Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Skandināvijas valstis un Somija piesakās rīkot sieviešu ''Euro 2025'' futbolā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Skandināvijas valstis un Somija piesakās rīkot sieviešu ''Euro 2025'' futbolā
''Euro 2022'' rezultatīvākā futboliste Beta Mīda. Foto: Imago Images/Scanpix

LETA--AFP. Četru Ziemeļeiropas valstu Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Somijas futbola federācijas spējušas vienoties un trešdien iesniedza kopīgu pieteikumu uzņemt 2025.gada Eiropas čempionātu (EČ) futbolā sievietēm.

Valstis nolēmušas iesniegt pieteikumu, jo tās visas vieno kopīga vīzija par to, ka futbols ir jāpadara vienlīdz pieejams visām sievietēm Eiropā.

"Visas Ziemeļeiropas futbola federācijas neapšauba nozīmīgumu organizēt augstas klases turnīru mūsu valstīts, un mūs arī vieno mērķi saistībā ar sieviešu futbola attīstību," paziņojumā citēts Zviedrijas Futbola asociācijas prezidents Karls Ēriks Nilsons.

Ja visas četras valstis saņems iespēju kopīgi uzņemt EČ finālturnīru, tad mači noritētu to galvaspilsētās Kopenhāgenā, Stokholmā, Oslo un Helsinkos, kā arī vēl vienā pilsētā katrā valstī - Odensē (Dānija), Gēteborgā (Zviedrija), Tronheimā (Norvēģija) un Tamperē (Somija).

Jau aprīlī visas četras valstis paziņoja par plāniem pieteikties EČ rīkošanai, bet trešdien iesniedza oficiālu iesniegumu.

Nākamais lielais turnīrs sieviešu izlasēm būs Pasaules kauss, kuru 2023.gadā uzņems Austrālija un Jaunzēlande.

Izmantotie resursi:
LETA