Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

DĀR tuvu pusfinālam pēc uzvaras pār Jaunzēlandi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

DĀR tuvu pusfinālam pēc uzvaras pār Jaunzēlandi
Abu vārtu autors Bernards Pārkers
Foto: AP

Dienvidāfrikas Republikas komanda Konfederāciju kausa A grupas mačā šovakar ar 2:0 pieveica Jaunzēlandi un pēc šīs uzvaras ir ļoti tuvu pusfinālam. Abus vārtus mājinieku labā guva Bernards Pārkers.

DĀR sāka ļoti apņēmīgi, veidojot uzbrukumu pēc uzbrukuma. Desmitajā minūtē bumba pirmo reizi ielidoja Jaunzēlandes vārtos, taču Tenbinkosi Fanteni vārtu guvumus aizmugures dēļ netika ieskaitīts. 17.minūtē pie brīva sitiena no 20 metriem tika Stīvens Pīnārs, taču ''Everton'' pussargs uzsita vāji un tieši rokās Jaunzēlandes vārtsargam Glenam Mosam.

DĀR turpināja uzbrukt un četras minūtes vēlāk beidzot atklāja mača rezultātu. Lielisku reidu pa kreiso malu veica Tsepo Masilela, kurš piespēlēja soda laukumā Bernardam Pārkeram, kurš ar spēcīgu sitienu guva pirmos vārtus – 1:0. 32.minūtē Pārkeram bija vēl viena laba iespēja, bet Jaunzēlandi no vārtu zaudējuma pēc viņa sitiena glāba Moss, kurš ar kāju atvairīja Pārkera sitienu. Pēc pirmā puslaika mājinieki pelnīti vadībā ar 1:0.

Otrajā puslaikā laukumā bija vērojama tā pati aina, kas pirmajā – DĀR uzbruka, Jaunzēlande centās iespēju robežās atbildēt ar pretuzbrukumiem. 52.minūtē mājinieki dubultoja savu pārsvaru. Viņu gūtie vārti bija ļoti līdzīgi pirmajiem – Masilela no kreisās malas piespēlēja Pārkeram, un Belgradas ''Crvena Zvezda'' uzbrucējs guva savus un komandas otros vārtus – 2:0. Apzinoties to, ka pēc pēdējās spēļu kārtas, noskaidrojot otro pusfinālisti no šīs grupas (Spānija jau kvalificējusies), varētu noderēt labāka vārtu attiecība, DĀR turpināja uzbrukt, taču palielināt rezultāta starpību nespēja, samierinoties ar ''tikai'' 2:0 uzvaru. DĀR pirmā uzvara turnīra vēsturē, un mājinieku faniem pamats lielām svinībām.

DĀR pēc šīs uzvaras gandrīz garantējusi vietu pusfinālā. Lai iekļūtu labāko četriniekā, DĀR pēdējā grupas spēlē pietiks ar neizšķirtu pret Spāniju vai jācer, ka Irāka neuzvarēs Jaunzēlandi. Gadījumā, ja Spānija pieveiks DĀR, un Irāka uzvarēs Jaunzēlandi, tad tālāk tiks tā komanda, kurai būs labāka vārtu attiecība (savstarpēja spēle noslēdzās 0:0). Grupas abas pēdējās kārtas spēles notiks sestdien, 20.jūnijā, plkst.21:30.

Konfederāciju kauss, A grupa

Spānija - Irāka 1:0 (0:0) (Vilja 55`)
DĀR – Jaunzēlande 2:0 (1:0) (Pārkers 21', 52')

VValstsSUNZVAP
1.Spānija22006:06
2.Dienvidāfrika21102:04
3.Irāka20110:11
4.Jaunzēlande20020:70

Izmantotie resursi:
fifa.com

  +1 [+] [-]

, 2009-06-17 23:39, pirms 15 gadiem
malacji cereesu ka iekljuus!

  +1 [+] [-]

, 2009-06-17 23:42, pirms 15 gadiem
Smukas formas viņiem.

Tik uz Austrāliju velk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-18 01:35, pirms 15 gadiem
Ka tik nesanak,ta,ka zaude spaniem,bet irakiesi apspele jaunzelandiesus.Un irakiesi bus otraja vieta grupa,nevis DAR,jo jaunzelande jau te pirms turnria autsaiders izteikts,jo okeaniajs zona,pec australijas aiziesanas uz Azijas zonu ir vaja un Jaunzelande praktiski neko ipasi nevinejot garante vietu konfederacijas kausa.