Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ferdinands šokā par angļu fanu rasisma izpausmēm pret savu komandu

Andrejs Siliņš

Ferdinands šokā par angļu fanu rasisma izpausmēm pret savu komandu
Rio Ferdinands
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba "Manchester United" pieredzējušais aizsargs Rio Ferdinands publiski paudis neizpratni par angļu līdzjutēju rasistiskajiem saukļiem Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē pret Sanmarīno, kurā angļi svinēja pārliecinošu uzvaru (8:0).

22. martā angļi viesojās pundurvalstiņā un sakāva to ar 8:0, izcīnot pārliecinošāko panākumu kopš 1987. gada oktobra, kad ar tādu pašu rezultātu mājās pieveica Turciju Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē.

Dažas dienas pēc viesošanās Sanmarīno angļi spēlēja neizšķirti Melnkalnē (1:1), saglabājot otro pozīciju H grupā. Tomēr tikai tagad šoku par savu līdzjutēju uzvedību spēlē pirms nedēļas paudis Anglijas izlases aizsargs Rio Ferdinands, kurš gan mačos nepiedalījās.

"Tu sagaidi un pieņem ķircināšanu no līdzjutējiem, jo tā ir daļa, kas padara šo spēli lielisku," rakstīja Ferdinands. "Bet rasisms nav ķircināšana, pie tam no saviem līdzjutējiem - WOW!" Ferdinanda komentāri nāk pēc tam, kad organizācija "Futbols pret rasismu Eiropā" (FARE) iesniedza sūdzību FIFA par notikušo Sanmarīno.

Mediji vēstīja, ka angļu līdzjutēji dziedājuši dziesmu ar tekstu, ka "brāļus būtu jāsadedzina uz sārta". Tai esot bijusi rasistiska pieskaņa, jo, kā zināms, bijušais Anglijas izlases kapteinis Džons Terijs tika apsūdzēts Rio brāļa Antona Ferdinanda rasistiskā aizvainošanā.

Rio Ferdinands tika izsaukts uz izlasi (pirmo reizi kopš 2011. gada), gatavojoties spēlēm pret Sanmarīno un Melnkalni, taču pats atteicās no šīs iespējas, jo jau iepriekš bija ieplānojis doties uz Kataru nopelnīt naudiņu, televīzijā analizējot angļu cīņu Sanmarīno.

Izlasē 34 gadus vecais Ferdinands aizvadījis 81 spēli, gūstot trīs vārtus.

Anglijas federācija (FA) pagaidām nav sniegusi komentārus par notikušo.

Izmantotie resursi:
BBC

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-29 14:43, pirms 11 gadiem
ĀRPRĀTS!!!! Uz kurieni tā britu "demokrātija" dodas! Tagad fani pat vairs dziedāt nedrīkstēs par tiem, kuriem ādas krāsa mazliet tumšāka kā eiropeīdās rases pārstāvjiem!

 +11 [+] [-]

, 2013-03-29 14:44, pirms 11 gadiem
Vienigie rasisma kurinataji ir pasi Ferdinandi, kuri pat bananu kekaru veikala uzskata ka aizvainojumu savai gimenei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-03-29 14:53, pirms 11 gadiem
Neiedomājaties, kāds, Anglijā nopirkt banānus! Ja 100m radiusā jūs redzēs kāds melnādainais, tas būs rasisms. Izvairieties arī no tumšu cepuru valkāšanas. Un šokolādes batoniņus arī labāk neēst.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-29 17:02, pirms 11 gadiem
AMPULA2L rakstīja: Latvju brāļi Anglijā! Iemetiet kāds viņam ar banānu pa pieri
Sadedzināt brāļus uz sārta
Ka tik ne arī Melnie tur dzīvo 100 reiz senāk, nekā "latvju brāļi", pie tam tie "latvju brāļi" dara vēl melnākus darbus par vēl zemāku samaksu. Mūsu palīgstrādniekiem pašiem daudz vairāk piestāvētu ar banānu pa pieri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-29 21:22, pirms 11 gadiem
esmu rasists, jo rakstu boldā ar melniem burtiem

  +1 [+] [-]

, 2013-03-29 21:22, pirms 11 gadiem
Ferdinand brothers should be burned on a bonfire ole ole ole

  +1 [+] [-]

, 2013-03-29 21:36, pirms 11 gadiem
Stelle ir tajaa ka melnie braalji pie vinjiem UK, taapat kaa vairumaa Eiropas lielvalstiis, ir shausmiigi daudz un pashi veido naidu un necienju pret sevi, vinji tieshaam shausmiigi uzspiezh rasismu, suudzoties par gandriiz dajebko pasniedzot to kaa rasismu....
Biju uz speeli FC Burton Albion pret speeli ar Leichesteras pilseetas klubu un pats savaam aciim redzeeju kaa viens no braaljiem pasuudzeejaas policistam ka itkaa kaads no Albionu faniem esot nosaucis vinju par nigeru, rezultaataa aresteeja to chali kursh itkaa to esot teicis un triis vinja draugus.... Bet pats labaakais ka vinjsh to neizdariija, to es tochna zinu jo gaaju aaraa no stadiona minuuti pirms vinja... Un tas melnais s.... jau suudzeejaas.....
Laikam nevareeja paardziivot ka vinja klubs zaudeeja un gribeeja vnk kaadam ieriebt...