Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Vai Rudņevs nebija pārāk agresīvs? Es viņam liku tādam būt"

Agris Suveizda

Pahars: "Vai Rudņevs nebija pārāk agresīvs? Es viņam liku tādam būt"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pēc pārliecinoša zaudējuma Islandei (0:3) sacīja, ka Artjoma Rudņeva noraidījums neapšaubāmi ietekmēja spēli, taču atzina, ka arī līdz tam komandas sniegums nebija perfekts.

"Islande ir lieliska komanda, un šovakar tā vienkārši bija labāka," sacīja Marians Pahars. "Zinājām, ka Islande vairāk kontrolēs bumbu un izdarīs augstas piespēles soda laukumā – nebaidījāmies no tā un bijām tam gatavi. Spēlēt mazākumā pret tik labu komandu ir grūti, bet nevēlos attaisnoties. Varējām spēlēt labāk. Pirmajā puslaikā zaudējām daudz vienkāršu bumbu, absolūti nespējām izveidot pretuzbrukumus, kaut arī iniciatīvu atdevām apzināti."

- Vai spēlētāji ģērbtuvēs nebija pārāk nomākti, un vai viņiem pietiks emociju pirmdienai?
- Kā gan vēl viņi var justies pēc tādām spēlēm?! Protams, ka visi pārdzīvo. Skaidrs, ka piedzīvojām smagu zaudējumu, bet nākamā spēle jau ir drīz un mums tai ir jāsagatavojas – tādu akcentu arī likām, ka mūs gaida divas svarīgas cīņas.

- Rudņevs pirmajā puslaikā bija ļoti uzlādēts un agresīvs. Vai varbūt nevajadzēja viņu nomainīt?
- Es pats viņam lūdzu tādam būt. Uzdevums bija spēlēt ļoti stingri un agresīvi, sākot ar uzbrucējiem. Protams, cita runa, ka spēlētājam, kuram jau ir brīdinājums, šādās epizodēs ir jābūt daudz atbildīgākam. Tiesa, otro dzelteno kartīti neredzēju, tāpēc šo momentu ir grūti vērtēt. Futbola čempionātos katrā kārtā gadās sarkanās kartītes, un ir notikumi, kurus iespaidot ir grūti. Izdarīt maiņu bija pāragri. Rudņevs centās un strādāja, un, kā jau teicu, uzstādījums bija spēlēt cieši, var arī teikt, uz pārkāpuma robežas. Ja pret tādām komandām kā Islande spēlēsim maigu futbolu, tad, atvainojos, mums te nebūs, ko darīt.



- Vai pirmajos zaudētajos vārtos kaut ko ietekmēja tas, ka Koliņko pirms tam veica tālu sprintu ārā no vārtiem?
- Nezinu, kādēļ viņš tur aizskrēja – pagaidām nav pat nojausmas. Vajadzēja viņam to uzprasīt mix zonā. Ja reiz viņš izskrēja, tātad vajadzēja – man nav iemesla viņam neuzticēties. Turklāt ne jau viņš bija vainīgs ielaistajos vārtos – viņš atgriezās vārtos, bet islandietim tika atļauts uzsist. Tieši tā bija galvenā problēma. Diemžēl nosēdāmies, un viņi izdarīja sitienus pa vārtiem – nepaguvām visu nosegt.

Šajā shēmā insaidiem bija sarežģīti spēlēt, bet mums nebija citu variantu – ja būtu spēlējuši ar diviem centra aizsargiem, mums būtu bijis ļoti grūti. Islandei bija divi uzbrucēji, kuri visu laiku virzījās cauri līnijām un atvērās – fantastika. Pirmo puslaiku izturējām, un domāju, ka otrajā puslaikā mums būtu bijuši varianti. Varēja redzēt, ka beigās islandieši jau bija noguruši - Sīgurdsons knapi vilka kājas un prasīja maiņu. Iespēja būtu bijusi – kā piemēram, moments, kad sita Gorkšs. Bet diemžēl noraidījums visu pabojāja.

- Vai šo zaudējumu var saukt par smagāko tavā trenera karjerā?
- Vēl pat nepaguvu par to padomāt. Nezinu, uzskatu, ka 0-3 tomēr nav atbilstošs rezultāts – tas ir daudz, un varējām no šīs spēles izspiest vairāk. Ja būtu palikuši vienādos sastāvos, esmu pārliecināts, ka viss būtu uz robežas – mēs būtu varējuši iesist, viņi būtu varējuši iesist. Taču tā pret stipriem pretiniekiem būs vienmēr. Redzējāt, kādos klubos spēlē islandieši – kamēr mūsu spēlētāji nesāks braukt uz ārzemēm un netiks pie pastāvīgas spēļu prakses spēcīgos čempionātos, mums nāksies spēlēt no aizsardzības, nogaidot un izveidojot varbūt tikai dažus momentus pa spēli. Un censties uzvarēt uz tā rēķina. Bet par to, vai šis zaudējums ir vai nav pats smagākais, nemaz nedomāju – nav laika.

  +8 [+] [-]

, 2014-10-11 07:25, pirms 10 gadiem
Patik pahara atklatiba un runa tiesi, nekadas liekulibas vai politikas respect, pirms speles jau bija skaidrs par vidus liniju un izredzem kopuma, vareja but protams labak, bet nevar parmest ipasi nevienam, jo ja futbola meklesim vainigos kurs ir tresais sporta veids LV, (es labrat atzitu ka nr1, bet ka skatitajam tas nav iespejams) ir ok

 +11 [+] [-]

, 2014-10-11 09:06, pirms 10 gadiem
Kautkā šķiet, ka Pahars izgāza ar sākumsastāvu. Ne tikai tāpēc, ka Freimanis un Višņakovi pienesa pavisam citu kvalitāti (var jau būt, ka rezultāts islandiešiem lika atslābt), bet pēc loģikas- Morozs, Rugins un Fertovs bez prakses principā nevar spēlēt laba līmeņa futbolu. Ja pret Turkiem būs tas pats, tad apsveicu turkus ar pirmo uzvaru

  +1 [+] [-]

, 2014-10-11 09:40, pirms 10 gadiem
Jāmet nost arī Pahars, lai te kaut kas mainītos. Ko var mīzt uzlaist uz laukuma jaunos? Kad viņš beidzot sapratīs, ka Rudņevs šim izlases modelim nekādi neder? Višņakovs jau pirmajās spēlēs daudz sakarīgāku uzbrukumu veidoja. Te ir vajadzīgs ārzemju treneris, kurš vērtē spēlētājus pēc skila, ne pēc uzvārdiem.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-11 11:06, pirms 10 gadiem
v5_karstgalvis rakstīja: Jāmet nost arī Pahars, lai te kaut kas mainītos. Ko var mīzt uzlaist uz laukuma jaunos? Kad viņš beidzot sapratīs, ka Rudņevs šim izlases modelim nekādi neder? Višņakovs jau pirmajās spēlēs daudz sakarīgāku uzbrukumu veidoja. Te ir vajadzīgs ārzemju treneris, kurš vērtē spēlētājus pēc skila, ne pēc uzvārdiem.
Pat nekāds Maurinjo vai Gvardiola neko nespētu izdarīt ar šo izlasi. Diemžēl!
Nav jēga Paharu ņemt nost.

     [+] [-]

, 2014-10-11 11:11, pirms 10 gadiem
bembists rakstīja: Kautkā šķiet, ka Pahars izgāza ar sākumsastāvu. Ne tikai tāpēc, ka Freimanis un Višņakovi pienesa pavisam citu kvalitāti (var jau būt, ka rezultāts islandiešiem lika atslābt), bet pēc loģikas- Morozs, Rugins un Fertovs bez prakses principā nevar spēlēt laba līmeņa futbolu. Ja pret Turkiem būs tas pats, tad apsveicu turkus ar pirmo uzvaru
Man jau šī dziesma ir apnikusi
Sastāvs - lāpsta
un
Trenera filozifija - brūnas krāsas čupiņa

  +1 [+] [-]

, 2014-10-11 11:11, pirms 10 gadiem
v5_karstgalvis rakstīja: Jāmet nost arī Pahars, lai te kaut kas mainītos. Ko var mīzt uzlaist uz laukuma jaunos? Kad viņš beidzot sapratīs, ka Rudņevs šim izlases modelim nekādi neder? Višņakovs jau pirmajās spēlēs daudz sakarīgāku uzbrukumu veidoja. Te ir vajadzīgs ārzemju treneris, kurš vērtē spēlētājus pēc skila, ne pēc uzvārdiem.
Jaunos nelaiž
Spēlēt neļauj
Kaļinka vispārizdomā Noieru tēlot un atnes 1.golu

  +3 [+] [-]

, 2014-10-11 11:12, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Pat nekāds Maurinjo vai Gvardiola neko nespētu izdarīt ar šo izlasi. Diemžēl!
Nav jēga Paharu ņemt nost.
Mēs neprasām uzvaru, mēs prasām spēli
Šis treneris to nespēj sniegt
Vakar redzējām, cik aplams bija pamats un taktika

  +4 [+] [-]

, 2014-10-11 11:43, pirms 10 gadiem
Bezcerīgs zaudejums. Manuprāt spēle varēja būt nedaudz labāk. Ar aizsardzību ir tā kā ir, cutus nav. Centrā gan vajadzēja izlaist tos, kam ir tehnika un var spēlēt presingā. Domāju ka Ikaunieks būtu noteikti noderīgāk par Fertovu, Morozu vai Kovaļovu (visi trīs nekam neder), jo prot paturēt bumbu. Laist viņu uzbrukumā nebūtu pareizi, pieslēgties gan varētu. Uzbrukums mums arī nekads, pareizi izteicas Verpis - Rudņevs spēlē tikai tur, kur ir 13-15 centrējumi puslaikā, pats viņš apspelēt vai atdot nevar. Diemžēl traumets Gauračs, kur prot spēlēt vientulībā, bet var mēģināt Kamešu gar malu, ar to būtu vieglāk arī Šabalam. Man ir skaidrs, ka vajag palaist laukumā jaunas asinis, sliktāk nebūs (jo sliktāk vairs nav kur).

     [+] [-]

, 2014-10-11 12:12, pirms 10 gadiem
Kurš klauns lika himnu? Lai nu kā, mājas spēlē himnu vajadzētu tomēr pareizu atrast!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-10-11 13:03, pirms 10 gadiem
Nākamajā spēlē jālaiž Freimani un Višņakovs pamatsastāvā, un centrā, ja ne pamatsastavā tad uz maiņu, jālaiž uzbrūkošā tipa pussargi kā Ikaunieks un Žigajevs, jo citi vienkārši velk laiku un baidās aiziet uzbrukumā. Bija daudz iespēju izveidot uzbrukumu, bet tā vietā viņi spēlēja bumbu uz atpakaļu. Jāatzīst, ka arī Koļenko šodien nebija savā amatā, nespēja ievadīt ātru pret uzbrukumu, vilka laiku un arī 2 un 3 gols nebija neizvelkams(vismaz tā no tribinēm izskatijās) varbūt pret Turkiem laiks debitēt Šteinboram?

     [+] [-]

, 2014-10-11 13:07, pirms 10 gadiem
mostwanted8 rakstīja: Nākamajā spēlē jālaiž Freimani un Višņakovs pamatsastāvā, un centrā, ja ne pamatsastavā tad uz maiņu, jālaiž uzbrūkošā tipa pussargi kā Ikaunieks un Žigajevs, jo citi vienkārši velk laiku un baidās aiziet uzbrukumā. Bija daudz iespēju izveidot uzbrukumu, bet tā vietā viņi spēlēja bumbu uz atpakaļu. Jāatzīst, ka arī Koļenko šodien nebija savā amatā, nespēja ievadīt ātru pret uzbrukumu, vilka laiku un arī 2 un 3 gols nebija neizvelkams(vismaz tā no tribinēm izskatijās) varbūt pret Turkiem laiks debitēt Šteinboram?
Ja seko tradīcijai, tad oficiālās spēlēs Pahars vārtusargiem ļauj pārmaiņus spēlēt.
Trešajos Koļinko varēja mēģināt glābt.
https://www.youtube.com/watch?v=kV1...

  -2 [+] [-]

, 2014-10-11 13:20, pirms 10 gadiem
Vienīgais labais darbs ko ši komanda šajā ciklā var izdarīt - atgriez naudu par biļetēm un turpmāk tās tirgot tikai tajās spēlēs, kurās grasās spēlēt futbolu, nevis sunīša pozā atsēdēt to pusotru stundu.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-11 20:28, pirms 10 gadiem
Pret Turciju E. Višņakovs iznāks sākumsastāvā, tad arī redzēsim, vai nospēlēs labāk par Rudņevu. Tās desmit minūtes, kas mūsējiem, ieskaitot uzmainītos spēlētājus, izdevās vislabāk, tomēr daļēji skaidrojamas ar to, ka īslandiešiem vairs neko nevajadzēja.

     [+] [-]

, 2014-10-11 20:32, pirms 10 gadiem
Jā, laiks sākt kampaņu: atdodiet himnu! Šī saīsinātā un paātrinātā versija izklausās nožēlojami, īpaši uz vieskomandu pilnvērtīgo himnu atskaņojuma fona. Turklāt to nav iespējams normāli izdziedāt!