Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Lopetegi vadīs Spānijas izlasi, Elardaiss – Anglijas

Agris Suveizda

Oficiāli: Lopetegi vadīs Spānijas izlasi, Elardaiss – Anglijas
Julens Lopetegi
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas un Anglijas futbola federācijas oficiāli izlases galvenā trenera amatā apstiprināja attiecīgi Julenu Lopetegi un Semu Elardaisu.

Jaunais Anglijas izlases galvenais treneris Sems Elardaiss: "Esmu neizsakāmi pagodināts tikt ieceltam par Anglijas galveno treneri, jo tas nav noslēpums, ka šo amatu vienmēr esmu vēlējies. Manuprāt, tas ir absolūti labākais darbs Anglijas futbolā. Darīšu visu iespējamo, lai palīdzētu Anglijai sasniegt labus panākumus un dotu mūsu faniem rezultātus, kādus viņi ir pelnījuši. Mums ir jāpanāk, lai cilvēki un visa valsts varētu lepoties ar mums."

"Sems Elardaiss ir pareizais cilvēks Anglijas izlases galvenā trenera amatam," uzskata Anglijas Futbola asociācijas izpilddirektors Mārtins Glenns. "Viņa teicamās trenera īpašības, ieskaitot prasmi realizēt spēlētāju un komandu potenciālu, izveidot spēcīgu komandas garu un izmantot modernās metodes, padara viņu par izcilu izvēli."

Ar 61 gadu veco speciālistu līgums parakstīts uz diviem gadiem ar automātisku tā pagarināšanu labu rezultātu gadījumā. Viņa pirmā spēle pie Anglijas izlases stūres būs 1. septembrī, kad Anglija Vemblijā aizvadīs pārbaudes spēli ar pagaidām vēl nezināmu pretinieci. Trīs dienas vēlāk Slovākijas pilsētā Trnavā Anglija uzsāks 2018. gada Pasaules kausa atlases ciklu. Atgādinām, ka Elardaiss līdz šim vadīja "Sunderland" un ka otrs reālākais kandidāts uz amatu bija "Hull" treneris Stīvs Brūss.

Tikmēr par Spānijas izlases jauno galveno treneri, kā jau gaidīts, apstiprināts basks Julens Lopetegi, kurš agrāk strādājis ar dažāda vecuma Spānijas jaunatnes izlasēm, bet šā gada janvārī tika atlaists no Portugāles kluba "Porto". "Gribētu pateikt, cik pateicīgs esmu, ka man ir dota šāda iespēja," sacīja Lopetegi. "Esmu ļoti pateicīgs federācijas prezidentam par izrādīto uzticību."

"Centīsimies izmantot visu labo, ko Visente Del Boske pēdējo gadu laikā ir izdarījis Spānijas futbola labā. Taču es vienmēr lūkojos tagadnē un nākotnē, nevis skatos pagātnē," Lopetegi turpināja, kurš spēlētāja karjeras laikā bija vārtsargs. "Spānijas futbolam ir brīnišķīga spēlētāju paaudze. Mums ir daudz augsta līmeņa futbolistu, kuri izlases labā gatavi darīt visu iespējamo. Izmaiņas? Būs nevis revolūcija, bet gan evolūcija." Spānija 1. septembrī pārbaudes spēlē viesosies pie Beļģijas, bet 5. septembrī savā laukumā atlases cikla sākumā uzņems Lihtenšteinu.

Izmantotie resursi:
The FA appoints Sam Allardyce as new England...
OFFICIAL | Julen Lopetegui named new Spain...
Julen Lopetegui: "I face this stage with...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-22 18:54, pirms 8 gadiem
prieksh Spaanijas labs variants,Del Boskes lielaakaa probleema bija jauno speeleetaaju iesaistiishana sastaavaa,kursh gan labaak to izdariis kaa treneris,kursh vadiijis gandriiz visas jaunieshu izlases

     [+] [-]

, 2016-07-23 22:44, pirms 8 gadiem
Angļiem ar vajadzēja ņemt jaunatnes izlases treneri