Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

UEFA uzsāk izmeklēšanu par serbu līdzjutēju nekārtībām

UEFA uzsāk izmeklēšanu par serbu līdzjutēju nekārtībām
Viena no vakardienas spēles epizodēm laukumā
Foto: AFP/Scanpix

UEFA pārstāvji paziņojuši, ka oficiāli uzsākta izmeklēšana par serbu līdzjutēju nekārtībām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra vakardienas spēlē pret Itāliju, brīdinot, ka Serbija var tikt diskvalificēta no "Euro 2012" vai tai var tikt liegta dalība turpmākajos turnīros.

Atgādinām, ka otrdien Dženovā tikai pēc nospēlētām sešām minūtēm Itālijas un Serbijas mačā viesu līdzjutēji uz laukuma sāka mest petardes un dūmu sveces, kā rezultātā mačs vispirms tika apturēts uz 45 minūtēm. Kad tas atsākās, uz laukuma sāka lidot vēl vairāk degmaisījumu, un kā rezultātā spēli nācās pārtraukt pavisam. Tomēr sadursmes ar policiju turpinājušās visu nakti, un kā vēsta amatpersonas, nekārtībās cietuši 16 cilvēki, bet 17 personas apcietinātas. Vissmagāk cietis kāds Itālijas policijas darbinieks, kuram sejā iemests degošs maisījums.

UEFA nu ir sagaidījusi mača tiesneša Krega Tomsona ziņojumu, tādēļ nekavējoties uzsākta izmeklēšana apstākļu noskaidrošanai un vainīgo meklēšanai. Noklausīšanās paredzēta 28.oktobrī.

Kā paziņojis Dženovas policijas pārstāvis Sebastiano Salvo, šo nemieru vadītājs bijis 30 gadus vecais Ivans Bogdanovs, kuram jau ir krimināla pagātne un kurš vada vienu no bēdīgi slavenajām Belgradas "Red Star" atbalstītāju grupām. Salvo arī piebilda, ka serbu līdzjutēju autobusā tika atrastas četras somas ar apmēram 600 sprāgstošām vielām.

Dažādas versijas par šo incidentu vēsta, ka serbi ir nokaitināti par bijušā galvenā trenera Radomira Antiča atlaišanu pagājušajā mēnesī. Līdzjutēju simpātijas Antičs izpelnījās pēc izlases aizvešanas uz Pasaules kausa finālturnīru, lai gan tajā piedzīvota neveiksme. Tāpēc serbi nav apmierināti ar Vladimira Petroviča apstiprināšanu galvenā trenera amatā, un valdošo negatīvo atmosfēru vēl vairāk nokaitējis pagājušajā nedēļā piedzīvotais zaudējums pret Igauniju.

Atgādinām, ka par līdzīgām nekārtībām 2007.gadā UEFA piešķīra Dānijai tehnisko zaudējumu ar 0:3 pret Zviedriju. Tikmēr Milānas "Inter" pirms pāris gadiem nācās aizvadīt četrus mačus līdzjutēju tukšā stadionā, kad derbijā pret "Milan" kāds meta ar degošu maisījumu "Milan" vārtsargam Didam.

Izmantotie resursi:
AFP
Reuters
BBC
RTÉ Ireland's National Television and...
Sports - CBSSports.com Sports News, Fantasy...

     [+] [-]

, 2010-10-13 15:22, pirms 14 gadiem
Es domāju, ka futbolistiem tiešām nebūtu jācieš stulbo līdzjutēju dēļ, nelaist vnk uz nevienu spēli viņus un kaut kādu naudas sodu, vairāk neko nav jēgas darīt, lai paši risina problēmas savā valstī un tad arī sportā būs miers!

  +6 [+] [-]

, 2010-10-13 15:36, pirms 14 gadiem
vakar viens uz aizsargstikla sēdēja un to pūli tracināja,ja tas bij tas Ivans tad luk viņš ';

  +6 [+] [-]

, 2010-10-13 15:41, pirms 14 gadiem
Ivans spēlēs laikā ';
Slēpts komentārs: Calvin

  +3 [+] [-]

, 2010-10-13 15:46, pirms 14 gadiem
Calvin rakstīja: līdzjutēji ir daļa no futbola, arī šādi! Bez viņiem futbols būtu garlaicīga bumbas spārdīšana! Vismaz parāda savu attieksmi, nevis kā mūsējie - ūūūūzvarēsim... ūūūūzvarēsim..... un Starkovam visu laiku ''sķiet, ka visiem viss patīk un dzīve izdevusies...
protams...tikai tik ilgi kamēr šie "fani"nekaitē pērējo drošībai

 +10 [+] [-]

, 2010-10-13 15:59, pirms 14 gadiem
Calvin rakstīja: līdzjutēji ir daļa no futbola, arī šādi! Bez viņiem futbols būtu garlaicīga bumbas spārdīšana! Vismaz parāda savu attieksmi, nevis kā mūsējie - ūūūūzvarēsim... ūūūūzvarēsim..... un Starkovam visu laiku ''sķiet, ka visiem viss patīk un dzīve izdevusies...
Un Tu? Kā izrādi savu attieksmi? Muldot šeit?
Kad Tev sejā "iespārdīs" petardi, tad varēsi priecāties, ka esi saņēmis daļu no "attieksmes"!

     [+] [-]

, 2010-10-13 16:11, pirms 14 gadiem
Nu vakardien jau daži asprāši no D sektora arī svaidīja ar kompaktdiskiem pa abu komandu spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2010-10-13 16:20, pirms 14 gadiem
kegums rakstīja: Nu vakardien jau daži asprāši no D sektora arī svaidīja ar kompaktdiskiem pa abu komandu spēlētājiem.
Ko tādu nemanīju, bet pats arī paķēru - lai meitenes nesalst!

     [+] [-]

, 2010-10-13 18:19, pirms 14 gadiem
Es ceru, ka uzliks bargu sodu, lai visas futbola federācijas sāktu domāt, kā izskaust urlas no futbola! Pie viena varētu papētīt, ko nozīmēja tie žesti, kurus Serbijas izlase rādīja saviem faniem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-13 22:10, pirms 14 gadiem
Jā, baigi dumji būtu, ja tagad Serbiju diskvalificētu līdzjutēju dēļ. Kvēli jau ir tie atbalstītāji uz dienvidiem, bet nu šitas jau ir par traku, ja met ar degmaisījumiem laukumā un kur nu vēl pa cilvēkiem... Atceros, kā visi brēca, kad PK hokejā mūsu līdzjutēji sāka mest mantas laukumā, bet tad jau tas ar šito nemaz nav salīdzināms...