Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Latvija - Norvēģija 0:2, spēle galā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šovakar ''Daugavas'' stadionā Latvijas futbola izlase 2022. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros uzņems Norvēģijas futbolistus ar pēc ''Transfermarkt'' datiem pasaules otru vērtīgāko futbolistu Ērlingu Holannu priekšgalā. Spēles sākums pulksten 19:00, tiešraide būs vērojama kanālā TV6.

Vārti: Holanns 20' Eljunusi 66'
Brīdinājumi: Gutkovskis 62' Fjodorovs 90'+2
Latvija (4-2-3-1): Šteinbors (Ozols 43') - Savaļnieks, Tarasovs, Dubra, Jurkovskis - Emsis, Kārkliņš (Zjuzins 70') - Kamešs (Fjodorovs 75'), J. Ikaunieks, Cigaņiks (Krollis 75') - Gutkovskis (Uldriķis 70')
Norvēģija (4-2-3-1): Hansens - Pedersens, Strandberjs, Ajers, Melings - Torsbijs, Normans (P. Berjs 60') - Eljunusi (Dāli 77'), Torstvets (Sorlots 60'), Ēdegors (Hauge 88') - Holanns (Kings 88')
Galvenais tiesnesis: Davids Fuksmans (Izraēla)

90'+5 SPĒLE GALĀ! Latvijas izlase piedzīvo trešo zaudējumu 2022. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijā, ar 0:2 savā laukumā atzīstot Norvēģijas pārākumu.

90'+3 Veiksme stāv klāt. Džošua Kings nonāk līdz izcilai iespējai bumbu raidīt tukšos vārtos, taču uzkāpj tai virsū un klūpj, rezultātam nemainoties.

90'+2 Fjodorovs no aizmugures nopļauj pretinieku un izpelnās dzelteno. Viņam spēle pret Melnkalni būs jāizlaiž.

90'+1 Uz maiņu nākušie Hauge un Kings izveido momentu Norvēģijai. Jenss Hauge izlaužas tuvu vārtiem, piespēlē Kingam, bet viņa sitiens ar galvu trāpa pa vārtu stabu.

90' Otrā puslaika kompensācijas laiks - četras minūtes.

90' Savaļnieks centrē soda laukumā, meklējot savu vārda brāli Uldriķi. Pirmais pie bumbas ir norvēģu aizsargs, kurš raida bumbu autā un Latvija nopelna stūra sitienu.

88' Stāle Stolbakens ļauj maču priekšlaicīgi noslēgt Norvēģijas izlases līderiem. Holannu nomaina Džošua Kings, bet Ēdegora vietā uz zālāja kāpj Jenss Hauge.

84' Ēdegors pamana skrējienā esošo Holannu, taču piespēles ceļā stājas Kaspars Dubra. Mirkli vēlāk Holanns tiek pie devītā sitiena, bet vēlreiz lieliski spēlē Roberts Ozols.

83' Latvijas izlase izdara spiedienu pretinieku laukuma pusē. Bumbu iegūt gan neizdodas.

81' Karuselis norvēģu soda laukumā. Bumba nonāk pie Uldriķa, kurš uzreiz nevar izdarīt sitienu. Cīņā par bumbu veiksmīgāki ir viesi, raidot to prom no savu vārtu priekšas.

77' Asototo sitienu mačā izpilda norvēģu superzvaigzne. Arī šoreiz viņa sitiens ar galvu ir neprecīzs, lidojot virs vārtu pārliktņa. Pēc mirkļa Muhamedu Eljunusi nomaina Mats Dāli.

75' Dainis Kazakevičs laukumā sūta Raimondu Krolli un Vladislavu Fjodorovu, kuri nomaina attiecīgi Andreju Cigaņiku un Vladimiru Kamešu.

72' Holanns kārtējo reizi nonāk labā sitiena pozīcijā, bet viņa sitienu atvaira Roberts Ozols.

70' Spēlētāju maiņa Latvijas izlasē. Krišu Kārkliņu nomaina Artūrs Zjuzins, bet Gutkovska vietā laukumā tiek sūtīts Roberts Uldriķis.

67' Gluži kā pēc pirmajiem ielaistajiem vārtiem, arī pēc Eljunusi precīzā sitiena norvēģiem izdodas ātri tikt pie labas sitiena iespējas, taču Sorlota mēģinājumu bloķē Savaļnieks.

66' VĀRTI! Tas, kas norvēģiem neizdevās pirms brīža, izdodas tagad. Neviena nepieskatītais Eljunusi saņem piespēli soda laukumā, izveido sitiena pozīciju un sit bumbu Latvijas izlases vārtos - 2:0.

64' Norvēģi uzlauž Latvijas izlases aizsardzību un Sorlots spēcīgi sit no tuvas distances, bet latviešus glābj Roberts Ozols. Pirmais pie atlēkušās bumbas ir Eljunusi, kurš atradies aizmugurē.

62' Gutkovskis pārkāpj noteikumus un izpelnās pirmo dzelteno kartīti šajā mačā.

60' Pirmās maiņas viesiem. Torstvetu nomaina Aleksandrs Sorlots, bet Normanu - Partiks Berjs.

59' Latvieši vēlreiz ielaužas soda laukumā. Jurkovskis atrod Ikaunieku, taču kārtējo reizi Norvēģijas futbolisti kontrolē situāciju otrajā stāvā.

57' Bīstams moments Norvēģijai. Birgers Melings ielaužas soda laukumā un izdara piespēli, kuru aiz gala līnijas izraida Roberts Savaļnieks. Pēc stūra sitiena Holanns akrobātiski cenšas sist, bet trāpa pa savu komandas biedru.

55' Latvijas izlases uzbrūkošais nogrieznis turpinās. Labajā flangā nepieskatīts paliek Jānis Ikaunieks, bet viņa centrējums partneri soda laukumā nesasniedz.

53' Tarasovs ar tālo piespēli lieliski atrod Cigaņiku, kurš ceļ bumbu soda laukumā. Līdz tai kritienā gandrīz tiek Kamešs, kurš pēcāk arī norāda uz noteikumu pārkāpumu.

52' Holanns nospēlē viltīgi, atstājot bumbu Torstvetam, kura sitienu atvaira Roberts Ozols.

50' Ikaunieks lieliski ievada Latvijas izlases uzbrukumu. Cigaņiks pa kreiso flangu dodas uz priekšu, bet viņa piespēle tiek bloķēta, latviešiem iegūstot iespēju izpildīt stūra sitienu. Bumbu soda laukumā raida Savaļnieks, taču to tver Norvēģijas valstsvienības vārtsargs.

49' Viesi ātri dodas uz priekšu un Holanns bīstami piespēlē gar vārtiem, taču spēles instruments līdz partnerim nenonāk.

48' Cigaņiks vēlreiz aizskrien pretuzbrukumā un piespēlē Ikauniekam, kura centrējumu apstādina norvēģu aizsargi.

47' Mača otro nogriezni ar ilgstošu saspēlēšanos Latvijas laukuma pusē uzsāk norvēģi, visbeidzot izdarot centrējumu, ko ar galvu tālāk no vārtiem atvirza Dubra.

46' Sācies otrais puslaiks!

Statistika pēc 1. puslaika

RādītājsLatvijaNorvēģija
Bumbas kontrole22%78%
Sitieni210
Sitieni mērķī23
Stūra sitieni15
Piespēļu %71.788.8
Pārkāpumi35

45'+7 Gutkovskis pretuzbrukumā līdz bumbai neaizsniedzas un spēles galvenais tiesnesis Davids Fuksmans signalizē par pirmā puslaika beigām.

45'+5 Kriša Kārkliņa centrējumu tver Hansens.

45'+4 Cigaņiks dodas pretuzbrukumā, atrod Gutkovski, kurš pēcāk piespēlē Ikauniekam. Pret Jāni tiek pārkāpti noteikumi un Latvijas izlase varēs izpildīt vēl vienu bīstamu soda sitienu. Torsbijs pēc pārkāpuma negrasās atdot bumbu un izceļas nelieli asumi.

45'+2 Jānis Ikaunieks izpilda brīvsitienu no 22 metriem. Viņa sitienu ne bez grūtībām atvaira Hansens. Latvijas izlase izpilda pirmo stūra sitienu un pārkāpj noteikumus, līdz mēģinājumam pārspēt pretinieku vārtu vīru netiekot.

45'+1 Torsbijs sava soda laukuma tuvumā pārkāpj noteikumus pret Vladislavu Gutkovski. Iespēja Latvijai!

45' Pirmā puslaika kompensācijas laiks - sešas minūtes.

44' Krišs Kārkliņš gaisa divcīņā pret Holannu izprovocē noteikumu pārkāpumu.

39' Šteinbors tomēr maču savainojuma dēļ turpināt nevar un tiek nomainīts. Viņa vietā Latvijas valstsvienības vārtos stājas Roberts Ozols. Pauze ieilgst.

36' Latvieši vēlreiz ilgāk pietur bumbu, taču tās kontrole tiek pazaudēta, Šteinbora piespēlei lidojot autā.

31' Latvijas izlasei izdodas ilgstošāk saspēlēties, tomēr pieviļ tehniskais brāķis piespēlēs. Norvēģi uzreiz raida bumbu uz priekšu, pēc kā ātri labā pozīcijā nonāk Eljunusi. Šteinbors neļauj rezultātam kļūt 0:2.

29' Kļūdamies cenšoties sist bumbu tālāk no vārtiem. To pārtver norvēģi, kas ātri nogādā bumbu līdz soda laukumam tuvu esošajam Holannam. Dortmundes ''Borussia'' zvaigzne sit ļoti spēcīgi, bet viņa raidījumu nobloķē Igors Tarasovs, pēcāk nedaudz pieklibojot.

25' Kamešs netālu no soda laukuma atbruņo pretinieku, piespēlē Jānim Ikauniekam, kurš dodas tuvāk vārtiem un izdara sitienu nedaudz ārpus soda laukuma robežām. Ikaunieka sitienu bez problēmām atvaira Hansens.

21' Viesi pēc izvirzīšanās vadībā apstāties negrasās un nekavējoties dodas uz priekšu. Torstvets sit bīstami no asa leņķa, bet situāciju kontrolē Šteinbors.

20' VĀRTI! Norvēģu superzvaigzne Ērlings Holanns realizē 11 metru soda sitienu un izvirza vadībā viesus - 0:1. Pāvels Šteinbors uzminēja sitiena virzienu, taču bumbu aizsniegt nespēja.

18' Raivis Andris Jurkovskis ļoti neveiksmīgi nospēlē aizsardzībā un pārkāpj noteikumus pret Torstvetu un mača tiesnesis nozīmē 11 metru soda sitienu. VAR pārbauda pendeli, tomēr tā tik un tā tiek piešķirta.

15' Pirmajā spēles ceturtdaļstundā viesi bumbu kontrolējuši 82 procentus laika un izdarījuši piecus sitienus vārtu virzienā.

14' Ērlings Holanns pēc stūra sitiena vienā pieskārienā sit ļoti spēcīgi, bet viņa sitienu ar gurnu bloķē Andrejs Cigaņiks. Norvēģijas izlases spiediens turpinās.

12' Cenšoties iegūt bumbu pēc tālas Norvēģijas futbolista piespēles, Pāvels Šteinbors soda laukumā saskrienas ar viesu uzbrucēju Muhamedu Eljunusi. Abi futbolisti maču turpina.

10' Martins Ēdegors viltīgi izspēlē brīvsitienu no aptuveni 20 metriem, bet soda laukumā augstāk par pretinieku lec Kaspars Dubra, bumbu raidot tālāk no Latvijas izlases vārtiem. Norvēģijas valstsvienība turpina regulāri nogādāt bumbu soda laukumā.

7' Latvijas izlases pretiniece sāk uzbrukt arvien bīstamāk. Ērlings Holanns apspēlē Šteinboru, bet netrāpa vārtsarga nepieskatītajos vārtos, jo bumbu bloķē Roberts Savaļnieks. Norvēģijas futbolisti iegūst tiesības jau trešo reizi izpildīt stūra sitienu.

5' Norvēģi uzlauž Latvijas izlases aizsardzību un Eljunusi tiek pie bīstama sitiena. Lielisks vārtos ir Pāvels Šteinbors, atvairot bumbu. Viesi tiek pie diviem stūra sitieniem pēc kārtas, bet Latvijas izlases aizsardzība ir līmenī.

4' Pirmo sitienu izdara Norvēģijas izlase, tomēr tas ir ļoti neprecīzs un lido krietni garām Pāvela Šteinbora sargātajam cietoksnim.

3' Latvijas izlase izdara spiedienu aizsardzībā, neļaujot elpot pretiniekam, un apgrūtina norvēģu tikšanu pāri centram.

1' Latvija jau pirmajā uzbrukumā tiek līdz centrējumam soda laukumā, tomēr Jurkovska piespēle adresātu nesasniedz un norvēģi pārņem bumbas kontroli.

1' Spēle sākusies!

G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Turcija422012:78
2.Nīderlande421112:57
3.Melnkalne42118:57
4.Norvēģija42115:47
5.Latvija41127:84
6.Gibraltārs40042:170
1 2 3 4 5 6 207 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2021-09-04 18:21, pirms 3 gadiem
Norvēģija: Latvija 4:2 (Prognoze).

     [+] [-]

, 2021-09-04 18:23, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Norvēģija: Latvija 4:2 (Prognoze).
labak taa, nekaa 1:0 zaudet

  +1 [+] [-]

, 2021-09-04 18:23, pirms 3 gadiem
Gatavojiet vazelīnu , ,,trener,,kazakevič

  +1 [+] [-]

, 2021-09-04 18:29, pirms 3 gadiem
Nu šitos jau vajadzētu viegli ņemt.
Tie tak pat turkiem 0-3 zaudējuši. Tiem pašiem turkiem, kuri pret LV knapi niču noturēja.

  +3 [+] [-]

, 2021-09-04 18:42, pirms 3 gadiem
Lai nu kā, bet šiem šo brašo 11 vilku priekšā ņemšanu sportacentrs pagodina ar teksta tiešraidi, bet Eiropas čempionātu volejbolā, it īpaši pēc tāda sākuma, ne. Dīvaini, lai netieku vairāk

  +1 [+] [-]

, 2021-09-04 18:44, pirms 3 gadiem
Kur var noskatīties tiešraidei, ārzemju saitos?

     [+] [-]

, 2021-09-04 18:47, pirms 3 gadiem
Robis87 rakstīja: Kur var noskatīties tiešraidei, ārzemju saitos?
https://www.vipboxtv.se/stream-latv...

     [+] [-]

, 2021-09-04 18:49, pirms 3 gadiem
Robis87 rakstīja: Kur var noskatīties tiešraidei, ārzemju saitos?
Латвия

     [+] [-]

, 2021-09-04 18:55, pirms 3 gadiem
Robis87 rakstīja: Kur var noskatīties tiešraidei, ārzemju saitos?
https://ltv.lsm.lv/lv/tiesraide/ltv...

     [+] [-]

, 2021-09-04 18:58, pirms 3 gadiem
Spēles iznākums atkarīgs no tā, cik ātri norvēģi gūs savus pirmos vārtus, nu neticās, ka mēs to spēsim izdarīt pirmie.

     [+] [-]

, 2021-09-04 18:58, pirms 3 gadiem
Art_Is rakstīja: https://ltv.lsm.lv/lv/tiesraide/ltv7/eiropas-cempionats-volejbola-latvija-horvatija
stulbs spams

     [+] [-]

, 2021-09-04 18:59, pirms 3 gadiem
Emi rakstīja: Lai nu kā, bet šiem šo brašo 11 vilku priekšā ņemšanu sportacentrs pagodina ar teksta tiešraidi, bet Eiropas čempionātu volejbolā, it īpaši pēc tāda sākuma, ne. Dīvaini, lai netieku vairāk
Futbols>Volejbols

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:00, pirms 3 gadiem

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:01, pirms 3 gadiem
Vajadzētu vinnēt. Žīdu refs aizņēmās no Dainēna monētu izlozei.

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:03, pirms 3 gadiem
Norvēģi ir nopietna komanda, bet vai viņi būs nopietnāki par Gibraltāru???
Mans draugs, nenopietns cilvēks, saka, Norvēģi mūs tur par zemu!!!
Uz tā rēķina divus izdosies iemocīt, tātad 2:2!

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:04, pirms 3 gadiem
Latvia vs Norway

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:05, pirms 3 gadiem
AIR PAVEL

  -1 [+] [-]

, 2021-09-04 19:09, pirms 3 gadiem
Lieliska aizsardzība! Tikai kad mūsu aizsargi sāks uzbrukt? Uzbrucējus nemana.

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:11, pirms 3 gadiem
Emi rakstīja: Lai nu kā, bet šiem šo brašo 11 vilku priekšā ņemšanu sportacentrs pagodina ar teksta tiešraidi, bet Eiropas čempionātu volejbolā, it īpaši pēc tāda sākuma, ne. Dīvaini, lai netieku vairāk
bet par mūsu varenajiem 3x3 džekiem ne prevjū raksti ne tiešraides..pilnīgi nekā
Nu kā tā var,ji drit vai kociņ

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:15, pirms 3 gadiem
Emi rakstīja: Lai nu kā, bet šiem šo brašo 11 vilku priekšā ņemšanu sportacentrs pagodina ar teksta tiešraidi, bet Eiropas čempionātu volejbolā, it īpaši pēc tāda sākuma, ne. Dīvaini, lai netieku vairāk
pļe,ko var raudāt??ieslēdz live tv un skaties visu,ko gibi..kam tas volejs rausta???kopš vildogas laikiem Latvijā voleja nav...bet tu diez vai zini,kas bija vildoga un kur spēlēja...

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:16, pirms 3 gadiem
Kārkliņš laukumā
Vajag neitralizēt Hollanu

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:17, pirms 3 gadiem
Izskatās, ka norvēģi ir vismaz 15 izgājuši laukumā, nevis 11

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:17, pirms 3 gadiem
Vai drīzāk kādi 7 mūsējie

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:17, pirms 3 gadiem
PENDELINI

  +2 [+] [-]

, 2021-09-04 19:19, pirms 3 gadiem
moš no futenes neko nesaprotu.bet nu ja tāda pendele...man nav ko teikt..

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:19, pirms 3 gadiem
pickenroll rakstīja: Pirmās 18 minūtes konkrēts samīziena vektors...
Iemidzināšana

  +2 [+] [-]

, 2021-09-04 19:19, pirms 3 gadiem
Pirmās 18 minūtes konkrēts samīziena vektors...

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:20, pirms 3 gadiem
akropole rakstīja: moš no futenes neko nesaprotu.bet nu ja tāda pendele...man nav ko teikt..
aizmugure, kur VAR ?

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:20, pirms 3 gadiem
akropole rakstīja: moš no futenes neko nesaprotu.bet nu ja tāda pendele...man nav ko teikt..
...and he score.

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:21, pirms 3 gadiem
Krolli?

  -1 [+] [-]

, 2021-09-04 19:21, pirms 3 gadiem
Tīra pendele bija ko tie komentētājklauni tur murgo?

  +1 [+] [-]

, 2021-09-04 19:22, pirms 3 gadiem
Tātad to vārtusargu nesauksim, tik vienkāršu uzdevumu kā pendeli atsist pēc mūsu kļūdas pat nevar

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:22, pirms 3 gadiem
Dainis Kazakēvičs rakstīja: Tātad to vārtusargu nesauksim, tik vienkāršu uzdevumu kā pendeli atsist pēc mūsu kļūdas pat nevar
Kur Matrevics Daini?

  +3 [+] [-]

, 2021-09-04 19:22, pirms 3 gadiem
Urāā! Iegājām pretinieka zonā!

  +1 [+] [-]

, 2021-09-04 19:22, pirms 3 gadiem
tadus suda 11niekus likt, jega vilkt norvegus! Tapat gan jau pasi iesistu!
1 2 3 4 5 6 207 komentāri