Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Malāvija: Vai liesmas būs spējīgas uz sensāciju?

Agris Suveizda

Malāvija: Vai liesmas būs spējīgas uz sensāciju?
Viktors Njirenda (no kreisās) pret kotdivuārieti Arturu Boku
Foto: AFP/Scanpix

Malāvijas izlase, kas Āfrikas Nāciju kausa (ĀNK) izcīņā iekļuva tikai otro reizi, ir viena no finālturnīra pastarītēm. Bukmeikeri tai atvēl pārliecinoši pēdējo vietu savā apakšgrupā. Vai malāviešiem izdosies pārsteigt un varbūt pat iekļūt ceturtdaļfinālā?

Vispārīgi

Malāvijas izlase Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālturnīrā startēs tikai otro reizi. Debija finālturnīrā 1984.gadā nesanāca īpaši veiksmīga – ar 0:3 nācās atzīt Alžīrijas pārākumu, ar kuru būs jāspēlē arī šoreiz, ar 0:1 tika zaudēts Ganai, bet ar tā gada vicečempioni Nigēriju punkti tika dalīti uz pusēm (2:2). Savukārt Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā liesmas (izlases iesauka) līdz šim nav spēlējušas. Bukmeikeri Malāviju uzskata ne tikai par savas apakšgrupas (Alžīrija, Mali un Angola), bet arī visa turnīra pastarīti. Vai malāvieši attaisnos bukmeikeru cerības, rādīs laiks.

Kvalificēšanās

Āfrikas zonas kvalifikācijas turnīrā Malāvija otrajā posmā atradās vienā grupā ar Ēģiptes, Kongo DR un Džibuti izlasēm. Sešās spēlēs izcīnot 12 punktus, liesmas grupā ieņēma otro vietu. Savā laukumā Malāvija spēja pieveikt arī vienu no spēcīgākajām Āfrikas vienībām Ēģipti (2:1). Trešajā kārtā Malāvija spēlēja pret citu Āfrikas grandu Kotdivuāru, kā arī pret Burkinafaso un Gvineju. Šoreiz gan tik labi neveicās, un ar četriem punktiem izlase ierindojās trešajā vietā savā apakšgrupā, ar ko pietika, lai otro reizi valstsvienības vēsturē kvalificētos ĀNK pamatturnīram. Arī trešajā kārtā izdevās atņemt punktu grupas uzvarētājai (šoreiz – Kotdivuārai), ar kuru malāvieši savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1. Rezultatīvākais izlases futbolists atlases ciklā bija Čiukepo Msovoja, kurš atzīmējās ar sešiem precīziem sitieniem.

Sastāvs

No daudzām citām Āfrikas izlasēm Malāvija spilgti atšķiras ar to, ka lielākā daļa futbolistu spēlē Āfrikas klubos - liesmām ir 11 pārstāvji no Dienvidāfrikas čempionāta, kā arī astoņi spēlētāji aizstāv Malāvijas klubu krāsas, bet vēl pa vienam futbolistam meistarību slīpē Mozambikā un Angolā. Lai arī Dienvidāfrikā ir visvairāk malāviešu futbolistu, tikai viens – Džozefs Kamvendo ("Orlando Pirates") - spēlē valsts spēcīgākajā līgā. Savukārt Zviedrijā spēlējošais Rasels Mvafulirva pārstāv pēc spēka otrās līgas klubu "Norrkoping", bet Esavs Kanjenda – Krievijas pēc spēka otrās līgas vienību 'Kamaz". Izlases spēlētāju individuālā meistarība neapšaubāmi ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ finālturnīrā ar Malāviju neviens tā īsti nemaz nerēķinās.

Treneris

Malāvijas izlasi vada Izraēlas futbola speciālists Eli Koens, kurš trenera karjeru uzsāka 1986.gadā. Koens pirms stāšanās pie Malāvijas valstsvienības stūres strādājais tikai ar Izraēlas klubiem. Kopumā 58 gadus vecais Koens strādājis ar 11 Izraēlas klubiem (divreiz ar Jeruzalemes "Beitar"), Telalivas vienības "Hapoel" un 'Maccabi", kā arī Haifas "Maccabi" ieskaitot. Pie Malāvijas pieaugušo izlases Koens stājās 2008.gadā.

Malāvijas izlases sastāvs

PozīcijaSpēlētājsKlubs
VārtsargsSwadick SanudiDynamos (DĀR)
VārtsargsSimplex NthalaMTL Wanderers (Malāvija)
VārtsargsCharles SwiniESCOM United (Malāvija)
AizsargsPeter MpondaBlack Leopards (DĀR)
AizsargsJames SangalaPrimeiro de Agusto (Angola)
AizsargsAllan KamangaDynamos (DĀR)
AizsargsMaupo MsowoyaESCOM United (Malāvija)
AizsargsMoses ChavulaNathi Lions (DĀR)
AizsargsHarry NyirendaMTL Wanderers (Malāvija)
AizsargsElvis KafotekaESCOM United (Malāvija)
PussargsDavie BandaRed Lions (Malāvija)
PussargsHellings MwakasungulaSilver Strikers (Malāvija)
PussargsJoseph KamwendoOrlando Pirates (DĀR)
PussargsPeter WadabwaThanda Royals Zulu (DĀR)
PussargsRobert Ng’ambiBlack Leopards (DĀR)
PussargsJacob NgwiraCarara Kicks (DĀR)
PussargsFisher KondoweBlack Leopards (DĀR)
UzbrucējsChiukepo MsowoyaMalculmana Desportive (Mozambika)
UzbrucējsEsau KanyendaKamaz (Krievija)
UzbrucējsRussell MwafulirwaNorrkoping (Zviedrija)
UzbrucējsAtusaye NyondoCarara Kicks (DĀR)
UzbrucējsJimmy ZakazakaBay United (DĀR)
UzbrucējsVictor NyirendaESCOM United (Malāvija)
ValstsSk
DĀR11
Malāvija8
Mozambika1
Angola1
Zviedrija1
Krievija1

Malāvijas izlases vieta FIFA rangā - 99. (līdz šim augstākā – 53.vieta)

Malāvijas izlases apakšgrupu turnīra kalendārs:

DatumsSpēle
10.janvārisMalāvija - Alžīrija
14.janvārisAngola - Malāvija
18.janvārisMali - Malāvija

Kā Malāvijas izlasei klāsies ĀNK izcīņā?

  • 12

  • 4

  • 12

  • 97


  -1 [+] [-]

, 2009-12-29 23:39, pirms 15 gadiem
nu godigi sakot tur neka nav

  +1 [+] [-]

, 2009-12-29 23:41, pirms 15 gadiem
NANI27 rakstīja: nu godigi sakot tur neka nav
tas ka nav no lieliem klubiem neko nenoziime pasties uz Latviju

  +1 [+] [-]

, 2009-12-29 23:44, pirms 15 gadiem
man patiik kaa balsojumaa sadalaas reaalisti un taadi kaa biskji sarkastiski balsotaaji
vai nu uzvarees vai neizkljus no grupas

     [+] [-]

, 2009-12-29 23:50, pirms 15 gadiem
YeTii rakstīja: tas ka nav no lieliem klubiem neko nenoziime pasties uz Latviju
mums ir par labaki klubi
un ligu liemenis

  +6 [+] [-]

, 2009-12-30 00:02, pirms 15 gadiem
Ja kas, tad šodien Malāvija izbraukumā nospēlēja neizšķirti ar Ēģipti, un pāris dienas iepriekš uzvarēja Mozambiku (arī izbraukumā), tā ka nekādi peramie zēni viņi droši vien nebūs.

Kanjenda pirms apmēram sešiem gadiem bija iekļauts "World Soccer" 100 pasaules talantīgāko jauno futbolistu sarakstā, bet acīmredzot karjera viņam nav izvērtusies īsti tā, kā iecerēts.

Msovoja izskatās pēc liela talanta - 21 gads, četri goli kvalifikācijas turnīrā, galvenokārt nākot uz maiņu, tai skaitā uzvaras vārti pret Ēģipti un Kongo DR, arī šodien pret Ēģipti gols. Brīnums, ka viņu neķer ciet Eiropas klubi (decembrī viņš pievienojās Ruandas spēcīgākajai komandai APR).

Vēl šodienas spēlē savainojumu guva pamatvārtsargs Sanudi. Grūti pateikt, cik nopietnu, bet viņa nespēlēšana finālturnīrā varētu būt liels trieciens komandai.

     [+] [-]

, 2009-12-30 03:32, pirms 15 gadiem
Quercus rakstīja: Ja kas, tad šodien Malāvija izbraukumā nospēlēja neizšķirti ar Ēģipti, un pāris dienas iepriekš uzvarēja Mozambiku (arī izbraukumā), tā ka nekādi peramie zēni viņi droši vien nebūs.

Kanjenda pirms apmēram sešiem gadiem bija iekļauts "World Soccer" 100 pasaules talantīgāko jauno futbolistu sarakstā, bet acīmredzot karjera viņam nav izvērtusies īsti tā, kā iecerēts.

Msovoja izskatās pēc liela talanta - 21 gads, četri goli kvalifikācijas turnīrā, galvenokārt nākot uz maiņu, tai skaitā uzvaras vārti pret Ēģipti un Kongo DR, arī šodien pret Ēģipti gols. Brīnums, ka viņu neķer ciet Eiropas klubi (decembrī viņš pievienojās Ruandas spēcīgākajai komandai APR).

Vēl šodienas spēlē savainojumu guva pamatvārtsargs Sanudi. Grūti pateikt, cik nopietnu, bet viņa nespēlēšana finālturnīrā varētu būt liels trieciens komandai.
paldies par info.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja