Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Spaleti un Konte pretendentu galvgalī uz vakanto Itālijas izlases trenera krēslu

Emils Ozerinskis

Spaleti un Konte pretendentu galvgalī uz vakanto Itālijas izlases trenera krēslu
Lučāno Spaleti. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Bijušais Itālijas kluba "Napoli" treneris Lučāno Spaleti un bijušais Anglijas premjerlīgas kluba Totenhemas "Hotspur" treneris Antonio Konte ir pretendentu saraksta augšdaļā uz Itālijas vīriešu futbola izlases galvenā trenera amatu, ziņo Itālijas masu mediji.

Svētdien Itālijas Futbola federācija (FIGC) paziņoja par Roberto Mančīni atkāpšanos no Itālijas izlases galvenā trenera amata.

Savā "Instagram" kontā treneris apliecināja, ka tas ir "personisks" lēmums, bet Itālijas masu mediji minēja darba piedāvājumu Saūda Arābijā.

Lučāno Spaleti pameta "Napoli" pēc komandas pirmā Itālijas čempionu tituls 33 gadu laikā, sakot, ka viņam vajadzīgs atvaļinājums. Toreiz viņš arī piebilda, ka izlases trenēšana viņam "būtu pievilcīga".

Tikmēr Antonio Konte, kurš bija Itālijas izlases treneris no 2014. līdz 2016.gadam, nav stājies jaunās darba attiecībās kopš aiziešanas no "Hotspur" marta beigās.

Mančīni ar Itālijas izlasi uzvarēja 2020. gada Eiropas čempionātā, taču nespēja kvalificēties 2022. gada Pasaules kausam Katarā. 61 spēlē viņa vadībā komanda izcīnīja 39 uzvaras un piedzīvoja deviņus zaudējumus. Mančīni līgums bija līdz 2026. gada Pasaules kausam. Viņš pie Itālijas izlases stūres stājās 2018. gadā.

FIGC ziņo, ka, "ņemot vērā svarīgās spēles 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā," jaunais treneris tiks paziņots "tuvākajās dienās". 2024.gada septembrī Itālija Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijā tiksies ar Ziemeļmaķedoniju un Ukrainu.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-08-15 08:55, pirms gada
Cik saprotu, abiem kandidātiem ir kaut kādas saistības ar iepriekšējiem klubiem, jebšu šiem klubiem pienākas kompensācija, ja Spaletti vai Konte atsāk trenera gaitas ātrāk kā vienošanās par sadarbības pārtraukšanu nosacījumos. Spaletti gadījumā tie būtu apmēram 3 miljoni, kas jāsaņem Napoli, ja viņš atsāk darbu šajā sezonā. Ir juridisks strīds par šo nosacījumu. Feederācija interpretē, ka kompensācija pienākas, ja Spaletti sāktu trenēt citu klubu, bet uz izlasi tas neattiecas, jo izlase nekonkurē ar Napoli, bet Napoli paliek pie sava, ka nekādu atranu - klubs vai izlase neesot bijis un 3 miljoni pienākas.

     [+] [-]

, 2023-08-15 09:52, pirms gada
Un Mančini pie arābiem saņems 40 miljonus sezonā, līgums būšot uz 3 gadiem.