Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Serbijas valdība: "Itālieši nepieprasīja informāciju par huligāniem"

Serbijas valdība: "Itālieši nepieprasīja informāciju par huligāniem"
Foto: SCANPIX SWEDEN

Pēc serbu futbola līdzjutēju nemieriem "Euro 2012" spēlē pret Itāliju, kā rezultātā mačs bija jāpārtrauc, Serbijas valdība šodien formāli atvainojusies Itālijas Ārlietu ministram, taču noraidījusi apgalvojumus, ka serbi nav informējuši par iespējamām nekārtībām - Itālijas policija pati nav prasījusi pēc šādas informācijas. Tikmēr itāliešu galvenais treneris Čezāre Prandelli atzinis, ka ļoti baidījies par līdzjutēju drošību.

Sportacentrs.com jau ziņoja par nekārtībām vakardienas spēlē Dženovā. Izrādās, ka viena no mestajām petardēm laukumā piezemējās netālu no itāļu vārtsarga Emiliano Viviano, bet nedaudz vēlāk serbi uzbruka pat savas komandas vārtsargam Vladimiram Stojkovičam, kad viņš ar komandu jau bija autobusā pie viesnīcas.

"Saņēmu telefona zvanu no Serbijas Ārlietu ministra Vuka Jeremika, kurš valdības vārdā atvainojās mums," teica Itālijas Ārlietu ministrs Franko Fratini. "Jemeriks apsolīja izvērst atbildīgo meklēšanu un notvert vainīgos, kuri tikšot sodīti kā paraugs citiem."

Pavisam drīz pēc nekārtībām Itālija apsūdzēja Serbiju par to, ka viesu puse nenodrošināja itāliešu varasiestādes ar nepieciešamo informāciju par serbu ultru plāniem. Tomēr Serbijas ministrs to noraida, sakot, ka itālieši paši laikus nepieprasīja šādu informāciju un apgalvoja, ka Itālijas policija varējusi strādāt efektīvāk, savaldot pūli. Atgādinām, ka UEFA šajā lietā uzsākusi izmeklēšanu.

Savās izjūtās dalījies arī Itālijas valstsvienības galvenais treneris Prandelli.

"Tā bija īsta moku nakts. Es atkal un atkal domāju par to, kā dažu cilvēku vardarbība spēj veselu pilsētu sagrābt savās spīlēs. Kad es redzēju, ka serbu ultras grasās pārvarēt starpsienu, kas viņus atdalīja no itāliešu atbalstītājiem, es patiešām nobijos. Tur bija daudzi cilvēki ar bērniem, ja situācija kļūtu nekontrolējama, varēja notikt jebkas."

Prandelli bija "Juventus" spēlētājs, kad 1985.gadā "Heysel" stadionā pēc "Liverpool" atbalstītāju radītajām nekārtībām, brūkot starpsienai, bojā gāja 39 cilvēki, lielāka daļa no tiem bija Itālijas atbalstītāji.

Izmantotie resursi:
AFP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-13 21:50, pirms 14 gadiem
man gan liekas ka būs jāspēlē neitrālā laukumā un bez faniem,diez vai izlasi noņems nost.

  -1 [+] [-]

, 2010-10-13 21:59, pirms 14 gadiem
Serbijas valdība: "Itāļi nepieprasīja informāciju par huligāniem".........

"Un tapēc mēs izmantojām izdevību un nosūtījām viņus uz Dženovu..."

  +3 [+] [-]

, 2010-10-13 22:26, pirms 14 gadiem
Vai tad itāļiem jāinteresējas par to,...kas varētu notikt!!!??? Veči mierīgi gatavojas spēlei,nevis huligānu izlēcieniem! Kauns Serbijai!!!

     [+] [-]

, 2010-10-14 09:17, pirms 14 gadiem
Vot tie ir liidzjūtēji....

Serbi ir Viennoziimiigi karstasinīgākie, trakākie līdzjūtēji pasaulē, kā futbolā, tā arī basketbolā, un Serbijā spēlēt ir vnk elle...kā Igauņi izbraukumā vinjus vēl uzvarēja, un paši vēl dzīvi palika?!..vot tas ir jautājums

     [+] [-]

, 2010-10-14 10:03, pirms 14 gadiem
P.Deddy rakstīja: kā Igauņi izbraukumā vinjus vēl uzvarēja, un paši vēl dzīvi palika?!..vot tas ir jautājums
Igauņi spēlēja labāk par serbiem, kuri nupat bija nomainījuši treneri

     [+] [-]

, 2010-10-14 12:27, pirms 14 gadiem
korts rakstīja: Vai tad itāļiem jāinteresējas par to,...kas varētu notikt!!!??? Veči mierīgi gatavojas spēlei,nevis huligānu izlēcieniem! Kauns Serbijai!!!
Protams, ka par to ir jāinteresējas. Tā taču ir pavisam normāla procedūra - spēles organizētājiem ir jābūt lietas kursā par to, ka tamlīdzīgi izlēcieni var notikt, lai varētu pastiprināt speciālos drošības pasākumus, palielināt policistu skaitu gan stadionā, gan ārpus tā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-17 09:27, pirms 14 gadiem
kungi kenini ludzu esiet iecietigi toleranti un cilvekmiloshi nesutiet cits citu uz turieni kur pashi negribat iet neapsaukajiet Starkovu Astafjevu Serbus Krievus Changalus Chiulus skatieties multiku par runci Leopoldu