Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Savainotais Kurtuā: "Nepiedalīšos Euro 2024 pat tad, ja maijā atgriezīšos laukumā"

Agris Suveizda

Savainotais Kurtuā: "Nepiedalīšos Euro 2024 pat tad, ja maijā atgriezīšos laukumā"
Tibo Kurtuā. Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas valstsvienības pamatvārtsargs Tibo Kurtuā intervijā beļģu medijam Sporza pavēstījis, ka izlaidīs nākamvasar paredzēto Eiropas futbola čempionāta finālturnīru.

"Savainojuma dēļ manis Eiropas čempionātā nebūs. Man vispirms ir jāatgūstas par visiem 100%, un konkrētu datumu labāk tam nenoteikt. Ja man paveiksies, jau maijā varētu aizvadīt spēli, taču es noteikti nevarēšu būt par visiem 100% gatavs lielam turnīram," sacīja 31 gadu vecais Kurtuā.

"Domāju, ka ir labāk skaidrību izlasei ieviest jau tagad. Nesargāšu vārtus ar 80% gatavību, kamēr mums ir citi labi vārtsargi. Savas ambīcijas pastumšu maliņā un jūnijā papildināšu izlases līdzjutēju pulku. Cerams, ka iegūsim Eiropas titulu," bijušais "Genk", Madrides "Atletico" un Londonas "Chelsea" vārtsargs turpināja.

Kurtuā augustā pavisam neilgi pirms jaunās sezonas sākuma saplēsa krusteniskās saites. Madridē minūtes dala basks Kepa un ukrainis Andrijs Lunins, bet izlasē par pirmo numuru kļuva Volfsburgas pamatvārtsargs Kūns Kastēlss, kurš spēles dalīja ar Strasbūras pamatvārtsargu Matsu Selsu, bet trešā numura loma tika Tomasam Kaminskim no Lūtonas. Viņi visi ir Kurtuā vienaudži. Kurtuā Beļģijas izlasē ir aizvadījis 102 spēles.

Beļģijas valstsvienība Eiropas čempionātā spēlēs vienā grupā ar Slovākiju, Rumāniju un B pārspēļu zara uzvarētāju (Bosnija un Hercegovina-Ukraina, Izraēla-Islande). Madrides klubā krusteniskās saites saplēsuši arī vadošie centra aizsargi Eders Militau un Deivids Alaba, kuram arī acīmredzot "Euro 2024" ies secen. "Real Madrid" šosezon piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu un sakrājusi lielisku bilanci 19-3-1, tiesa gan, Spānijas čempionātā tik un tā ieņem otro vietu, par diviem punktiem atpaliekot no "Girona".

Izmantotie resursi:
https://sporza.be/nl/2023/12/19/thi...