Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Sieviešu futbola vārtu rekordiste Sinklēra paziņo par aiziešanu no Kanādas izlases

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sieviešu futbola vārtu rekordiste Sinklēra paziņo par aiziešanu no Kanādas izlases
Kristīne Sinklēra. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

40 gadus vecā Kanādas izlases kapteine Kristīne Sinklēra paziņojusi, ka gada beigās liks punktu savai karjerai valstsvienības rindās. Ar 190 vārtiem viņa ir starptautiskā sieviešu futbola rekordiste.

Kanādas izlases rindās Kristīne Sinklēra aizvadījusi 322 spēles un guvusi 190 vārtus, kas ir sieviešu futbola rekords. Latiņu viņa pacēla 2020. gada janvārī, kad olimpisko spēļu kvalifikācijas uzvarā ar 11:0 pret Sentkitsu un Nevisu guva divus vārtus. Pirms tam rekords piederēja amerikānietei Ebijai Vambahai, kura valstsvienības kreklā guvusi 184 vārtus.

Sinklēras karjeras lielākais panākums izlases rindās ir Tokijas olimpisko spēļu zelts, finālā pēc 1:1 pendelēs pieveicot Zviedrijas futbolistes. Taču kapteine bija vienīgā Kanādas izlasē, kura nerealizēja pēcspēles 11 metru sitienu.

Paziņojot par lēmumu likt punktu, Sinklēra norādīja, ka lēmums nācis pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm. "Iekšā zināju, ka negribu spēlēt Parīzē, jo Tokijas noslēgumu nevar pārspēt nekas."

Pasaules ranga desmitā izlase Kanāda šogad aizvadīs vēl četras spēles – oktobrī divas cīņas pret Brazīliju un novembra un decembra mijā divas spēles pret Austrāliju. Visas spēles norisināsies Kanādas laukumā, un Sinklērai būs iespēja uzspodrināt rekordu.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/soccer/art...