Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Linekers: "Hodžsona taktika ir solis atpakaļ - uz viduslaikiem"

Linekers: "Hodžsona taktika ir solis atpakaļ - uz viduslaikiem"
Anglijas valstsvienības galvenais treneris Rojs Hodžsons
Foto: AFP/Scanpix

Pēc vakardienas neizšķirta (1:1) Anglijas un Īrijas futbola valstsvienību draudzības spēlē skarbs savos izteikumos bija angļu futbola leģenda Gerijs Linekers. Bijušais Anglijas izlases uzbrucējs minēja, ka valstsvienības realizētā taktika ir solis atpakaļ.

Pārbaudes spēlē Anglijas valstsvienības galvenais treneris Rojs Hodžsons izmantoja 4-4-2 izkārtojumu, tomēr Džovanni Trapatoni vadītie īri ar to diezgan sekmīgi tika galā.

"Brazīlija mūs satrieks pīšļos, ja mums būs tāds izkārtojums," nesaudzīgs savos spriedumos bija Linekers. "Lai gan iepriekš rezultāti nebija iepriecinoši, tomēr vismaz taktiskā ziņā Anglija attīstījās. Savukārt šis ir solis atpakaļ uz viduslaikiem. Man šāda taktika nepatīk – pret to ir gaužām vienkārši spēlēt, tā ir paredzama un novecojusi."

Hodžsons gan aizstāvējās, norādot, ka komanda cenšas izmēģināt dažādus veidus: "Veids, kā mēs centāmies uzvarēt, mani nesarūgtina. Mēs cenšamies un meklējam dažādus veidus, kā apspēlēt pretinieku."

BBC Radio 5 pieaicinātie eksperti Deivids Plīts (bijušais "Tottenham" treneris) un Denijs Milss (bijušais valstsvienības aizsargs) tikmēr vairāk piekrita Linekeram, sakot, ka šādā izkārtojumā pietrūkst kustības un spēles dažādības. Milss bija skeptisks arī attiecībā uz pieejamo spēlētāju kvalitāti: "Ir jāskatās uz spēlētājiem, kuri ir pieejami Hodžsonam. Ja skatāmies uz tiem, kas bija spēlē pret Īriju, jāsaka, ka komanda bija diezgan vāja."

Izmantotais avots:
BBC - Homepage

  -2 [+] [-]

, 2013-05-30 17:18, pirms 11 gadiem
kā jau vienmēr - gudro spriedēju ir vairāk nekā saprašanas...
man šķiet, ka Anglijas futbola galvenā nelaime ir tāda, ka angļu top 5-6 klubos galveno vijoli spēlē ārzemnieki, nevis vietējie spēlētāji! jā, visādos Stoke un Norwichos angļi ir līderi un galvenie spēles veidotāji, taču, ja runa ir par MU, City, Chelsea, Arsenal utt., tad, būsim godīgi - katrā pozīcijā ir labi ja pa vienam anglim...
tajā pat laikā Vācijā, Itālijā, Spānijā, par Portugāli, Franciju vai Holandi nemaz nerunājot, lielākajos klubos ir salīdzinoši liels vietējo kadru īpatsvars. tad nu, ja tā pavisam teorētiski salīdzina, ko mēs varam gribēt no angļiem, kas spēlē pret, piemēram spāņiem vai itāļiem, ja uz papīra sanāk, ka spēlē EPL vidusmēra komanda pret La Ligas vai Serie A superkomandu. vai vēl trakāk - EPL vidusmēra komanda pret EPL superkomandu...

     [+] [-]

, 2013-05-30 18:42, pirms 11 gadiem
Anglijas futbols Premjerliigas izpausmee ir miits. Nav taada anglju futbola. Tas ir krievu, araabu, ASV amerikaanju, Latvijas, visurienes, tikai ne Anglijas futbols. Klubu paardodot aarzemju investoram, tas vienmeer zaudee seju (klubs, nevis investors). Diemzheel taada ir panaakumu cena, un reizeem pat ar to nepietiek

Veel jo mazaak Angliju var uzskatiit par futbola lielvalsti. Lielvalsts bez sava futbola nav lielvalsts.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-30 19:40, pirms 11 gadiem
kā jau vienmēr - gudro spriedēju ir vairāk nekā saprašanas...

pats jau taads pats

     [+] [-]

, 2013-05-30 19:42, pirms 11 gadiem
Par futbola lielvalsti jau tomēr uzskata to, kur ir vislielākā masveidība, spēļu apmeklētība, kā arī apgrozas liela nauda. Tas viss Anglijai ir. Bet fakts tomēr ir tāds, ka top klubu līderi nav vietējie. Vēl 90-tajos tam pašam MU spēli taisīja briti (ja ieskaita Gigsu)/angļi un vienīgie prominentie ārzemnieki tur bija Solskjērs un Kantonā - abi divi jau praktiski vietējie savā mentalitātē.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-30 19:47, pirms 11 gadiem
Un lai nu kurš, bet Linekers jau tomēr tā kā būtu kompetents.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-30 19:52, pirms 11 gadiem
Te būs mazliet vairāk analīzes par šo tēmu - Forget the formation, England’s approach is the...

Īsumā - taktika un formācija tāda pati kā Dortmundei, taču izpildījums stipri atpaliek. Nevainosim klasisko 4-4-2.

     [+] [-]

, 2013-05-30 20:08, pirms 11 gadiem
Angļiem sen derētu veikt savā futbolā reformas, līdzīgi kā pirms padsmit gadiem izdarīja vācieši, kuri tagad sāk plūkt sava darba augļus.

     [+] [-]

, 2013-05-30 21:09, pirms 11 gadiem
xZ rakstīja: Par futbola lielvalsti jau tomēr uzskata to, kur ir vislielākā masveidība, spēļu apmeklētība, kā arī apgrozas liela nauda. Tas viss Anglijai ir. Bet fakts tomēr ir tāds, ka top klubu līderi nav vietējie. Vēl 90-tajos tam pašam MU spēli taisīja briti (ja ieskaita Gigsu)/angļi un vienīgie prominentie ārzemnieki tur bija Solskjērs un Kantonā - abi divi jau praktiski vietējie savā mentalitātē.
Vēl jau bija Jorks, Šmeihels, Stams un Kīns (īrs)

     [+] [-]

, 2013-05-30 21:29, pirms 11 gadiem
janka_pipars rakstīja: Vēl jau bija Jorks, Šmeihels, Stams un Kīns (īrs)
Jorks un Stams tad vēl tur nespēlēja (96-97')

  +3 [+] [-]

, 2013-05-30 21:59, pirms 11 gadiem
Ārzemnieku esamība vai neesamība futbola piramīdas virsotnē nav būtiskākais.
70os Leeds, Nottingham Forest un Liverpool ar gandrīz tikai angļiem sastāvā spīdēja Eirokausos. Bet vienlaikus izlasei tie bija vieni no tumšākajiem laikiem vēsturē.

Es drīzāk gribētu norādīt uz šo
• Only 2,769 English coaches hold Uefa's B, A and Pro badges
• Spain has 23,995, Italy 29,420 and Germany 34,790

Football coach shortage paints bleak picture...

Kamēr situācija būs tāda, tikmēr neko īpašu var arī necerēt.

     [+] [-]

, 2013-05-30 22:42, pirms 11 gadiem
Tieši tā, mākslīgi iznīcināt konkurenci Premjerlīgā būtu stulbākais ko var izdomāt (un tas arī netiks darīts). Nevienam anglim nav liegta iespēja spēlēt top klubos ja viņš tam līmenim atbilst. Turklāt nevarētu jau teikt, ka Anglijai būtu izteikti vāji spēlētāji kādā pozīcijā (kā vēl nesen bija ar vārtsargu). Veselīga konkurence būtībā neko sliktu vietējiem kadriem nevar nodarīt. Un Anglijā jau nu ir pietiekami daudz iespējas talantiem izsisties caur zemāku līgu klubiem līdz virsotnei. Tieši kvalificētu treneru trūkums darbam ar jaunatni ir lielākā angļu futbola problēma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja