Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Par Velsas izlases galveno treneri kļūs Gigss

Andrejs Siliņš

Par Velsas izlases galveno treneri kļūs Gigss
Raiens Gigss
Foto: PA Images / Scanpix

Par Velsas futbola izlases galveno treneri jau tuvākajā laikā tiks apstiprināts 44 gadus vecais Raiens Gigss, kurš pats savulaik 16 gadus pārstāvēja Velsas izlasi kā spēlētājs, ilgu laiku esot arī izlases kapteinis.

Velsa bez galvenā trenera palika novembra vidū, kad Kriss Koulmens, nespējot aizvest komandu līdz Pasaules kausa finālturnīram, atkāpās no amata. Koulmens nekavējoties atrada citu darbu, kļūstot par "Sunderland" kluba galveno treneri, bet Velsas izlases galvenā trenera krēsls līdz šim bijis vakants.

Starp kandidātiem uz amatu dažos medijos tika pieminēts arī Latvijas speciālists Marians Pahars, taču pats bijušais Latvijas izlases treneris nesen atzina, ka šādām runām nav bijis reāls pamats. Tagad britu "Sky Sports" vēstī, ka Koulmena darba turpinātājs atrasts turpat Velsā. Par galveno treneri kļūs 44 gadus vecais Raiens Gigss.

Visu spēlētāja karjeru "Manchester United" pavadījušais Gigss kā treneris strādājis tikai Mančestras klubā un arī tur ļoti neilgu brīdi. 2013. gada vasarā Gigss kļuva par joprojām spēlējošo treneri-asistentu, bet nākamā gada pavasarī pēc Deivida Moiza atbrīvošanas tika nozīmēts par pagaidu galveno treneri.

Par galveno treneri Mančestras klubā kļūstot nīderlandiešu speciālistam Luijam van Gālam, Gigss atkal kļuva par asistentu, taču pēc Žuzē Moriņju stāšanās pie "United" stūres 2016. gada vasarā Gigss darbu Mančestrā pameta un kopš tā laika nav strādājis arī nekur citur.

No 1991. līdz 2007. gadam Gigss pārstāvēja Velsas izlasi, izejot laukumā 64 spēlēs.

Tuvākā ieplānotā spēle Velsai paredzēta 22. martā, viesos tiekoties ar Ķīnu.

Izmantotie resursi:
https://news.sky.com/story/ryan-gig...

     [+] [-]

, 2018-01-15 14:54, pirms 7 gadiem
Opā. Interesanti! Veiksmi Leģendai!

     [+] [-]

, 2018-01-15 18:22, pirms 7 gadiem
Kas tad vainas Paharam?😆