Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Bijušais Spānijas sieviešu futbola izlases treneris Vilda vadīs Marokas valstsvienību

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bijušais Spānijas sieviešu futbola izlases treneris Vilda vadīs Marokas valstsvienību
Horhe Vilda. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AP. Horhe Vilda, kurš palīdzēja Spānijas sieviešu futbola izlasei triumfēt Pasaules kausā, pēc atbrīvošanas no galvenā trenera amata Spānijas valstsvienībā pārņems Marokas sieviešu futbola izlases vadību, ceturtdien paziņoja Marokas Futbola federācija.

Vilda bija viens no tiem, kas Spānijas Futbola federācijas (RFEF) kongresā aplaudēja pēc skandālā iejauktā RFEF prezidenta Luisa Ruvjalesa atteikšanās no demisijas.

Kā zināms, Ruvjaless apbalvošanas ceremonijā pēc Pasaules kausa fināla sagrāba Spānijas izlases futbolisti Jenni Ermoso un bez spēlētājas piekrišanas noskūpstīja viņu uz lūpām. Vēlāk gan Vilda norādīja, ka Ruvjalesa uzvedība nav bijusi pareiza.

Vilda tika atbrīvots no Spānijas izlases galvenā trenera amata septembra sākumā. Viņš pildīja arī Spānijas izlases sporta direktora pienākumus un sieviešu valstsvienību vadīja no 2015.gada. Pagājušajā gadā 15 spēlētājas atteicās spēlēt viņa vadībā un atstāja izlasi, bet trīs no viņām atgriezās un izcīnīja Pasaules kausu.

Marokas futbolistes Pasaules kausa debijā iekļuva astotdaļfinālā, kurā ar 0:4 piekāpās Francijai.

Izmantotie resursi:
LETA