Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Skotijas izlases galvenā trenera amatā apstiprināts Levīns

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Skotijas izlases galvenā trenera amatā apstiprināts Levīns
Kreigs Levīns
Foto: PA Wire/Scanpix

Džordžu Bērliju pie Skotijas futbola izlases stūres nomainījis bijušais ''Dundee United'' galvenais treneris Kreigs Levīns, ar kuru tiks parakstīts līgums uz divarpus gadiem.

Pēc 2010. gada Pasaules kausa atlases cikla, kas skotiem beidzās bez vēlamā mērķa sasniegšanas - kvalificēšanās finālturnīram, galvenā trenera amatā palika Džordžs Bērlijs, taču pēc zaudējumiem divās pārbaudes spēlēs Bērlijs nolēma amatu atstāt.

Šodien oficiāli apstiprinājusies informācija par to, ka viņa vietu ieņems 45 gadus vecais Kreigs Levīns, kurš pats agrāk bijis profesionāls futbolists, spēlējis aizsarga pozīcijā un pat 16 mačus aizvadījis Skotijas izlasē 90. gadu sākumā. Trenera karjerā šis viņam ir nozīmīgākais amats. Līdz šim trenēti vidusmēra Skotijas un Anglijas klubi. Levīna pēdējā darba vieta bija Skotijas Premjerlīgas klubs ''Dundee United''.

''Lai arī aicinājums trenēt izlasi ir milzīgs gods, atstāt ''Dundee United'' nebija viegls lēmums. Šis klubs vienmēr paliks manā sirdī. Pasakos klubam un tā faniem par lielo atbalstu, ko šeit saņēmu jau pirmajā ierašanās dienā. Ticu, ka klubs ir labās rokās un spēs progresēt arī bez manis,'' tā šodien pēc apstiprināšanas Skotijas izlases amatā teica Levīns.

Ar Levīnu tikšot noslēgts (laika apstākļu dēļ tas vēl nav izdarīts) līgums līdz 2012. gada vasarai (Eiropas čempionāta finālturnīrs).