Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases pretiniece Velsa apsvērs mainīt savu nosaukumu uz Kemrī

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas izlases pretiniece Velsa apsvērs mainīt savu nosaukumu uz Kemrī
Garets Beils. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

LETA--PA Media/DPA. Latvijas vīriešu futbola izlases pretiniece 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Velsa pēc šī gada Pasaules kausa finālturnīra apsvērs valstsvienības starptautiskā nosaukuma maiņu uz Kemrī ("Cymru") jeb tā, kā Velsu sauc velsiešu valodā.

Velsas Futbola asociācija (FAW) jau tagad lieto Kemrī savā iekšējā un ārējā komunikācijā. FAW plāno šo lēmumu pārrunāt ar vairākām iesaistītajām pusēm, bet ziņu aģentūra PA vēsta, ka velsiešiem jau bijušas neformālas pārrunas ar Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA).

"Komandu vienmēr vajadzēja saukt Kemrī - tā, kā mēs to saucam šeit. Starptautiskajā vidē vēl ir neliels darbs, kas jāpaveic, tāpēc Pasaules kausā piedalīsimies kā Velsa," stāstīja FAW vadītājs Noels Mūnijs.

"Domāju, ka nākamajā gadā mēs sāksim sarunas ar visām pusēm - valdībām, pašu valdi, padomēm un lēmumu pieņēmējiem, personālu, klubiem, spēlētājiem. Esam demokrātiska organizācija un nepieņemam lēmumus vienpersoniski. Tas ir sarunu virziens, taču nekas vēl nav pieņemts," turpināja Mūnijs.

Cita šīs grupas pārstāve - Turcija - panākusi to, ka UEFA turnīros startēs ar nosaukumu, kādā šī valsts tiek izrunāta turku valodā ("Turkiye", nevis angliskais "Turkey").

Mainot izlases nosaukumu uz Kemrī, Velsa vairs nebūs alfabētā pēdējā no 55 UEFA nacionālajām asociācijām. "Visu laiku esam blakus Ukrainai, jauki, jo esam labi draugi. Tomēr vairāk vēlētos būt starp Horvātiju un Čehiju," teica Mūnijs.

2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas D apakšgrupā bez Latvijas, Velsas un Turcijas spēlēs arī Horvātija un Armēnija.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2022-10-31 23:13, pirms gada
Latvijai ar vajadžetu mainīt no LATVIA uz LATVIJA

     [+] [-]

, 2022-11-01 10:19, pirms gada
sandza rakstīja: Latvijai ar vajadžetu mainīt no LATVIA uz LATVIJA
tieši tā, tas arī atspoguļotu pareizo izrunu, Latvidža.