Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Cauņa nav gatavs spēlēt 90 minūtes"

Agris Suveizda

Pahars: "Cauņa nav gatavs spēlēt 90 minūtes"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pirms rītvakar gaidāmās spēles pret Nīderlandi preses konferencē nevēlējās sīki izpaust ieplānotās taktikas detaļas, taču neslēpa, ka potenciālais komandas līderis Aleksandrs Cauņa vēl nav gatavs 90 minūtēm.

Aleksandrs Cauņa savainojuma dēļ oficiālā mačā nebija spēlējis vairāk nekā gadu un laukumā atgriezās tikai 21. oktobrī, UEFA Čempionu līgā izejot uz maiņu pret Mančestras "City" (2:2). Krievijas Premjerlīgā Cauņa nav spēlējis joprojām, bet vienreiz uz maiņu viņš gāja kausa izcīņā. "Cauņa nav gatavs spēlēt 90 minūtes," atklāja Marians Pahars, tomēr 26 gadus veco pussargu laukumā, visticamāk, redzēsim. "Treniņos viņš izskatās ļoti labi. Domāju, ka viņam būs spēles laiks – 20-30 minūtes."

"Spēlē pret Meksiku (2:3) Nīderlandes izlasei laukumā bija haoss, taču tagad būs cita situācija. Koncentrējamies tikai uz savu komandu. Mums ir spēles plāns. Redzēsim, kā būs," sacīja Pahars. Kā ierasts, dienu pirms spēles Pahars uz jautājumiem par taktiskajiem plāniem atbild ļoti izvairīgi. "Spēlēsim ar astoņiem aizsargiem," smejot atbildēja Pahars.

Nīderlandes presē jau vairāk nekā nedēļu ir tikai viena tēma – Gūsa Hidinka paziņojums par atkāpšanos, ja tiks zaudēts arī Latvijai. Ažiotāža ir milzīga, un rītvakar gaidāmā spēle tiek uzskatīta par svarīgāko no visām līdz šim Hidinka vadībā aizvadītajām. "Par to nedomājam," Pahars komentēja Hidinka paziņojumu. "Zinām, ko viņi runā, bet koncentrējamies tikai uz savu spēli. Gatavojamies nopietni un ceram uz labu maču."

Atbildot uz jautājumu, Latvijas izlases galvenais treneris lika noprast, ka neizšķirts Amsterdamā būs apmierinošs iznākums: "Pirms spēles rezultāts ir 0:0. Vai pēc Turcijas mača [1:1] bijām apmierināti? Jā? Tad par ko mēs tagad runājam…"

Preses konferencē piedalījās arī Latvijas izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko, kurš spēlē Nīderlandes pēc spēka otrās līgas klubā VVV "Venlo". Arī Maksimenko bija savainojums, un viņš laukumā atgriezās tikai pagājušajā svētdienā. "Esmu priecīgs, ka tiku uzaicināts uz izlasi," sacīja Maksimenko. Ja aizsardzības kreisā mala atkal tiks uzticēta Maksimenko, viņam var nākties spēlēt pret mājinieku lielāko zvaigzni Arjenu Robenu. "Nezinu, vai sākšu spēli vai nē. Robens ir viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē, un pret viņu spēlēt ir ļoti grūti. Neskatoties uz Nīderlandes pēdējiem rezultātiem, spēle būs sarežģīta."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-11-16 05:36, pirms 10 gadiem
ceru ka nespēlēs pamtā!