Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Spēles atcelšanu ieteica iekšlietu ministrs, Hannoverē sprāgstvielas nav atklātas

Agris Suveizda

Spēles atcelšanu ieteica iekšlietu ministrs, Hannoverē sprāgstvielas nav atklātas
Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs
Foto: AFP/Scanpix

Notikusi preses konference, kurā skaidroja iemeslus Hannoverē paredzētās pārbaudes spēles starp Vāciju un Nīderlandi atcelšanai.

"Vācijai un Eiropai ir lieli draudi," sacīja Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs, kurš apstiprināja, ka tas bija viņš, kurš rekomendēja atcelt spēli. "Tas bija neticami smags lēmums, kas tika pieņemts, ņemot vērā virkni sīku informācijas fragmentu, kas liecināja par konkrētiem draudiem."

"Vēlos lūgt ar sapratni uztvert šo lēmumu. Šajā situācijā cilvēku drošība ir prioritāte," de Mezjērs turpināja. Viņš gan nevēlējās izpaust sīkākas detaļas, tostarp nekomentēja medijos izplatītās baumas, ka kārtībsargi stadiona tuvumā būtu atraduši ar sprāgstvielām pilnu ātrās palīdzības mašīnu.

"Informācija nāca no ārzemju avota. Centrālā stacija šobrīd ir daļēji slēgta, tāpat kā dažas publiskā transporta pieturas," de Mezjērs turpināja. "Pagaidām nekādi aresti nav veikti." To, ka aresti nav veikti, apstiprināja arī Lejassaksijas iekšlietu ministrs Boriss Pistoriuss. Turklāt viņš apgalvoja, ka, pretēji medijos paustajai informācijai, nekādas sprāgstvielas neesot atrastas.

"Šī ir skumja diena Vācijai un vācu futbolam," sacīja Vācijas Futbola līgas prezidents Reinhards Raubals. "Vācu spēlētāji tagad dodas atpakaļ uz saviem klubiem, bet holandieši lido mājās. Vai plānojam pārcelt vietējā čempionāta spēles? Padomāsim par to."

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/dw_sports