Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Par Turcijas futbola izlases galveno treneri ieceļ itāli Montellu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Par Turcijas futbola izlases galveno treneri ieceļ itāli Montellu
Vinčenzo Montella. Foto: Turcijas Futbola federācija

Turcijas Futbola federācija šodien paziņojusi, ka par tās vīriešu izlases nākamo galveno treneri strādās 49 gadus vecais itālis Vinčenzo Montella. Ar viņu noslēgts līgums uz nākamajiem trim gadiem.

Turcijas Futbola federācija šodien oficiāli paziņojusi, ka vīriešu izlases galvenā trenera amatā stājies itālis Vinčenzo Montella, kurš tajā nomainīs Štefanu Kuncu. Pēdējais atlaists tika iepriekšējās nedēļas beigās, to oficiāli gan paziņojot šonedēļ. Puses noslēgušas līgumu uz nākamajiem trim gadiem.

Savas trenera karjeras laikā Montella strādājis ar tādām komandām kā ''Catania'', ''Fiorentina'', ''Sampdoria'', ''Milan'', ''Sevilla'' un Turcijas klubu ''Adana Demirspor''. Šī kļūs par pirmo reizi 49 gadus vecā speciālista karjerā, kad viņš vada kādu nacionālo izlasi. Kā trenerim viņa pagaidām vienīgā trofeja ir 2016. gadā izcīnītais Itālijas superkauss kopā ar ''Milan''. Savā pēdējā darbavietā ''Adana Demirspor'' 2022./2023. gada sezonā viņam izdevās izcīnīt augsto ceturto vietu Turcijas čempionātā. Pēc sezonas gan puses vienojās par sadarbības pārtraukšanu pēc abpusējas vienošanās.

Turcijas futbola izlase šobrīd 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas D grupā ar desmit punktiem ieņem otro vietu. Tikpat punktu ir līderei Horvātijai, bet par trim mazāk Armēnijai un Velsai. Debiju Turcijas izlases trenera amatā Montella piedzīvos 12. oktobrī, kad valstsvienība viesosies pie horvātiem. Savukārt trīs dienas vēlāk savā laukumā gaidāms mačs pret latviešiem, kurus pirmajā aplī uzvarēja ar 3:2.

Izmantotie resursi:
https://www.tff.org/default.aspx?pa...