Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Par Beļģijas izlases treneri iecelts pieredzējušais Lēkens

Par Beļģijas izlases treneri iecelts pieredzējušais Lēkens
Georgess Lēkens (pa labi), parakstot līgumu
Foto: AFP/Scanpix

Par Beļģijas izlases treneri iecelts 60 gadus vecais beļģu speciālists Georgess Lēkens. Trenera amatā Lēkens nomainījis savu tautieti Diku Advokātu, kurš turpmāk strādās ar Krievijas izlasi.

Beļģijas Futbola federācija ("KBVB") par izlases galveno treneri vakar apstiprinājusi pieredzējušo beļģu treneri Georgesu Lēkensu. 60 gadus vecais speciālists par treneri strādā kopš 1984. gada un karjeras laikā viņš trenējis 13 dažādus klubus (10 Beļģijā, bet vienu Turcijā, Nīderlandē un Saūda Arābijā), kā arī neilgu laiku posmu Alžīrijas izlasi. Iepriekšējā sezonā Lēkens strādāja Beļģijas augstākās līgas ("Jupiler Pro League") klubā "K.V.Kortrijk", kurš regulārās sezonas noslēgumā Beļģijā ierindojās augstajā 4. vietā.

Pie Beļģijas izlases stūres Lēkens stājies jau otro reizi. Pirmo reizi viņš izlasi vadīja laika posmā no 1997. līdz 1999. gadam. 1998. gadā Lēkens aizveda komandu līdz PK izcīņai. Grupu turnīrā Beļģija gan palika tikai trešajā vietā (aiz Nīderlandes un Meksikas, trijās spēlēs Beļģijai bija trīs neizšķirti), tādējādi nekvalificējoties astotdaļfinālam, un pēc finālturnīra Lēkens tika atlaists.

Kā jau zināms, izlases trenera amatā Lēkens nomainījis savu tautieti Diku Advokātu, kurš par izlases treneri kļuva pērnā gada oktobrī, bet pirms kāda laika ar Beļģijas Futbola federāciju lauza līgumu un turpmāk strādās par Krievijas izlases galveno treneri. Stājoties jaunajā amatā, Lēkens, kurš ar Beļģijas Futbola federāciju parakstījis līgumu uz diviem gadiem ar iespēju pagarināt vēl uz diviem, nekavējoties paziņoja tos 25 futbolistus, kuri 19. maijā tiksies pārbaudes spēlē pret Bulgāriju. Jāatzīmē, ka pirmo reizi izlasē uz pārbaudi izsaukti pieci spēlētāji. Galvenais Lēkena mērķis ir kvalificēties 2012. gada Eiropas čempionātam.

"Esmu ļoti lepns, ka man otro reizi tiek dota iespēja trenēt izlasi. Pati svarīgākā lieta mums ir nākotnē sasniegt labus rezultātus, mēģināt parādīt labu spēli, un kvalificēties "Euro 2012". Darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai Beļģija atgrieztos līmenī, kādam tā pieder," pēc līguma parakstīšanas sacīja Lēkens, kura vadītā komanda 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā spēlēs A grupā ar Vāciju, Turciju, Austriju, Kazahstānu un Azerbaidžānu. Šāda mēroga turnīros Beļģija nav spēlējusi kopš 2002. gada PK izcīņas.

Izmantotie resursi:
fifa.com
uefa.com

  -2 [+] [-]

, 2010-05-12 14:04, pirms 14 gadiem
Dā, SC bremzes, tas kļuva zināms jau 4.maijā

  +1 [+] [-]

, 2010-05-12 14:13, pirms 14 gadiem
Del_Narciso rakstīja: Dā, SC bremzes, tas kļuva zināms jau 4.maijā
Oficiāli tas kļuva zināms un līgums parakstīts tikai vakar...
fifa.com: FIFA.com - Leekens takes over Belgium reins

  +1 [+] [-]

, 2010-05-12 18:55, pirms 14 gadiem
Jaa bet Euro nespid njemot veraa, ka grupā Vācija un Hidinka trenētā Turcija. Austrieši arī nav nekādi sēņotāji.