Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Nigērija uzvar Alžīriju un iegūst trešo vietu

Nigērija uzvar Alžīriju un iegūst trešo vietu
Nsofors Obinna (Nr. 18.) efektīgi atzīmē vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Šovakar norisinājās Āfrikas Nāciju kausa izcīņas spēle, kurā Nigērijas un Alžīrijas izlases noskaidroja trešās vietas īpašnieci. Mačā ar 1:0 uzvarēja nigērieši, septīto reizi valstsvienības vēsturē triumfējot mazajā finālā.

Nigērijas izlase jau ceturto reizi pēdējo piecu turnīru laikā piedalījās spēlē par trešo vietu un ceturto reizi pēdējo piecu turnīru laikā to arī ieguva. Kā jau tas bija gaidāms, izlases nespēlēja savos iespējami labākajos sastāvos. Pirmkārt, jau Alžīrijai diskvalifikācijas dēļ nespēja palīdzēt pamatvārtsargs Fauzi Šauši un divi pamatsastāva aizsargi Rafiks Hališs un Nadirs Belhadžs, kuri visi pusfinālā pret Ēģipti nopelnīja sarkano kartīti. Tāpat rezervē palika arī vairāki spēlētāji, kas ierasti izgāja sākuma vienpadsmitniekā. Savukārt Nigērijai uz soliņa palika vairāki tās līderi, Pīteru Odemvingi, Džonu Obi Mikelu, Jakubu u.c. ieskaitot.

Spēles sākumdaļā laukumā ritēja cīņa par teritoriju, tomēr minimāls pārsvars piederēja daudz titulētākajiem nigēriešiem. Viens no aktīvākajiem un labākajiem futbolistiem superērgļu rindās bija pieredzējušais Nvankvo Kanu. Nigērija centās veidot uzbrukumus, taču pietrūka gan precizitātes piespēlēs, gan arī nestandarta darbības, lai spētu saraustīt tuksneša lapsu aizsardzību. Pie otriem vārtiem īpaši labāk neveicās arī alžīriešiem, kas aizvakar saņēma smagu pērienu no niknākajiem sāncenšiem ēģiptiešiem. Puslaika pašā izskaņā Nigērija izspēlēja lielisku kombināciju, un viens pret vienu ar vārtsargu izgāja Kalu Uče. Spānijas "Almeria" pārstāvis atspēlēja bumbu partnerim, taču tas paslīdēja un neizmantoja lielisko izdevību.

Otrā puslaika desmitajā minūtē nigērieši beidzot izvirzījās vadībā. Kanu piespēli nobloķēja aizsargs, taču bumba veiksmīgi atleca pie Obinnas, kurš ielauzās soda laukumā un pārspēja alžīriešu vārtsargu - 1:0. Pēc nepilnām desmit minūtēm kārtējo reizi labi nospēlē Kanu, kurš tiek vaļā no trim pretspēlētājiem, skaisti atspēlē Obinnam, taču "Malaga" uzbrucējs nepaspēja līdz bumbai. Turpinājumā joprojām nigēriešiem piederēja iniciatīva, taču palielināt pārsvaru neizdevās. Alžīriešu centieni izlīdzināt rezultātu arī izrādījās nesekmīgi, un Nigērija atkal ieguva trešo vietu.

ĀNK, Spēle par 3.v.

Nigērija - Alžīrija 1:0 (0:0) (Obinna 55')


, 2010-01-30 20:04, pirms 14 gadiem
Kanu vecs, bet vēl labs
, 2010-01-30 20:06, pirms 14 gadiem
Pelnīti, pelnīti!
Gols arī labs, apspēlēja un precīzi vārtos.
, 2010-01-30 20:16, pirms 14 gadiem
kad fināls?
, 2010-01-30 20:28, pirms 14 gadiem
Soleo rakstīja: kad fināls?
Riit
, 2010-01-30 20:33, pirms 14 gadiem
paldies, šūmaher!
Panamietis Sesars Blekmens pēc vārtu guvuma Amerikas kausa izcīņas spēlē pret ASV izlasi. Foto: Agencia-MexSport/Imago Images/Scanpix

Panamieši vairākumā nospiež mājinieci ASV un pamatīgi sašķoba tās izredzes

Amerikas kausa izcīņā futbolā nozīmīgu panākumu izcīnījusi Panamas valstsvienība, Atlantā atspēlējoties un ar 2:1 pieveicot mājiniekus amerikāņus.
Venecuēlas valstsvienības vārtsargs Rafaels Romo pēc atvairīta Meksikas 11 metru soda sitiena. Foto: Patrick Fallon/AFP/Scanpix

Rondona vārti un vārtsarga atvairītā pendele Venecuēlai sniedz uzvaru pār Meksiku

Šorīt Amerikas kausa izcīņā otro panākumu tikpat spēlēs izcīnīja Venecuēlas futbolisti, kuri pieveica (1:0) Meksiku, nostiprinoties B grupas līderpozīcijā.
Turcijas valstsvienības futbolisti un galvenais treneris Vinčenco Montella pēc Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfināla sasniegšanas. Foto: Abedin Taherkenareh/EPA/Scanpix
14

Agri mazākumā nokļuvušie čehi varonīgi cīnās, tomēr turki pārāki kartīšu lietū

Šā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīra emocionāli pielādētākajā spēlē Turcija vairākumā galotnē izrāva uzvaru (2:1) pār Čehiju, nodrošinot otro vietu F grupā un astotdaļfinālā pretiniekos iegūstot Austriju.