Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

2012. gada Eiropas čempionāta fināls - Kijevā

2012. gada Eiropas čempionāta fināls - Kijevā
UEFA prezidents Mišels Platinī
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA pēc Portugālē notikušās sanāksmes paziņojusi, ka 2012. gada Eiropas futbola čempionāta finālmačs norisināsies Kijevā, Olimpiskajā stadionā.

Kā zināms, 2012. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs norisināsies Polijā un Ukrainā. Situācija pirms šodienas bija tāda, ka maijā UEFA bija apstiprinājusi Polijas četras norises vietas, bet Ukrainai infrastruktūras (stadionu) celšanas/uzlabošanas neapmierinošā ritējuma dēļ deva papildus sešus mēnešus, lai to labotu - Ukrainai pat draudēja EČ rīkošanas tiesību atņemšana. UEFA maijā atzina tikai Kijevu (tiesa, ar piebildi, ka tās stadionā nevar notikt fināls), bet trīs pilsētas netika akceptētas. Bažas palielināja arī fakts, ka ekonomiskā krīze īpaši smagi skārusi tieši Ukrainu.

Un tomēr Ukrainai viss beidzies labi. UEFA (un tās vadītājs Mišels Platinī) ne tikai izteikusi apmierinātību ar pēdējo sešu mēnešu laikā paveikto trīs citās Ukrainas pilsētās (tās akceptētas kā EČ norises vietas), bet arī paziņojusi, ka EČ fināls 2012. gadā notiks tieši Ukrainas galvaspilsētā Kijevā. Polijai atliek vienīgi skumt.

Kopumā EČ finālturnīrs 2012. gadā norisināsies astoņās pilsētās. Ukrainā tās būs Kijeva, Doņecka, Harkova un Ļvova, bet Polijā - Varšava, Vroclava, Poznaņa un Gdaņska.


, 2009-12-11 20:21, pirms 15 gadiem
Oh ka eiropieši varēs ukraiņu gharilku sadzerties
, 2009-12-11 20:22, pirms 15 gadiem
Būs jābrauc. Cerams Latvijas Euro 2012 spēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Lučāno Spaleti. Foto: Reuters/Scanpix
2

Par spīti neveiksmīgam ''Euro 2024'' Spaleti saglabās Itālijas trenera amatu

Lai arī Itālijas futbola izlase sestdien izstājās no 2024. gada Eiropas čempionāta futbolā, šobrīd netiek izskatīta iespēja no galvenā trenera amata atbrīvot Lučāno Spaleti, pauda Itālijas Futbola asociācijas prezidents.
Kanādas valstsvienības futbolisti aizsardzībā. Foto: John Raoux/AP/Scanpix
5

Kanāda debijā Amerikas kausā izkļūst no grupas, Argentīna uzvar arī bez Mesi

Savā pirmajā Amerikas kausa izcīņas finālturnīrā ceturtdaļfinālu sasniegusi Kanādas valstsvienība, kura A grupas pēdējā spēlē spēkojās 0:0 pret Čīles futbolistiem.
Džamals Musiala. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
43

VAR neieskaita trīs vārtus, vētrainā mačā Vācija sakauj Dāniju un sasniedz 1/4 finālu

''Euro 2024'' ceturtdaļfinālā iekļuvusi turnīra saimniece Vācija, kas Dortmundē notikušajā astotdaļfināla spēlē ar 2:0 apspēlēja Dānijas futbolistus. Ar vārtu guvumiem izcēlās Kajs Hāvercs un Džamals Musiala.