Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Šabala: "Būsim priecīgi par punktu, bet cīnīsimies par trim"

Šabala: "Būsim priecīgi par punktu, bet cīnīsimies par trim"
Valērijs Šabala
Foto: isport.blesk.cz

Jau parīt Latvijas futbola izlase Prāgā aizvadīs 2016. gada Eiropas čempionāta atlases turnīra spēli ar Čehijas valstsvienību. Pirms gaidāmās spēles vienīgais Latvijas pārstāvis Čehijas čempionātā Valērijs Šabala norādīja, ka Latvijas izlase cīnīsies par uzvaru.

"Domāju, ka mums ir laba iespēja parādīt, ka protam spēlēt futbolu. Būsim priecīgi par vienu punktu, taču spēlēsim, lai izcīnītu trīs," čehu iDnes.cz atzina Latvijas izlases uzbrucējs Valērijas Šabala. "Katra izlases spēle man ir īpašs notikums, jo tās tik bieži nenotiek. Protams, mačs ar Čehiju būs nedaudz īpašāks," piebilda "Jablonec" uzbrucējs, kurš 15 spēlēs valstsvienības rindās ir guvis sešus vārtus.

"Domāju, ka trenerim ir pietiekami daudz informācijas. Uz "Jablonec" spēli ar "Sparta" bija ieradušies federācijas pārstāvji, viņiem noteikti radās labs priekšstats. Čehijas izlasē gan ir spēlētāji arī no citām līgām. Mums neklāsies viegli. Čehi ir favorīti, taču mēs pirms spēles nenolaižam rokas. Mums nav lielu zvaigžņu. Mēs balstāmies uz komandas sniegumu, tā ir mūsu vienīgā iespēja cīnīties ar spēcīgākām izlasēm, piemēram, Čehiju," turpināja Šabala.

Čehija ar četrām uzvarām četrās spēlēs un 12 punktiem ieņem pirmo vietu grupā, tikmēr Latvijai ir divi punkti četros mačos un piektā vieta sešu komandu konkurencē. "Tā mums ir svarīga spēle. Ja neizcīnīsim punktus, praktiski zaudēsim izredzes iekļūt tālāk. Ja uzvarēsim, mums vēl saglabāsies cerības. Gribam turpināt cīņu par finālturnīru," norādīja Šabala.

"Šabalam ir laba vārtu gūšanas izjūta," Latvijas futbolistu slavēja "Jablonec" rezerves vārtsargs Mihals Špits. "Viņš nav bombardiera tips, bet gan gūst vārtus ar pirmo pieskārienu. Viņš arī nav izteikts sprinteris, Šabala drīzāk darbojas neuzkrītoši, lai iemidzinātu pretinieku. Tāpēc mēs viņu dēvējam par Lāci," turpināja 39 gadus vecais Špits.

"Tāda līmeņa komandas parasti paļaujas uz aizsardzību un pretuzbrukumiem. Viņu spēles stils gan jau būs līdzīgs, līdz ar to mača iznākums lielā mērā būs atkarīgs no mūsu snieguma. Mēs esam favorīti un noteikti vēlamies uzvarēt. Spēlēsim savā laukumā un centīsimies to izmantot savā labā," pirms gaidāmās spēles komentēja pazīstamais Čehijas vārtsargs Petrs Čehs.

Izmantotie resursi:
Fotbal iDNES.cz

     [+] [-]

, 2015-03-26 22:06, pirms 9 gadiem
ja bus 0-2 vai 0-3 bus labi

  +3 [+] [-]

, 2015-03-26 22:16, pirms 9 gadiem
neitrals23 rakstīja: ja bus 0-2 vai 0-3 bus labi
Ja tā domātu mūsu futbolisti, tad gan būtu sū...!

  +4 [+] [-]

, 2015-03-26 22:24, pirms 9 gadiem
Man vienalga, kaut zaudējam, galvenais, lai rāda skatāmu spēli un mēģina uzbrukt, nevis uztaisa 3 beztolka piespēles savā pusē un tad triec bumbu debesīs, lai kāds deso pakaļ.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-27 02:48, pirms 9 gadiem
Tā arii būs, ka spēle būs vienā laukumu pusē, apmēram kā pret Holandi.. Čehs var ķiveri galvā nevilkt, jo 6dien bez lecieniem..

     [+] [-]

, 2015-03-27 07:29, pirms 9 gadiem
Vaņinam jābūt sausā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-03-27 09:32, pirms 9 gadiem
Protams, ka futbolistiem jācenšas labi nospēlēt katru spēli, bet vajag nolaisties uz zemes! Varēja vēl tā teikt- ceru uz brīnumu! Retu reizi Latvijai tas arī ir izdevies, kā toreiz kad Māris debitēja izlasē un Latvija uzvarēja Atēnās grieķus un Māris iesita arī vārtus, vēl ir uzvara pār Norvēģiju viesos, neizšķirts ar turkiem Turcijā, kad pēc 0-2 izdevās panākt 2-2, arī 0-0 pret Spāniju Rīgā pagājušā gadsimtā un vēl kāda veiksmīga spēle. Bet tagad ar čehiem, nekāds prieks nebūtu, ja izmocītu 0-0, visu laiku atsitoties, labāk zaudēt , piemēram 2-4, spēlējot futbolu, nevis antifutbolu. Dažreiz, ja kurpe spiež, situācija tabulā visi līdzekļi ir labi, bet šoreiz Latvijai uz labu vietu nav nekādu cerību un labi būs, ja grupā nepaliks pēdējie aiz Kazahstānas.

  +2 [+] [-]

, 2015-03-27 11:11, pirms 9 gadiem
Ja zaudēs ar 0-5,vadībai ir jāuzņemās atbildība un jāatkāpjas.Pietiks ņirgāties par Latvijas futbolu.Vainīgi nebūs spēlētāji,bet gan sistēma.

     [+] [-]

, 2015-03-27 14:06, pirms 9 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Protams, ka futbolistiem jācenšas labi nospēlēt katru spēli, bet vajag nolaisties uz zemes! Varēja vēl tā teikt- ceru uz brīnumu! Retu reizi Latvijai tas arī ir izdevies, kā toreiz kad Māris debitēja izlasē un Latvija uzvarēja Atēnās grieķus un Māris iesita arī vārtus, vēl ir uzvara pār Norvēģiju viesos, neizšķirts ar turkiem Turcijā, kad pēc 0-2 izdevās panākt 2-2, arī 0-0 pret Spāniju Rīgā pagājušā gadsimtā un vēl kāda veiksmīga spēle. Bet tagad ar čehiem, nekāds prieks nebūtu, ja izmocītu 0-0, visu laiku atsitoties, labāk zaudēt , piemēram 2-4, spēlējot futbolu, nevis antifutbolu. Dažreiz, ja kurpe spiež, situācija tabulā visi līdzekļi ir labi, bet šoreiz Latvijai uz labu vietu nav nekādu cerību un labi būs, ja grupā nepaliks pēdējie aiz Kazahstānas.
neizšķirts ar spēcīgo Šveici, uzvaras pār Poliju, Zviedriju, Austriju, Islandes 3x sagraušanas... nav jau tā, ka nekā nav ko atcerēties.

     [+] [-]

, 2015-03-27 14:26, pirms 9 gadiem
dobrecovs rakstīja: neizšķirts ar spēcīgo Šveici, uzvaras pār Poliju, Zviedriju, Austriju, Islandes 3x sagraušanas... nav jau tā, ka nekā nav ko atcerēties.
neaizmirstam Euro2004 pret Vāciju!