Krišs uz Tolu galvu prata uzcentrēt varbūt Kazakevičs cer, ka tāpat izlasē uz Uldriķa gavu to izdarīs...

  +2 [+] [-]

, 2020-08-27 13:42, pirms 4 gadiem
Lido rakstīja: Nu, Krišs uz Tolu galvu prata uzcentrēt varbūt Kazakevičs cer, ka tāpat izlasē uz Uldriķa gavu to izdarīs...
pirmajam mačam malās prognozēju Savaļnieku un Ruginu.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-27 13:47, pirms 4 gadiem
mammal rakstīja: viduslīnija, protams, satrauc - nav īsti opciju balstā, jo Tarasovs bez spēļu prakses, bet malās esošie Cigaņiks un Fjodorovs klubos vairāk spēlē aizsardzības malās. Kļuskins pēdējā laikā pavada uz soliņa, bet Zjuzins 90 min nav spēlējis.
Par Zjuzinu jāpriecājas, ka vispār spēlē.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-27 13:52, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Par Zjuzinu jāpriecājas, ka vispār spēlē.
Neapšaubāmi un uz maiņu, visticamāk, varētu būt labs palīgs. Bet kopējā bildē viduszona izskatās ļoti problēmu piepildīta. Nekas gan jauns.

     [+] [-]

, 2020-08-27 14:18, pirms 4 gadiem
Kur mūsu vācietis palicis? Par viņu kaut kā pēdējā laikā nekas nav dzirdēts.

     [+] [-]

, 2020-08-27 14:39, pirms 4 gadiem
mammal rakstīja: pirmajam mačam malās prognozēju Savaļnieku un Ruginu.
Kreisaj malā jāspēlē vai nu Karkliņam vai Solovjovam ,vai kādam citam kas spēj spēlēt ar kreiso kāju...Ne Rugins,ne Jurkovskis nav spējīgi spēlēt kreisajā malā ,jo ar kreiso kāju tikai atbalstas līdzsvara noturēšanai ..., un jo augstāks līmenis ,jo vairāk tas ir pamanāms .

     [+] [-]

, 2020-08-27 14:45, pirms 4 gadiem
Tieši kā šodien noskatījos Žigajeva sarunu ar treneri.
Tomēr nav paņēmis sliktos “92os”- Rakelu/Karašausku. Ar CM deficītu interesanti ka I.S.Stuglis nav paņemts. Priecājos, ka nav Jagodinska,- īsti gan vietu viņam neredz ar aizsargu pārprodukciju un cerams mazliet viņa bravūrību mazinās. Veiksmi spēlēs.

     [+] [-]

, 2020-08-27 14:48, pirms 4 gadiem
Kur tad izlases "labākais snaiperis" Šabala? Kurš tad sitīs golus?

     [+] [-]

, 2020-08-27 14:48, pirms 4 gadiem
No RB man pat gribētos, lai vairāk dot spēlēt Sorokinam,- visperspektīvākais. Runājot par Jurkovski/Ķiguru- sajūta, ka Liepājā ir kaut kāds attīstību traucējošs apstāklis. Pat nezinu kāds, bet sajūta, ja grib attīstīties, tad jāmaina komanda vai līga.

  -3 [+] [-]

, 2020-08-27 14:48, pirms 4 gadiem
Barca Nr.1 rakstīja: Tieši kā šodien noskatījos Žigajeva sarunu ar treneri.
Tomēr nav paņēmis sliktos “92os”- Rakelu/Karašausku. Ar CM deficītu interesanti ka I.S.Stuglis nav paņemts. Priecājos, ka nav Jagodinska,- īsti gan vietu viņam neredz ar aizsargu pārprodukciju un cerams mazliet viņa bravūrību mazinās. Veiksmi spēlēs.
Tas tā pat skaidrs, ka, kamēr pie LV izlases stūres latviešu treneris, Karašausks izlasē nespēlēs, jo treneru brālība nav vājāka kā spēlētāju brālība.

     [+] [-]

, 2020-08-27 14:59, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tas tā pat skaidrs, ka, kamēr pie LV izlases stūres latviešu treneris, Karašausks izlasē nespēlēs, jo treneru brālība nav vājāka kā spēlētāju brālība.
Nu nezinu,manuprāt tomēr galvenā problēma ir spelētājā (uzveedība ,attieksme utt) un arī šobrīd rādītais sniegums laukumā nedod pamatu apgalvot (kā tas bija Starkova laikā),ka viņš ir labāks par tiem kas ir izsaukti.
Tas pats ar Jagodinski.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-27 15:07, pirms 4 gadiem
Izlases vājākais posms ir galvenais treneris 😂

  -1 [+] [-]

, 2020-08-27 15:15, pirms 4 gadiem
Jawa rakstīja: Nu nezinu,manuprāt tomēr galvenā problēma ir spelētājā (uzveedība ,attieksme utt) un arī šobrīd rādītais sniegums laukumā nedod pamatu apgalvot (kā tas bija Starkova laikā),ka viņš ir labāks par tiem kas ir izsaukti.
Tas pats ar Jagodinski.
Ir naivi domāt, ka vienas no Latvijas futbola autoritātes, var patikt, vai nepatikt, bet tāds Starkovs nenoliedzami ir, publiska notiršana LV televīzijā paliks bez sekām. Kaut vai tāpēc, ka nav nekur garantijas, ka nākošais nebūs tagadējais LV izlases galvenais treneris.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-27 15:22, pirms 4 gadiem
Maksimenko ar savu došanos iz Japānu galīgi nositis davas akcijas zemē, ka nav pat kanditātos? Vai citas problēmas?
Un jā, kas ar abiem jaunajiem, it kā tik ļoti perspektīvajiem ontužāns, Tobers un Cigaņiks?

     [+] [-]

, 2020-08-27 15:23, pirms 4 gadiem
kecbaja rakstīja: Maksimenko ar savu došanos iz Japānu galīgi nositis davas akcijas zemē, ka nav pat kanditātos? Vai citas problēmas?
Un jā, kas ar abiem jaunajiem, it kā tik ļoti perspektīvajiem ontužāns un Cigaņiks?
Izlasi rakstu, lai nebūtu jāuzvedas kā tupenim.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-27 15:24, pirms 4 gadiem
Karašausku gan vajadzēja uzbrukumā...

     [+] [-]

, 2020-08-27 15:36, pirms 4 gadiem
Jawa rakstīja: Varbūt kāds zina,kas Kazakevičam ir asistentos ?
Pahars, Pučinsks, Intenbergs.

     [+] [-]

, 2020-08-27 15:38, pirms 4 gadiem
Rakels,Kamešs? ( nav spēļu prakses cik noprotu)

     [+] [-]

, 2020-08-27 15:39, pirms 4 gadiem
prieks,ka Kazakevicam paligos nav tukspauri,zabaki ,kas nav spejusi apgut musu dzimto valodu...veiksmi...

  +1 [+] [-]

, 2020-08-27 15:51, pirms 4 gadiem
Jurkovskis ir viens no galvā stulbākajiem spēlētājiem virslīgā.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-27 16:07, pirms 4 gadiem
gaida vinoga rakstīja: prieks,ka Kazakevicam paligos nav tukspauri,zabaki ,kas nav spejusi apgut musu dzimto valodu...veiksmi...
Jā ,diemžēl tādi tur ir ,un pamuļķu mūsu valstī dažādos amatos arī ir daudz
(Jēkaba un Tvaika ielās daudzus var sastapt),šeit ir attieksmes jautājums ...,parezāk sakot dubulto standartu jautājums. Šeit vienā cilvēkā cīnās Kazakevičs -funkcionārs un Kazakevičs -izlases galvenais treneris.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-27 17:28, pirms 4 gadiem
player7 rakstīja: Rakels,Kamešs? ( nav spēļu prakses cik noprotu)
Tarasovs ļoti sen nav spēlējis, Cigaņiks spēlē ļoti maz, Dāvis Ikaunieks pēc traumas spēlējis ļoti maz, Mārcim Ošam sezona jau galā, Dubra nav laiciņu spēlējis, tāpēc spēļu praksi kā argumentu laikam izmantot nevajadzētu.

Kamešu gan būtu gribējies redzēt sastāvā, lai arī šī sezona viņam nav tik laba kā iepriekšējā. Par Rakelu grūti spriest, spēlējis tik dažas minūtes un vēsturiski, protams, nav labākais Daiņa draugs.

     [+] [-]

, 2020-08-28 09:42, pirms 4 gadiem
Nāciju līgas D grupa šobrīd izskatās kā bargs pārbaudījums.