Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Fosati kļūst par Peru futbola izlases galveno treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Fosati kļūst par Peru futbola izlases galveno treneri
Horhe Fosati. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Par Peru nacionālās futbola izlases galveno treneri trešdien tika apstiprināts urugvajiešu speciālists Horhe Fosati.

Jau ziņots, ka decembra vidū no izlases galvenā trenera amata tika atbrīvots Huans Reinoso, kura vadībā valstsvienība nesekmīgi uzsāka 2026.gada Pasaules kausa kvalifikāciju, sešos mačos nespējot izcīnīt nevienu uzvaru.

Kā norāda Peru Futbola federācija (FPF), Fosati uzdevums ir nodrošināt izlases kvalificēšanos Pasaules kausam.

"Mērķi 2024.gadam ir skaidri. Viens no tiem ir atgriešanās pie uzvarām, lai tiktu uz Pasaules kausu," teikts FPF paziņojumā. "Mēs uzticamies profesora Fosati pieredzei, un ticam, ka viņam tas ir pa spēkam."

71 gadu vecajam Fosati ir 30 gadu pieredze galvenā trenera amatā, tostarp viņš vadījis arī Urugvajas un Kataras izlases, bet aizvadītajā sezonā palīdzēja Limas "Universitario" triumfēt Peru čempionātā.

Peru izlase 2026.gada Pasaules kausa Dienvidamerikas (CONMEBOL) kvalifikācijas zonā sešos mačos tikusi pie diviem punktiem un ir pēdējā, desmitā. Septītā pozīcija, kas vismaz ļautu piedalīties starpkontinentālajās pārspēlēs, ir trīs punktu attālumā.

Izmantotie resursi:
LETA