Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Islandes treneris: "Mūsu mērķis ir finālturnīrs, taču jābūt piesardzīgiem"

Islandes treneris: "Mūsu mērķis ir finālturnīrs, taču jābūt piesardzīgiem"
Foto: AFP/Scanpix

2016. gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā vakar tika aizvadītas A, B un H grupās. A grupas līderu duelī Islande ar 2:1 pārspēja Čehiju.

Islandes un Čehijas spēlē Reikjavikā rezultāts tika atklāts otrā puslaika sākumā, kad Boržeks Dočkals izvirzīja vadībā čehus. Mājinieki jau pēc piecām minūtēm izlīdzināja rezultātu, bet uzvaras vārtus 76. minūtē guva Kolbeins Sigtorsons.

"Pēc Dočkala vārtiem mēs varējām salūzt, jo pret čehiem ir grūti atspēlēties, tāpēc mums atlika domāt pozitīvi un izlīdzināt rezultātu. Ātri gūtie vārti deva pārliecību. Atskatoties uz paveikto, varam justies lepni, ja ņem vērā, ka grupā ir tādas spēcīgas izlases kā Nīderlande, Čehija un Turcija. Mūsu panākumi ir pēdējos gados ieguldītā darba rezultāti," sacīja Islandes izlases pussargs Gilfi Sigurdsons.

To, ka bija svarīgi ātri panākt izlīdzinājumu, apliecināja arī Islandes izlases treneris Larss Lāgerbeks. "Ātrā atspēlēšanās atviegloja mums spēli. Otrajā puslaikā bijām labāki," sacīja Lāgerbeks. Viņa kolēģis Islandes izlases vadībā Heimirs Hallgrimsons piebilda: "Mūsu mērķis ir nokļūt Francijā, taču ir jābūt piesardzīgiem un nevajag pārāk ātri priecāties. Šajā situācijā esam nonākuši, koncentrējoties uz uzdevumu un nedomājot, ka esam labāki par saviem pretiniekiem."

"Mums jāsaprot, kas neizdevās – šis bija muļķīgs zaudējums, lai gan Islande spēlēja labi. Viņi ir attīstījuši savu futbolu, ieguldījuši labu darbu jauniešu sistēmā un tagad spēlē augstā līmenī," pēc zaudējuma atzina Čehijas izlases galvenais treneris Pāvels Vrba.

B grupas līderu cīņā Velsa savā laukumā ar 1:0 uzveica Beļģiju, sperot soli tuvāk Eiropas čempionāta finālturnīram. "Šī ir svarīgākā uzvara (līdz šim), taču mūs gaida vēl nozīmīgāks panākums. Nezinu, kad tā būs, taču pati lielākā uzvara būs tā, kas nodrošinās mums vietu finālturnīrā," pēc uzvaras sacīja Velsas izlases galvenais treneris Kriss Koulmens. "Četras kārtas līdz beigām esam grupas vadībā. Futbolisti un līdzjutēji ir pelnījuši to izbaudīt, taču daudz kas mums vēl ir priekšā," piebilda Koulmens.

Velsas izlases treneris veltīja atzinīgus vārdus valstsvienības līderim Geretam Beilam, kurš bija vienīgo vārtu autors uzvarā pār Beļģiju. "Būtu žēl, ja viņš netiktu finālturnīrā. Beils ir kaislīgs spēlētājs un izsalcis pēc panākumiem Velsas izlases rindās. Tik talantīgam futbolistam ir jābūt finālturnīrā," norādīja Koulmens

"Tā ir liela vilšanās – negribējām, lai spēle noslēdzas tādā veidā. Mēs sākām ļoti labi, bet pēc 20-25 minūtēm pieļāvām nelielu kļūdu. Līdz ar to Velsa varēja vairāk darboties aizsardzībā un doties pretuzbrukumos. Uzbrukuma līnijā mums ir pasaules līmeņa futbolisti, taču viņi nespēja tikt cauri Velsas aizsardzībai," pēc neveiksmes izteicās Beļģijas izlases aizsargs Jans Vertongens

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
Goal.com
The official website for European football –...