Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Anrī kļuvis par Francijas U21 izlases galveno treneri un vadīs arī olimpiskajās spēlēs

Agris Suveizda

Anrī kļuvis par Francijas U21 izlases galveno treneri un vadīs arī olimpiskajās spēlēs
Tjerī Anrī. Foto: AFP/Scanpix

Francijas Futbola federācijas Izpildkomiteja vakar pieņēmusi lēmumu par Francijas U21 un arī olimpiskās izlases galveno treneri iecelt 46 gadus veco Tjerī Anrī, paziņots federācijas mājaslapā.

Iepriekšējos sešus gadus U21 un olimpiskās izlases groži piederēja Silvēnam Ripolam, taču šovasar tika aizvadīts kārtējais neveiksmīgais finālturnīrs, kas beidzās ar bijušā "Lorient" trenera atlaišanu jūlija izskaņā. Viņa vietā stājies Anrī, ar kuru parakstīts divu gadu līgums un kuram pievienosies asistents Žerāls Batikls. Divu gadu periodā notiks "U21 Euro 2025" cikls un arī Parīzes olimpiskās spēles.

Savulaik izcilais uzbrucējs trenera karjerā bijis Roberto Martinesa asistents Beļģijas izlasē, bet galvenā trenera amatā viņš debitēja 2018. gada oktobrī, pie "Monaco" stūres gan noturoties tikai trīs mēnešus. 2019. gada novembrī Anrī pārņēma Monreālas "Impact" un pēc trīs gadu pārtraukuma ieveda komandu MLS izslēgšanas spēlēs, tomēr 2021. gada janvārī pameta amatu, lai kovida ierobežojumu laikā būtu tuvāk ģimenei.

Ripola vadībā Francijas U21 izlase par spīti lielām cerībām tā arī nesasniedza Eiropas čempionāta finālu, vienreiz iekļūstot pusfinālā un divreiz izstājoties ceturtdaļfinālā, bet Tokijas olimpiskajās spēlēs kapitulēja Japānai (0:4) un Meksikai (1:4) un neizkļuva no grupas. Šovasar Francija Eiropas U21 čempionātā uzvarēja visās grupas spēlēs (4:1 pār Šveici, 2:1 pār Itāliju, 1:0 pār Norvēģiju), taču ceturtdaļfinālā ar 1:3 zaudēja Ivana Želizko pārstāvētajiem ukraiņiem.

Anrī debija pie Francijas U21 izlases stūres notiks 7. septembrī pārbaudes spēlē Nansī pret Dāniju, bet četras dienas vēlāk Eiropas čempionāta atlase tiks sākta Slovēnijā. Grupā spēlēs arī austrieši, bosnieši un kiprieši.

Izmantotie resursi:
https://www.fff.fr/article/10775-th...