Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Uldriķis: ""Sion" par mani prasa pāris miljonus"

Uldriķis: ""Sion" par mani prasa pāris miljonus"
Roberts Uldriķis pēc vārtu guvuma. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucējam Robertam Uldriķis līgums ar Šveices augstākās līgas klubu "Sion" noslēgsies nākamā gada vasarā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com futbolists neizslēdza iespējamību, ka šovasar viņš varētu pārcelties uz kādu citu komandu. Varianti bijuši jau ziemā, taču neviens no tiem neesot īsti apmierinājis, turklāt lielākā daļa bijuši īres piedāvājumi.

"Sion" komandai šosezon neklājas viegli – vietējā čempionātā tā 26 spēlēs iekrājusi 26 punktus, kas ir tikpat cik pēdējā – desmitajā – vietā esošajai "Vaduz". Savukārt no pirmā astoņnieka Uldriķa pārstāvētā vienība atpaliek sešus punktus. Līdz Superlīgas sezonas beigām atlikušas desmit spēles. Pirms nupat aizvadītā Pasaules kausa kvalifikācijas pirmā loga "Sion" kārtējo reizi nomainīja galveno treneri – šobrīd šo posteni ieņem bijušais Šveices izlases futbolists Marko Valkers.

"Man tas nav nekas jauns – "Sion" klubā treneri nāk un iet visu laiku. Man šis varētu būt jau kāds astotais vai devītais," atzīmē Uldriķis, kurš sestdien atzīmēs savu 23. dzimšanas dienu. "Viss sākas no jauna."

"Esam spējīgi pacīnīties par pirmo astoņnieku, jo sastāvs mums ir ļoti labs. Uzskatu, mēs varētu būt daudz augstāk turnīra tabulā," uzskata Latvijas futbolists. "Viss atkarīgs no mums pašiem, pāris veiksmīgu spēļu sērija var ļaut mums pacīnīties par pirmo astoņnieku vai būt pat vēl augstāk."

Ziemā bija runas, ka Uldriķis varētu pārcelties uz Polijas spēcīgākās līgas komandu Ļubinas "Zaglebie", tomēr darījums neīstenojās. Kā saka uzbrucējs, tas, salīdzinot ar Šveices čempionātu, būtu solis atpakaļ.

"Ziemā bija vairāki piedāvājumi, lielākoties gan īres varianti. Bija no Vācijas otrās līgas, Anglijas "Championship", Krievijas Premjerlīgas, MLS, Āzijas valstīm. Viss līdz galam neaizgāja. Kad lielākajā daļā no šīm valstīm aizvērās transfēru logs, bija piedāvājums no Polijas, bet izšķīrāmies palikt "Sion"," ziemas notikumus atminas Uldriķis. "Bieži spēlētājus, kuriem līgumā palicis gads, pārdod. Šobrīd tas nav izdevies, jo "Sion" par mani prasa diezgan lielu transfēru naudu – pāris miljoni eiro. Covid-19 laikā tas nav tik viegli paveicams, īpaši, ja es nespēlēju daudz. Ja es spēlētu katru nedēļu un gūtu vārtus, tas būtu izdarāms. Redzēsim, varbūt vasarā kaut kas izdosies."

"Man vienmēr gribas kāpt aizvien augstāk pa karjeras kāpnēm un spēlēt stiprākās līgās un komandās. Tāds arī bija sākotnējais mērķis, kad ierados "Sion". No Šveices čempionāta bieži pārdod spēlētājus uz augstāka līmeņa klubiem. Tas ir reāli un arī man gribētos spert nākamo soli karjerā," pauž futbolists.

Uldriķis nupat atgriezies no Latvijas izlases, kas Pasaules kausa atlasi sākusi ar vienu punktu trīs mačos. Vienīgais punkts tika nopelnīts aizraujošā 3:3 cīņā pret Turciju. Vienus vārtus guva arī Uldriķis, kuram šis valstsvienībā bija otrais gols karjerā.

"Pozitīvo emociju ir vairāk nekā negatīvo. Aizvadījām trīs labus mačus pret augstākā līmeņa izlasēm. Pēdējā spēlē izdevās aizķert punktus, un tieši par to runājām pirms cikla sākuma – ka vajadzētu sākt ar vismaz kādiem punktiem tabulā jau marta nometnē, nevis gaidīt līdz rudenim. Žēl, ka pret Melnkalni neizdevās nospēlēt neizšķirti vai uzvarēt, kas bija ļoti reāli, Nīderlandē bija grūtāk, bet Turcijā, manuprāt, aizvadījām ļoti labu spēli – varējām gan uzvarēt, gan zaudēt. Beigās bija neizšķirts. Šī bija laba nometne," apmierināts ir uzbrucējs, kurš sākumsastāvā devās visās trijās cīņās.

Pēc sava vārtu guvuma Uldriķis arī veltīja īpašu žestu, kas esot bijis veltīts Latvijas futbola kritizētājiem. "Žests bija veltīts futbola "ekspertiem", kuri pēdējā laikā ļoti sarosījušies. Ir pozitīvi, ka ap futbolu notiek rosība, tas man patīk. Nesaukšu vārdā konkrētus personāžus, bet manīju, ka Jurijs Žigajevs to uztvēra un domāja, ka tas viņam veltīts personīgi, taču tas tā nebija. Drīzāk cilvēkiem, kurus viņi aicina. Tas labi, ka katrs izsaka savas domas, bet vajag būt nedaudz objektīvākiem. Mani tas nekādā veidā īpaši neietekmē un es to pie sirds neņemu, bet tas, ko šie cilvēki pasaka, ietekmē domas tiem, kuri ir futbola līdzjutēji un kuri seko līdz šiem raidījumiem. Vajag vērtēt objektīvāk."

Plašāku sarunu ar Robertu Uldriķi skaties šovakar pulksten 21:45 Sportacentrs.com TV raidījumā "Sports tuvplānā". Futbola izlases paveikto vērtēsim kopā ar vienu no mūsu ekspertiem Agri Suveizdu, tāpat runāsim ar basketbola kluba "Ventspils" ģenerālmenedžeri Ralfu Pleinicu un Latvijas daiļslidošanas zvaigzni Denisu Vasiļjevu.

     [+] [-]

, 2021-04-02 14:45, pirms 3 gadiem
Īre ne vienmēr ir slikts variants - jo īpaši, ja piedāvājums nāk no spēcīgāka kluba, jo tā ir iespēja viņiem atrādīties, lai pēc īres viņi, iespējams, lemtu par tevis pilnvērtīgu iegādi...

  +2 [+] [-]

, 2021-04-02 14:53, pirms 3 gadiem
"Bija no Vācijas otrās līgas, Anglijas "Championship", Krievijas Premjerlīgas, MLS, Āzijas valstīm".

Interesanti piedāvājumi. MLS Amerikā un vispār sāk palikt arvien populārāks. Championship labi iesāka Rakels.
Ļoti subjektīvs mans viedoklis, bet liekas, ka Āzijas, īpaši Korejas līgā ļoti labi izceļas gari eiropieši.
Damjanovičs (Seula) 5 sezonās 116 vārti.
Mugoša (Incheon Utd) 4.sezona un jau 44 vārti.

Gan jau Roberts atradīs pareizo pagriezienu karjerā. Derētu mums kārtīgs, daudzpusējs uzbrucējs. It īpaši šādā laikā, kad pārējiem uzbrucējiem ir dažādas problēmas ar klubiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-02 15:08, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Ko viņš ar pirkstiem rādīja? Ka raksta faniem vai nečiepstošu fakuci?
Vai tad spēli neskatījies? Viņš rādīja mutes vārstīšanu.

  +5 [+] [-]

, 2021-04-02 15:10, pirms 3 gadiem
Vajag būt objektīvākiem?
Nav rezultātu - fani nav apmierināti.
Ir neizšķirts pret Turciju - fani apmierināti.
Pilnīgi objektīvi.

Pat pēc bezcera spēles pret Nīderlandi komentāri bija, ka vismaz var redzēt, ka cenšās čaļi. Ne pat par to vai sanāk, bet vismaz cenšās.

Varbūt tā vietā lai lasītu komentārus un skatītos raidījumus var aiziet uzskriet kādu krosiņu, lai patrenē izturību, tad varbūt otrajiem puslaikiem pietiks duhas.

 +10 [+] [-]

, 2021-04-02 15:32, pirms 3 gadiem
Iesitis vienu golu, nu tik norādīs, kuram kas jādara... Tiec vispirms pie normāla spēles laikā klubā, iesit kādus pāris nozīmīgus golus izlasē, uzvari kko nedaudz, un tad runā par mutes aizvēršanām... Kurucs arī gribēja driblēt vairāk un stāstīja par savām kvalitātēm... Drīz būs vefā
Slēpts komentārs: coman

  +5 [+] [-]

, 2021-04-02 16:34, pirms 3 gadiem
beidz muldēt un iesit kādu golu .. pāris miljoni 21 spēlē beidzot 1 neveikls gols un rāda žestus, priecājies ka Gutkovskis nevarēja spēlēt - tā atkal būs aiz viņa.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-02 17:16, pirms 3 gadiem
Klauns. Labi būs ja kāds 200 rubļi dos par viņu

  -1 [+] [-]

, 2021-04-02 18:04, pirms 3 gadiem
UZ Koln, varēs Valmieras Toļikam sastādīt konkurenci!

  +5 [+] [-]

, 2021-04-02 18:56, pirms 3 gadiem
Nevaru saprast? Miljonus? Cik tad viņš golus ir iesitis pēdējās 2 sezonās? piespēles? Kautkā esmu palaidis garām viņa lielo lietderību. Kā tur ir īsti?

  +5 [+] [-]

, 2021-04-02 20:46, pirms 3 gadiem
tas ir psc kā šitam papuča deliņam ir sakapis

  +1 [+] [-]

, 2021-04-02 21:34, pirms 3 gadiem
lūdzu, lūdzu, neraksties gols.. mums tam ir savs vārds

  +1 [+] [-]

, 2021-04-02 21:37, pirms 3 gadiem
😂😂😂
Nez, tas Zellis no kuras sapņu pasaules iznācis
Nav ne tuvu Pahars, ne Rudņevs savās prasmēs, patreiz tik pats arī muti tik virina 😂😂😂
Tas ir zars, kur tādi rodas 😂

  +2 [+] [-]

, 2021-04-02 21:41, pirms 3 gadiem
Par klubu nav ne jausmas, neesmu redzējis nevienu spēli, bet izlasē Uldriķis pēdējas spēles izskatījās ļoti, ļoti labi un bīstami. Jāņem vēra, ka viņš vēl ir jauns un potenciāls viņam ir. Championship angļu futbols viņam varētu but piemērots, jo ir loti garš un labi ar galvu spēlē un tur viņa kvalitātes varētu attiecīgi izmantot. Tā kā tikt kāda top Championship komanda, kura cīnās par PL būtu ļoti labs variants.
Un man patīk viņa pašpārliecība - čalis tic sev un ir ambiciozs - tā ir pareizā attieksme un tā var tikt pie panākumiem. Lai veicas un cerams spēlēs bieži un augstā līmenī. Mums ir ļoti maz Ukdriķa līmeņa futbolistu diemžēl un tāpēc labāk atbalstīsim, nevis nopelsim savējos.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-02 22:00, pirms 3 gadiem
keksss rakstīja: Par klubu nav ne jausmas, neesmu redzējis nevienu spēli, bet izlasē Uldriķis pēdējas spēles izskatījās ļoti, ļoti labi un bīstami. Jāņem vēra, ka viņš vēl ir jauns un potenciāls viņam ir. Championship angļu futbols viņam varētu but piemērots, jo ir loti garš un labi ar galvu spēlē un tur viņa kvalitātes varētu attiecīgi izmantot. Tā kā tikt kāda top Championship komanda, kura cīnās par PL būtu ļoti labs variants.
Un man patīk viņa pašpārliecība - čalis tic sev un ir ambiciozs - tā ir pareizā attieksme un tā var tikt pie panākumiem. Lai veicas un cerams spēlēs bieži un augstā līmenī. Mums ir ļoti maz Ukdriķa līmeņa futbolistu diemžēl un tāpēc labāk atbalstīsim, nevis nopelsim savējos.
Taisni tā.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-02 22:20, pirms 3 gadiem
Laikam sens esmu, agrāk Čaļi kko parādija, un tad vēra vaļā muldamo, nevis otrādi. Kāds varbūt dzirdējis kkaadu sviestu no Ozoliņa hokejā senāk, no Bļugera/Balcera šobrīd...?
Diezvai.
Bet Uldriķis Juniors jau paspējis i sevi pārdot, i ar faniem salekties 😂

  -2 [+] [-]

, 2021-04-02 22:49, pirms 3 gadiem
Kad kāds no jums, rējēji, sasniegs to, ko sasniedzis šīs jauneklis, tad varēsiet riet viņam virsu. MIHELSONŠIKI,,,

  -1 [+] [-]

, 2021-04-03 03:43, pirms 3 gadiem
Krievijas Premjierliga & MLS ir pilnigi noteikti labaki par Sveices ligu. Championship ari. Ta ka mulkis ja nepargaja tur ja bija varianti.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-03 03:56, pirms 3 gadiem
Nu plātīzeris ne pa knapu 😅😅 gaidu nākamo golu izlasē ar nepacietību..🤣

     [+] [-]

, 2021-04-03 07:05, pirms 3 gadiem
Vēl puikam ir miljoniem fanu Priekuļos!

  +2 [+] [-]

, 2021-04-03 07:44, pirms 3 gadiem
Puika saka, ka grib uz stiprāku čempionātu.
Varbūt būtu jāsāk ar regulāru, kvalitatīvu un rezultatīvu spēlēšanu šajā pašā Šveices čempionātā???
Ja pagaidām tur īsti pie spēles netiek, tad ko vińš stiprākā līgā darīs?

  -1 [+] [-]

, 2021-04-03 08:34, pirms 3 gadiem
Pāris Miljoni futbolā nav nekas. Tie kas neapzinās transfēru summas, paši vainīgi. Ja preztižs klubs viņu grib pārpirkt viņi nevar maksāt 30k par uzbrucēju. Visi teiks tad, ko jūs bomzi nopirkāt. Uldriķa cena Latvijas čempī būtu viena, un tieši tāds pats Uldriķis premjerlīgā saņemtu 50x vairāk

  -1 [+] [-]

, 2021-04-03 09:57, pirms 3 gadiem
Ļoti precīzi par tiem futbola ekspertiem! Un klubiem arī. Vienīgi ja var meklēt variantus Championship, pārējos pat izskatīt nav vērts!

  +1 [+] [-]

, 2021-04-03 14:15, pirms 3 gadiem
Kāds vēl Championship!? Anglijā tādi džeki kā viņš ir katrā akadēmijā. Domāju, ka pietiek ar vietējiem.

     [+] [-]

, 2021-04-03 18:42, pirms 3 gadiem
Vo kur cirvis šis te uldriķis
Spēli redzēju, bet žestu kaut kā neievēroju... Sakāpis viņam galvā es tā skatos. Lai labāk pasaka, kā var pēc tās katastrofas Nācijas līgā šito baru nenotirst un par izlasi nekaunēties?
Kas attiecās uz PK kvali, spēle pret Melnkalni bija sūds, pret nīderiem.. labi, ka 2-0, tur varēja nopietnāk izpederēt... Nu beidzot kaut cik skatāmu sniegumu un patīkamu rezultātu nodemonstrē, un šitā uzreiz sakāpj galvā....