Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Bez lielas intrigas

Andrejs Siliņš

Šovakar Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā trīs grupās – B, D un G – norisināsies pēdējās spēles, bet nevienā no tām vairs nepastāv itin nekādas intrigas. Braucēji uz čempionāta finālturnīru jau zināmi.

B grupa.
Itālijas futbolisti, kas jau nodrošinājuši pirmo vietu grupā un došanos uz Austriju un Šveici nākamvasar, šovakar tiksies ar Farēru salām, kas savukārt ir pārliecinoši pēdējā grupā. Farēru salas piedzīvojušas zaudējumus visās 11 aizvadītajās spēlēs, pie tam iesituši vien trīs vārtus, kamēr pretinieku raidītās bumbas no sava vārtu tīkla izņēmuši 40 reižu... Lai arī itāļi nav tā rezultatīvākā komanda, aizsardzība dienvidniekiem vienmēr bijusi līmenī un jādomā, ka pret Farēru salām itāļiem lielām problēmām nevajadzētu rasties.

Otro ceļazīmi grupā nodrošinājusī Francija šovakar tiksies ar Ukrainas futbolistiem, kas grupā ieņēmuši ceturto vietu. Ukraiņu uzbrukuma līderim Andrijam Ševčenko nāksies krietni piepūlēties, lai izlauztos cauri franču cietajai aizsardzībai, kas 11 spēlēs kapitulējusi vien trīs (!!!) reizes. Pirmajā abu komandu tikšanās reizē Francijā mājinieki triumfēja ar 2:0. Abus vārtus franči guva tikai otrajā puslaikā.

Vēl vienā spēlē mūsu dienvidu kaimiņi lietuvieši izbraukumā tiksies ar Gruzijas valstsvienību. Abas komandas ieņem blakuspozīcijas turnīra tabulā – lietuvieši ir piektie, gruzīni sestie. Ja Gruzija šovakar uzvarēs ar vairāk nekā vienu vārtu starpību, komandas turnīra tabulā apmainīsies vietām, jo pirmajā savstarpējā spēlē Lietuvā uzvaru svinēja mājinieki ar rezultātu 1:0.

Turnīra tabula.
Itālija 11 26
Francija 11 25
Skotija 12 24
Ukraina 11 16
Lietuva 11 13
Gruzija 11 10
Farēru salas 11 0

D grupa.
Abas finālturnīrā vietu nodrošinājušās komandas D grupā ir Vācija un Čehija. Vāciešiem šovakar mājās jātiekas ar Velsu, kas grupā ieņem ceturto vietu, bet čehiem izbraukumā stāsies pretī Kipras labākie futbolisti. Gan Kiprai, gan Velsai ir pa 14 punktiem, un, ja nu pēkšņi kāda no šīm komandām aizķers kādu punktiņu pret grandiem, tā nodrošinās sev vietu uzreiz aiz "godalgotā trijnieka". Vēl vienā spēlē šovakar tiksies divas pēdējās vietas turnīra tabulā Slovākija un Sanmarīno. Tiesa, šo par pastarīšu cīņu nevarētu saukt – slovāki izcīnījuši 13 punktus, kas ir tikai par vienu punktu mazāk nekā Kipras un Velsas izlasēm. Tāpēc uzvaras gadījumā Slovākija pat var pacelties divas vietas augstāk un uzreiz ieņemt ceturto vietu, abas iepriekš pieminētās komandas nobīdot uz leju. Sanmarīno statistika ir vēl bēdīgāka nekā Farēru salām B grupa – iesiti tikai divi vārti, zaudēti par 50 vairāk...

Turnīra tabula.
Čehija 11 26
Vācija 11 26
Īrija 12 17
Velsa 11 14
Kipra 11 14
Slovākija 11 13
Sanmarīno 11 0

G grupa.
G grupā šovakar abas ar ceļazīmi kabatā esošās vienības – Rumānija un Nīderlande – tiksies ar attiecīgi Albāniju un Baltkrieviju. Savukārt trešo vietu nodrošinājusī Bulgārija eksaminēs slovēņus. Līdz ar to izvērtīsies neklātienes cīņa starp trim komandām par ceturto līdz sesto vietu grupā. Albāņiem un slovēņiem šobrīd ir pa 11 punktiem, bet baltkrieviem desmit. Spēles vairs šajā ciklā nav jāaizvada Luksemburgas futbolistiem, kas ar trim punktiem ieņem pārliecinoši pēdējo vietu turnīra tabulā. Vienīgo uzvaru ar rezultātu 1:0 luksemburgieši izcīnīja pret Baltkrieviju. 13. oktobra mačs iegāja tika ierakstīts vēstures grāmatās kā pirmais Luksemburgas panākums 12 gados.

Turnīra tabula.
Rumānija 11 26
Nīderlande 11 26
Bulgārija 11 22
Albānija 11 11
Slovēnija 11 11
Baltkrievija 11 10
Luksemburga 12 3

Izmantotie resursi:
www.uefa.com

  +2 [+] [-]

, 2007-11-21 15:25, pirms 17 gadiem
EČ izlozes iespējamie grozi (stāvoklis pirms šodienas):
1. Grieķija, Šveice, Austrija, Holande
2. Horvātija, Vācija, Itālija, Čehija
3. Anglija, Portugāle, Zviedrija, Rumānija
4. Polija, Francija, Spānija, Turcija
Var sanākt ļoti interesantas "nāves" grupas, piemēram, (Holande, Itālija, Portugāle, Francija) vai (Holande, Vācija, Anglija, Spānija).

  +2 [+] [-]

, 2007-11-21 15:30, pirms 17 gadiem
Kapēc mājniekus liek pirmajā grozā?

  +2 [+] [-]

, 2007-11-21 15:36, pirms 17 gadiem
Mājinieki ir pirmajā grozā lai viņi netiktos viens pret otru

  +1 [+] [-]

, 2007-11-21 15:38, pirms 17 gadiem
Jā, par tiem neloģiskajiem groziem esmu dzirdējis. Pat runā, ka holandieši varētu speciāli zaudēt šodien, lai nebūtu "respektablajā" 1. grozā, kurā reāli pašas vājākās komandas. Poļi, piemēram, varētu dabūt šādu grupu: Austrija, Horvātija, Zviedrija, Polija. Bet nu vēl mainīsies situācija pēc šī vakara.

  +1 [+] [-]

, 2007-11-21 15:51, pirms 17 gadiem
Nu tak ja liktu pēdējā tad arī netiktos - tāpat kā EČ basī zviedri un portugāļi bij pēdējā grozā, ne pirmajā.

  +2 [+] [-]

, 2007-11-21 16:43, pirms 17 gadiem
Ja tie grozi tiešām tādi ir, kā tur nosaukts, tad toč briesmu lietas var sanākt - vienā grupā var tikt komandas, no kurām katra varētu "pacelt" kausu... Tādi intriģējoši mači labāk lai ir knock-out fāzē, nevis jau grupu turnīrā! Bet jebkurā gadījumā, ja komanda cer vinnēt EČ, tai jāuzvar jebkurš pretinieks Tāpēc - uz priekšu DEUTSCHLAND

  +1 [+] [-]

, 2007-11-21 17:20, pirms 17 gadiem
nee grozi chist ja shitaadi ir tad psc..
kkaadi nelogjiski...naaaaaaah nevar visus stipros 2 grozos un tad nedaudz vaajaakus un tad vaajakaos...to tak var kko noteikt...shitaadas naave sgrupas var izveidoties...pagaajusho reizi ECH gan nebija tik traki vieniigais kas bija tas kuraa grupaa holande taa bija naaves...
bet no otras puses buus ljoti interesanti ja izveidosies naaves grupas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-21 20:24, pirms 17 gadiem
Cerams Palladino un Nočerino tiks dotas iespējas sevi parādīt. Frančiem novēlu uzvarētu Ukrainu un saglabāt Domeneku pie stūres. Kamēr viņš tur sēdēs - nekas bīstams no franču puses nedraud.