Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gorkšs: ''Uz Jelgavas stadionu savus bērnus vairs nevedīšu''

Krišs Upenieks

Gorkšs: ''Uz Jelgavas stadionu savus bērnus vairs nevedīšu''
Kaspars Gorkšs
Foto: Ģirts Gertsons/f64

34 gadus vecais Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs pēc gandrīz desmit gadu pārtraukuma šogad atgriezās Latvijas futbola čempionātā, kur viena no lielākajām problēmām esot zemā spēļu apmeklētība, kā rezultātā Kasparam un ģimenei jau sanācis piedzīvot nepatīkamus brīžus.

''Negribu spekulēt ar to leģionāra posmu. Skaidrs, ka dzīve kopumā, vairāk pat sportista karjera, ir tik neparedzama, neko nekad nevar zināt, tāpēc mazāk gribētu filozofēt par kaut kādām savām karjeras gaitām, kluba gaitām. Pēc posma ''Dukla'' komandā bija varianti palikt turpat vairākās Čehijas komandās. Bija variants braukt uz Kipru. Atceros, ka skolā bija tā, ka kavē veselības dēļ vai ģimenes apstākļu dēļ. Šoreiz var teikt, ka Latvijā paliku ģimenes apstākļu dēļ,'' savu atgriešanos Latvijā komentē izlases kapteinis Kaspars Gorkšs.

Kaspars arī neslēpa, kādu ļoti nepatīkamu brīdī ''SynotTip'' futbola Virslīgas spēlē. ''Domāju, ka zemā apmeklētība ir viena no Latvijas futbola problēmām. Skaidrs, ka jebkuras sporta spēļu nozīmīga sastāvdaļa ir atmosfēra stadionos. Daudzos stadionos šeit atmosfēra ir diezgan vāja. Ir arī nepatīkami brīži, kuri ir piedzīvoti...Piemēram, uz kaut kādu Jelgavas stadionu savus bērnus vairs nevedīšu pēc tam, kad fani nolamā mani nenormālos vārdos. Pēc tam maniem bērniem ir vajadzīgas vairākas dienas, lai tiktu tam pāri. Manai ģimenei tas ir ļoti nepatīkami. Mani viņi tā neietekmē, bet man tuviem cilvēkiem tas diemžēl ir diezgan nepatīkami. Tā ir mūsu specifika - ļoti daudz negatīvo emociju tiek izgāzts stadionos.''

Gorkšs sarunas gaitā arī noliedza, ka paši futbolisti šaubītos par savām spējām, ņemot vērā trīs potenciālo līderu iztrūkumu: ''Uz to var skatīties dažādi. Ir arī daudz jaunu futbolistu, kuri ir ar dubultu azartu un gatavi pierādīt sevi. Visos sasaukumos ir bijis tā, ka kāds no līderiem izkrīt. Viņi ir jāmēģina aizvietot. Šis sasaukums ne ar ko neatšķiras. Tāpat arī šoreiz treneru korpusam un mums futbolistiem būs jādara viss, lai šos futbolistus spētu aizvietot.''

''Pirmais iespaids par grupu bija tāds, ka nav nevienas tādas izcili spēcīgas grupas, bet mūsu grupā ir Eiropas čempioni. Tāpēc tos vārdus varu ņemt atpakaļ. Mūsu grupā ir Ungārija, kura ļoti labi nospēlēja Eiropas čempionātā. Šveice, kura vienmēr stabili spēlē. Fēru salas, kas iepriekšējo Eiropas atlases ciklu nospēlēja ļoti labi. Andora...Šobrīd Eiropā nav komandu, kas nemāk spēlēt, nemāk aizsargāties. Nenoskaņoties mēs nevaram,'' grupu 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā komentēja Gorkšs.

Pilnu interviju ar 34 gadus veco Latvijas nacionālā futbola valstsvienības kapteini ir iespējams aplūkot ŠEIT.

  +7 [+] [-]

, 2016-09-05 12:37, pirms 8 gadiem
pa tv to4n var dzirdēt kā fani lamājas un futbolisti arī tapēc neskatos virslīgu

  +3 [+] [-]

, 2016-09-05 12:38, pirms 8 gadiem
Nu nu! Katrā stadionā ir savi idiņi, ne jau tikai Jelgavā.Nav ko nolikt pilsētu viena starpgadījuma dēļ.Tā jau drīz vispār nevedīsim bērnus uz futbolu, jo tie mātuškas vārdi jau normālam cilvēkam nav paciešami.Ne tikai no tribīnēm, paši futbolisti arī mīl tā inteliģenti sarunāties savā starpā.

 +13 [+] [-]

, 2016-09-05 12:40, pirms 8 gadiem
pēc idejas jau stadiona apmeklējuma būtība ir emociju izgāšana, vai nu tās ir pozitīvas vai negatīvas, tas vairs nav tik atkarīgs no rezultāta vai komandas spēles pat brīžiem. nekādā gadījumā neattaisnoju fanus, kuri nolamā pretinieku spēlētājus, taču ļoti šaubos, ka, piemēram, Olympiakos spēlētāji ved savus bērnus uz Panathinaikos stadionu vai arī Celtic uz Rangers utt.

  +6 [+] [-]

, 2016-09-05 12:42, pirms 8 gadiem
Jelgavas antifani jau sen pa Latviju klaiņo! Dzer, lamājās un vienkārši uzvedās kā aļņi. Nez kur skatās kluba atbildīgais par sadarbību ar faniem

  +2 [+] [-]

, 2016-09-05 12:58, pirms 8 gadiem
Diemžēl, bet lamājas visur. Biju Liepājā - vietējie tā laiž vaļā, biju Jelgavā - identiski, Spartaks arī līmenī, Ventspilī arī viss notiek, Mettā kaut kādi hibrīd-lamuvārdi. Bet, tas pats arī Bundeslīgā - nu tikai vāciski un vēl sulīgāk. Vēlamies atrisināt problēmu? Piebāžam stadionu līdz lūpai, tad arī nedzirdēs. Mums problēma ir šķidrā publika.

Aizeju pasēdēt uz Dinamo. Da tur tak arī, sadzērušies lēto alu, dod tik tā vaļā ka nu tikai.

Gorkšs jau nu varēja piebremzēt. Anglijā noteikti par sevi uzzināja visu, ka pietiks vecumdienās.

  +6 [+] [-]

, 2016-09-05 12:59, pirms 8 gadiem
norcha 172 rakstīja: Nu nu! Katrā stadionā ir savi idiņi, ne jau tikai Jelgavā.Nav ko nolikt pilsētu viena starpgadījuma dēļ.Tā jau drīz vispār nevedīsim bērnus uz futbolu, jo tie mātuškas vārdi jau normālam cilvēkam nav paciešami.Ne tikai no tribīnēm, paši futbolisti arī mīl tā inteliģenti sarunāties savā starpā.
Tas, ka tādi ir vairākos virslīgas stadionos, nenozīmē, ka tas ir normāli.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-05 13:07, pirms 8 gadiem
Jelgavas līdzjutēji atgādināja Gorkšam par viņa zemo spēles līmeni jūlija/augusta Virslīgas spēlēs.

 +11 [+] [-]

, 2016-09-05 13:22, pirms 8 gadiem
Ko var gribēt, Jelgava - rūpniecības pilsēta, strādnieku pilsēta.. Attiecīgs arī tā saucamo fanu intelekts!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-05 13:26, pirms 8 gadiem
Vajag ieviest klubos, ka 1 euro par precīzu piespēli, bet -1 euro par katru lamuvārdu! Futbols ir darbs, bet darbu var izdarīt arī bez "mata" un ar pozitīvu attieksmi pret darbu!
Šaubos vai cilvēki uz futbolu nāk, lai dzirdētu jaunus lamuvārdus!
Runājot par līdzjūtējiem, tad tur darbs ir federācijai un klubam!
Piesaisti fanu klubus, tad mazāk dzirdēsi lamuvārdus!

     [+] [-]

, 2016-09-05 13:27, pirms 8 gadiem
Paldies Kasparam par ieguldījumu Latvijas futbolā, bet ko tad viņam tādu gauži nodarījuši Jelgavā? Visu cieņu izlases kapteinim, varbūt kāds ar kādu sajaucis?

  -3 [+] [-]

, 2016-09-05 13:35, pirms 8 gadiem
Gorkš, ved savus bērnus uz operu un teātri, jo futbolā visā pasaulē neatradīsi 100% inteliģenci tribīnēs.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-05 13:36, pirms 8 gadiem
comon88 rakstīja: pa tv to4n var dzirdēt kā fani lamājas un futbolisti arī tapēc neskatos virslīgu
Vai tad tas te ir futbols?

  +9 [+] [-]

, 2016-09-05 14:03, pirms 8 gadiem
Uz Slokas stadionu Gorkša kungs un tikai! Jo sevišķi ķert mirkļus no Slokas ultru un biedra Kolinko repertuāra!

     [+] [-]

, 2016-09-05 14:03, pirms 8 gadiem
vilibalds rakstīja: Paldies Kasparam par ieguldījumu Latvijas futbolā, bet ko tad viņam tādu gauži nodarījuši Jelgavā? Visu cieņu izlases kapteinim, varbūt kāds ar kādu sajaucis?
Atbilde netikai tev, bet arī pārējiem- atrodat un noskataties pilno interviju.
Bet ja nē, tad doma tur nav tāda, ka citur nelamājas, bet gan tas ka Jelgavā tās rupjības utt bija tieši veltītas un izgāztas pār Gorkšu personīgi un viņam bērni mājās pēc tam jautājuši kāpēc tā ir darīts, ko tas nozīmē vai ko tādu un viņš tāpēc pateica, ka tāda iemesla dēļ nevedīs.
Vis jau ir vienkārši,Viens ir ka vienkārši ''Izgāž žūlti'' stadionā, bet pavisam kas cits, ka tas tiek tieši tēmāts uz kādu spēlētāju. šaja gadijumā, tas bija Gorkšs.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-05 14:17, pirms 8 gadiem
comon88 rakstīja: pa tv to4n var dzirdēt kā fani lamājas un futbolisti arī tapēc neskatos virslīgu
Gan fani gan spēlētāji lamājās visās līgās, tikai skatoties pa TV to nevar dzirdēt

     [+] [-]

, 2016-09-05 14:19, pirms 8 gadiem
Nu tad jau politiķu bērni jau sen ir sajukuši prātā. Viņu vecākus zangā publiski visur un vienmēr. Kaspar, kāpēc tad personīgi kādam pretenzijas tieši pret tevi? Varbūt tad vainu pameklē sevī?

     [+] [-]

, 2016-09-05 14:20, pirms 8 gadiem
comon88 rakstīja: pa tv to4n var dzirdēt kā fani lamājas un futbolisti arī tapēc neskatos virslīgu
Balets tevi gaida.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2016-09-05 14:29, pirms 8 gadiem
Kad Gorkšs šito pateica, Upenieks krēslā sēžot saļima. Tagad grib baigo brēku sacelt

     [+] [-]

, 2016-09-05 15:00, pirms 8 gadiem
Lai paskātās, kādās dienās un pulkstens cikos tiek spēles spēlētas. Daudz jautājumu pazudīs. Vēl jau ir infrastruktūra, pareizāk, tās trūkums vai briesmīgais stāvoklis. Īsāk sakot, viss slikti.

     [+] [-]

, 2016-09-05 16:36, pirms 8 gadiem
Izbraukuma spele. Kapec lai kads jelgavnieks butu sajusma par Kasparu un izteiktu vinam komplimentus? Par ko ? Tas , ka vins ir izlases kapteinis nenozime, ka spelejot pretinieku komandas sastava kads vinu saudzes.. Pats gan lieku izlasi piemaja vieta un pari visam! Pirmais ko censos nepalaist garam

     [+] [-]

, 2016-09-05 16:45, pirms 8 gadiem
To saka cilvēks kas spēlējis Anglijā??
Kaut kā mazliet jocīgi.. Esmu bijis uz vairāk augsta līmeņa spēlēm Anglijā, Vācijā un manuprāt tur ir daudz trakāk...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-05 17:32, pirms 8 gadiem
Edgars rakstīja: Tas, ka tādi ir vairākos virslīgas stadionos, nenozīmē, ka tas ir normāli.
Kurā vietā Tu manā komentārā izlasīji, ka es saku ka tas ir normāli?Apsaldējies esi?

  +1 [+] [-]

, 2016-09-05 17:50, pirms 8 gadiem
Rai4a rakstīja: Izbraukuma spele. Kapec lai kads jelgavnieks butu sajusma par Kasparu un izteiktu vinam komplimentus? Par ko ? Tas , ka vins ir izlases kapteinis nenozime, ka spelejot pretinieku komandas sastava kads vinu saudzes.. Pats gan lieku izlasi piemaja vieta un pari visam! Pirmais ko censos nepalaist garam
Starp sajūsmu un konkrēta spēlētāja mērķtiecīgu vairkkārtēju lamāšanu ir milzīga starpība. Pietiekami daudz esmu bijis dažādos Latvijas stadionos un pārāk daudz šādu gadījumu neatceros. Melnie "Skonto" spēlētāji ir kacināti Liepājā, Mentašašvili Gruzijas-Krievijas kara laikā Ventspilī, Pereplotkins mērķtiecīgi izsvilpts "Skonto" stadionā. Droši vien, ka ir vēl citi šādi gadījumi, tomēr tā nav parasta prakse Latvijas stadionos - uzēsties uz kādu vienu spēlētāju. Bet šeit ir runa tieši par to, nevis par kaut kādu abstraktu lamāšanos.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-05 18:52, pirms 8 gadiem
Aizejot uz futbolu bieži rodas sajūta ka atrodies kādā krievu sādžā. Sākot ar treneriem un beidzot ar faniem visapkārt viens vienīgs mats. Es ar savus bērnus nevedīšu, lai labāk pa tv paskatās bundeslīgu. Un tad brīnās par zemo apmeklētību, varu saderēt ka puse no tribīnēm tur neierodas tikai zemā kultūras līmeņa un apkodušos urlu dēļ. Padomājat funkcionāri.

     [+] [-]

, 2016-09-05 18:57, pirms 8 gadiem
Jūrmala, Kauguri-''Spartaks''-''Jelgava'' kausu spēle, kā uzvedās Jelgavas fani, pat nevar salīdzināt ar minētajiem, zākātiem Kaugurniekiem (krieviem), Jelgavai jākaunas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2016-09-05 19:05, pirms 8 gadiem
Šeit vietā der atgādinājums no LFF valdes puses, ka Latvijā esot radīta perfekta futbola sistēma !
Lūk - jau plūcam augļus !
Domāju, ka Gorkšu tagad pavisam mierīgi var saukt par "ex-mantinieku'' !

     [+] [-]

, 2016-09-05 20:17, pirms 8 gadiem
Nu es arī tāpēc vien nevedu savu dēlu uz futbola spēlēm vairs. Vienreiz aizvedu uz spēli Liepāja, viss ko pēc tam dzirdēju no 7gadnieka bija, kāpēc? Man reāli palika kauns viņa priekšā par visām tām kompānijām. Labāk aizvedu uz hokeja spēli Tukumā vai Dinamo spēli Rīgā. Tur vismaz ar to nav jāsaskaras un var izbaudīt smaidu bērna sejā.

     [+] [-]

, 2016-09-05 20:57, pirms 8 gadiem
Uzskatu , ka nav ko sūdzēties ka apsaukā par par *idariem . Var jau pieciest , ka tik maksā .

     [+] [-]

, 2016-09-05 20:59, pirms 8 gadiem
host22 rakstīja: Jelgavas līdzjutēji atgādināja Gorkšam par viņa zemo spēles līmeni jūlija/augusta Virslīgas spēlēs.
+1

     [+] [-]

, 2016-09-05 22:42, pirms 8 gadiem
Vot kadrs nepateicīgais A to ka es viņam nesen selfiju uzprasiju nepiemin gan

     [+] [-]

, 2016-09-10 01:44, pirms 8 gadiem
Female body inspector rakstīja: Nu es arī tāpēc vien nevedu savu dēlu uz futbola spēlēm vairs. Vienreiz aizvedu uz spēli Liepāja, viss ko pēc tam dzirdēju no 7gadnieka bija, kāpēc? Man reāli palika kauns viņa priekšā par visām tām kompānijām. Labāk aizvedu uz hokeja spēli Tukumā vai Dinamo spēli Rīgā. Tur vismaz ar to nav jāsaskaras un var izbaudīt smaidu bērna sejā.
mana 4 gadīgā meita jau 2 gadus brauc uz Liepāju
nekādu iebildumu