Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Djego Alonso tiek iecelts par jauno Urugvajas izlases galveno treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Djego Alonso tiek iecelts par jauno Urugvajas izlases galveno treneri
Djego Alonso. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Par Urugvajas futbola izlases galveno treneri iecelts Djego Alonso, kurš amatā nomainīs leģendāro Oskaru Tavaresu, otrdien paziņoja Urugvajas Futbola fererācija (AUF).

74 gadus vecais Tavaress, kurš pazīstams kā "El Maestro", Urugvajas izlasi vadīja pēdējos 15 gadus, tomēr pagājušajā mēnesī tika atbrīvots no pienākumu pildīšanas.

Tavaress Urugvajas izlasi kopumā vadījis 237 spēlēs, kas starp nacionālo izlašu treneriem ir pasaules rekords. Viņa vadībā valstsvienība aizkļuva līdz 2010.gada Pasaules kausa izcīņas pusfinālam, bet 2011.gadā triumfēja "Copa America" (Dienvidamerikas čempionātā).

Tavaress no amata tika atbrīvots pēc tam, kad izlase Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) zonā oktobrī un novembrī piedzīvoja četrus zaudējumus pēc kārtas, 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijā noslīdot uz septīto vietu.

47 gadus vecais Alonso, kurš pats savulaik aizvadījis septiņus mačus Urugvajas izlasē, iepriekš vadīja Amerikas Futbola līgas (MLS) klubu Maiami "Inter", bet pirms tam strādājis arī ar Meksikas klubiem "Monterrey" un "Pachuca", ar abiem triumfējot CONCACAF Čempionu līgā (attiecīgi 2019.gadā un 2017.gadā.)

Izmantotie resursi:
LETA