Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

4. un 6. grupa: Dortmundē Vācija pret Krieviju

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

4. un 6. grupa: Dortmundē Vācija pret Krieviju
Mihaels Ballaks
Foto: AFP

Rīt Pasaules kausa izcīņas Eiropas zonas 4. grupā futbola līdzjutējus gaida lielisks mačs - Krievija pret Vāciju. Tāpat aizraujoša solās būt 6. grupas spēle Harkovā starp Ukrainu un Horvātiju.

4. grupa: vācieši un krievi par 1. vietu

Grupas un varbūt pat visa Eiropas futbola vakara centrālā spēle notiks Vācijas pilsētā Dortmundē - vācieši savā laukumā uzņems krievus. Vācija spēlēja šī gada Eiropas čempionāta finālturnīra finālā (zaudējums Spānijai), un ar sniegumu "Euro 2008" var lepoties arī Krievija - zaudējums tai pašai Spānijai pusfinālā. Abām lielvalstu izlasēm 2010. gada Pasaules kausa izcīņas izloze bijusi veiksmīga - klāt pielozētas ne tās spēcīgākās komandas Somijas, Velsas, Azerbaidžānas un Lihtenšteinas izskatā, tāpēc futbola speciālisti tieši Vācijai un Krievijai atvēl pirmās divas pozīcijas. Taču jāatceras svarīgs fakts - uz DĀR pa taisno dosies tikai visu grupas uzvarētājas, bet astoņām no deviņām otro vietu ieguvējām vēl nāksies smagi pūlēties "play-off" kārtā, kas vienmēr ir riskanti. Tādēļ skaidrs, ka vienkārša iekļūšana divniekā ne Vāciju, ne Krieviju neapmierinās - vajag uzvarēt grupā. Rītdienas spēlē no stratēģiskā viedokļa krievus apmierinās arī neizšķirts, bet Vāciju tikai un vienīgi uzvara. Īpaši ņemot vērā Joahima Lēva padoto klupienu Somijā (3:3).

Pirms mača par favorīti uzskatītās Vācijas futbolisti visi kā viens izsaka komplimentus Krievijas izlasei, kura šogad progresējusi, iespējams, visstraujāk no vadošajām Eiropas komandām. Pašu vāciešu nometnē lielākās bažas izraisa vārtsargu problēma - pēc Kāna un Lēmana aiziešanas no Vācijas izlases par galveno vārtu vīru kļuva Roberts Enke ("Hannover 96"), taču viņš guvis savainojumu un spēlēt nevarēs. Lēvam atliek uzticēties "Bayer" vārtsargam Renē Adleram.

Krievijas puse apgalvo, ka pret vāciešiem no aizsardzības nespēlēs, tai pat laikā uzsverot, ka pretinieku spēcīgākā pozīcija ir uzbrukums. Īpaši jāuzmanās no Miroslava Klozes, kurš Somijā sasniedza "hattrick". Krieviem, kuri savu vienīgo spēli ir uzvarējuši (Velsu), savukārt uzbrukumā ir problēmas - savainojuma dēļ nevarēs spēlēt Romāns Pavļučenko, bet zem jautājuma zīmes ir Pāvela Pogrebņaka piedalīšanās mačā.

Citā spēlē Velsa uzņems Lihtenšteinu. Abas ir pietiekami labā garastāvoklī. Velsa pirmajā spēlē ar 1:0 uzvarēja Azerbaidžānu, bet otrajā mačā tikai 81. minūtē izlaida neizšķirtu izbraukumā pret Krieviju (1:2). Savukārt Lihtenšteina pēc 0:6 savā laukumā pret Vāciju spēja saņemties un panākt 0:0 viesos pret Azerbaidžānu.

Azerbaidžānā neizšķirts pret Lihtenšteinu tika uztverts kā apkaunojums, un no Bertija Fogta vadītajiem futbolistiem tiek pieprasīta reabilitēšanās rīt. Izdarīt to nebūs viegli, jo Helsinkos jātiekas ar somiem. Somija noteikti cer ne tikai uzvarēt šo maču, bet arī iesaisīties cīņā par divām pirmajām vietām ar Vāciju un Krieviju. Līdz šim savā vienīgajā mačā (3:3 pret Vāciju) somi ir pierādījuši, ka ir spējīgi uz daudz ko.

6. grupa: Ukraina pret Horvātiju - spēle, kuras nozīmi nevar pārvērtēt

Mediju lielākā uzmanība 6. grupā, iespējams, tiks pievērsta Fabio Kapello vadītās Anglijas spēlei ar Kazahstānu, bet no stratēģiskā viedokļa svarīgākais mačs notiks Harkovā, kur Ukraina uzņems Horvātiju. Gan horvāti, gan ukraiņi apzinās, ka diez vai angļi otro reizi pēc kārtas neaizbrauks uz futbola forumu ("Euro 2008" Anglijai aizgāja gar degunu), tāpēc ļoti reāli, ka tieši Horvātijai un Ukrainai būs jācīnās par otro vietu labāko divniekā. Ukraina līdz šim abas spēles aizvadījusi bāli, taču galvenais, ka seši punkti kabatā (3:1 Kazahstānā, 1:0 savā laukumā pret baltkrieviem, iesitot vārtus pēdējā spēles kompensācijas laika minūtē). Savukārt Horvātija pēc iesildīšanās ar Kazahstānu (3:0) cieta pamatīgu zaudējumu Zagrebā pret Angliju (1:4). Slavens Biličs izteicies, ka apzinās, ka arī Ukrainā varētu tikt zaudēti punkti. Jebkurā gadījumā šīs spēles nozīme ir milzīga, un rīt gaidāma nikna cīņa.

Angļi rīt lūkos izcīnīt trešo uzvaru trīs spēlēs. "Euro 2008" atlases ciklā Anglija izšķērdēja daudz punktu pret ne tām spēcīgākajām izlasēm (pret Izraēlu, Maķedoniju) un tagad lieliski apzinās, cik daudz tas beigās var izšķirt. Tāpēc, domājams, kazahi netiks nenovērtēti un vēl trīs punkti iebirs Kapello komandas kontā.

Spēles 11. oktobrī

GrupaSpēleSāk.laiks
4. Somija - Azerbaidžāna 17:00
4. Velsa - Lihtenšteina 19:30
4. Vācija - Krievija 21:45
6. Anglija - Kazahstāna 19:15
6. Ukraina - Horvātija 20:00

4. grupa

VIzlase SP
1. Vācija 2 4
2. Krievija 1 3
3. Velsa 2 3
4. Somija 1 1
5. Azerbaidžāna 2 1
6. Lihtenšteina 2 1

6. grupa

VIzlase SP
1. Anglija 2 6
2. Ukraina 2 6
3. Baltkrievija 2 3
4. Horvātija 2 3
5. Kazahstāna 3 3
6. Andora 3 0

Eiropas zonas ceļazīmju izspēlēšanas kārtība

Eiropas zonā ir deviņas grupas. Automātiski 2010. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā iekļūs visas deviņu grupu uzvarētājas. Savukārt labākās astoņas no deviņām otro vietu ieguvējām (netiks ņemti vērā rezultāti pret pēdējās, 6. vietas ieguvējām, jo 9. grupā ir tikai piecas komandas) izveidos četrus "play-off" pārus, kuru uzvarētājas pievienosies minētajām deviņām veiksminiecēm. Piebilde - Eiropai ir 13 vietas Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

  -2 [+] [-]

, 2008-10-11 00:27, pirms 16 gadiem
Par Horvātiju... pēc 1-4 obligāti, javinnē, bet tas būs oj cik grūti... Vel ceru uz Kazahu brīnumu =D

  -3 [+] [-]

, 2008-10-11 00:32, pirms 16 gadiem
Nedomāju, ka Krievija būtu ''viena no vadošajām'' Eiropas izlasēm.

  +4 [+] [-]

, 2008-10-11 00:39, pirms 16 gadiem
johoho rakstīja: Nedomāju, ka Krievija būtu ''viena no vadošajām'' Eiropas izlasēm.
parasta Eiropas liimenja izlase liidz pusfinaalam netiek taa kaa apdomaa , ko raxti

  +8 [+] [-]

, 2008-10-11 00:44, pirms 16 gadiem
johoho rakstīja: Nedomāju, ka Krievija būtu ''viena no vadošajām'' Eiropas izlasēm.
Atšķirībā no vienas tādas valsts, kura izdomāja brīnišķīgo spēli vārdā futbols un kura labprāt sevi uzskata par futbola lielvalsti, krievi piedalījās pagājušā EČ (un pelnīti 1/4 finālā uzvarēja Holandi ) un pašlaik ieņem 9. vietu FIFA rangu tabulā.
(Šis nav domāts johoho konkrēti, bet kopumā) - taču vienreiz pacentieties atteikties no subjektivitātes, un, ja neprotat izteikt atzinību, kur tā pienākas, tad vismaz paklusējiet, jo ir acīmredzams, ka Krievijas futbols iet uz augšu, un ne jau jūsu nievas tur ko mainīs.
edit: RU-GER būs varen interesanti

  -4 [+] [-]

, 2008-10-11 00:48, pirms 16 gadiem
Grieķija kļuva par Eiropas čempioni, bet par vienu no vadošajām Eiropā es to neuzskatu (gluži kā Krieviju, kuras izcilākie sasniegumi ir ničoks ar Nīderlandi (pamatlaikā) un uzvara mājās pār Angliju, kura Maklārena vadībā zaudēja visu ko varēja.

  +4 [+] [-]

, 2008-10-11 00:56, pirms 16 gadiem
kazjuks,
labs arguments, taču jāskatās arī pēc snieguma laukumā.
Grieķija uzvarēja savas spēles, pateicoties lielākoties tālajām piespēlēm, standartsituācijām, masīvai aizsardzībai un laika vilcināšanai pēc nokļūšanas vadībā.
Krievija ar Hidinku pie stūres demonstrē labu pāreju no aizsardzības uzbrukumā, izveido pietiekami daudz vārtu momentu, un holandiešus, lai cik škrobīgi man to būtu atzīt, izslēdza no spēles pārliecinoši (pat Tevis minēto niču pamatlaikā oranžie knapi izvilka).
edit: par Maklārena Angliju no comments

     [+] [-]

, 2008-10-11 00:58, pirms 16 gadiem
Vācija uzvara. Turaties un sasitiet tos izlecējus lupatu lēveros.

  +5 [+] [-]

, 2008-10-11 01:01, pirms 16 gadiem
Krievija - Vācija kā Pasaules karš.

Ukraina - Horvātija arī neko nevar zināt. Priekšroka nedaudz horvātiem.
Slēpts komentārs: bayern

     [+] [-]

, 2008-10-11 02:09, pirms 16 gadiem
Ребята чего вы так Россию не любите? Живите сегоднишним днем и в будущее глядите. А вы все за старое, самим не надоело. Я думаю в ничью сгоняют, а Украина выиграет.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-11 05:22, pirms 16 gadiem
march_2k rakstīja: Atšķirībā no vienas tādas valsts, kura izdomāja brīnišķīgo spēli vārdā futbols un kura labprāt sevi uzskata par futbola lielvalsti, krievi piedalījās pagājušā EČ (un pelnīti 1/4 finālā uzvarēja Holandi ) un pašlaik ieņem 9. vietu FIFA rangu tabulā.
(Šis nav domāts johoho konkrēti, bet kopumā) - taču vienreiz pacentieties atteikties no subjektivitātes, un, ja neprotat izteikt atzinību, kur tā pienākas, tad vismaz paklusējiet, jo ir acīmredzams, ka Krievijas futbols iet uz augšu, un ne jau jūsu nievas tur ko mainīs.
edit: RU-GER būs varen interesanti
Krievija viss iet uz augshu.

  +2 [+] [-]

, 2008-10-11 05:32, pirms 16 gadiem
keyseedee rakstīja: Yo Akula, nu nilublu Россию, procto nilublu, 4to podelajesh?!
mozhno 4toto sdelat' povesitsja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-11 05:58, pirms 16 gadiem
Ta tik bus spele!

  -1 [+] [-]

, 2008-10-11 07:57, pirms 16 gadiem
Vispirms - turu īkšķus par Latviju spēlē pret Šveici. Ceru, ka Anglija paņems savus 3 punktus no Kazahstānas. Un ceru, ka Horvāti iedos bietē Ukrainai (tas par Verpakovska marinēšanu rezervē!). Un vēl- turēšu īkšķi par Vāciju, lai tā sadod Krievijai. Yoda ir runājis. Lai spēks ir ar mums!

     [+] [-]

, 2008-10-11 08:57, pirms 16 gadiem
Eu veči,nevarētu kāds pateikt kur internetā varetu skatīties spēli Krievija-Vācija. Liels Paldies!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-11 09:48, pirms 16 gadiem
Dortmundes stadiona ietilpiiba ir 80 tukstoshi, bet krievijas faniem buus atveletas 7 000 vietu!!!
Ballaks pedeja preses konference baigi slaveeja Krievijas izlasi!!!
Vienliidz "simpatiskas" abas komandas... gribeetos redzeet rezultatiivu neizshkirtu, piemeram 3:3!!!

     [+] [-]

, 2008-10-11 10:20, pirms 16 gadiem
Lab, mazgadīgie rusofobi, beidziet tak reiz heitot!, un labāk uzrakstiet, kur netā varēs redzet Vacija - Krievija?

     [+] [-]

, 2008-10-11 10:31, pirms 16 gadiem
Anglji kazakus iemiiciis zemee! Ja Anglija speelees tik pat labi ka apret Horvaatiem tad nu jaa Kazakiem ceriibu nekaadu, pie tam veel Wembley stadionaa!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-11 11:09, pirms 16 gadiem
ne jau krieviju nemīlam, Vācija patīk
Akula rakstīja: Ребята чего вы так Россию не любите? Живите сегоднишним днем и в будущее глядите. А вы все за старое, самим не надоело. Я думаю в ничью сгоняют, а Украина выиграет.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-11 11:58, pirms 16 gadiem
Vācijas un Krievijas mačs solās būt ļoti aizraujošs.

  +2 [+] [-]

, 2008-10-11 14:05, pirms 16 gadiem
St_Germain, а когда с Уэльсом Россия играла, нравился Уэльс?

  +1 [+] [-]

, 2008-10-11 14:20, pirms 16 gadiem
Es esmu krievs un man futbola ziņā patīk gan Krievijas izlase, gan Vācijas izlase! Bet šodien es būšu par Krievijas izlasi! Lai Basti-Fantasti iesit un Arshavins ar Pogrebņaku!

GO RUSSIA! Veiksmi Vācijai!

  -1 [+] [-]

, 2008-10-11 15:06, pirms 16 gadiem
Somija - Azerbaidžāna 2:0
Velsa - Lihtenšteina 1:0
Vācija - Krievija 2:1
Anglija - Kazahstāna 3:0
Ukraina - Horvātija 1:1

     [+] [-]

, 2008-10-11 18:58, pirms 16 gadiem
Džerārs un Lampards atkal abi vienā pussargu līnijā.
Lai cik kvalificēts būtu Kapello, viņš ir arī vienlīdz stūrgalvīgs, ja uzskata, ka darbosies šāds spēlētāju virknējums, kas nav darbojies pie 3 treneriem. Cik reizes viņam par to jāpārliecinās, lai saprastu?
Kaut gan pret Kazahstānu jau visu ko var izmēgināt

     [+] [-]

, 2008-10-11 19:02, pirms 16 gadiem
march_2k rakstīja: Džerārs un Lampards atkal abi vienā pussargu līnijā.
Lai cik kvalificēts būtu Kapello, viņš ir arī vienlīdz stūrgalvīgs, ja uzskata, ka darbosies šāds spēlētāju virknējums, kas nav darbojies pie 3 treneriem. Cik reizes viņam par to jāpārliecinās, lai saprastu?
Kaut gan pret Kazahstānu jau visu ko var izmēgināt
Anglijā jau baigi daudz par to runā tagad. Tā teikt, Kapello esot izdomājis, ka jādod pēdējā iespēja abiem džekiem kopā uzspēlēt.
BBC lapā gan bija foršs apskats uztaisīts, kas arī nonāca pie secinājuma, ka kopā abi futbolisti laikam tomēr spēlēt nevar.

     [+] [-]

, 2008-10-11 19:13, pirms 16 gadiem
artuurs.k. rakstīja: Anglijā jau baigi daudz par to runā tagad. Tā teikt, Kapello esot izdomājis, ka jādod pēdējā iespēja abiem džekiem kopā uzspēlēt.
BBC lapā gan bija foršs apskats uztaisīts, kas arī nonāca pie secinājuma, ka kopā abi futbolisti laikam tomēr spēlēt nevar.
Jā, tas viss jau protams ir apskatīts
Manuprāt, lai kurš arī būtu labāks (un tas mani patiešām neuztrauc), jau ir pierādījies tas, ka viņi KOPĀ nevar spēlēt - vai nu viens, vai otrs.
Ja Kapello viņiem to pratīs ieskaidrot, būšu ļoti pārsteigts (maigi izsakoties, jo man tomēr kaut kā neticas).

     [+] [-]

, 2008-10-11 19:24, pirms 16 gadiem
march_2k rakstīja: Jā, tas viss jau protams ir apskatīts
Manuprāt, lai kurš arī būtu labāks (un tas mani patiešām neuztrauc), jau ir pierādījies tas, ka viņi KOPĀ nevar spēlēt - vai nu viens, vai otrs.
Ja Kapello viņiem to pratīs ieskaidrot, būšu ļoti pārsteigts (maigi izsakoties, jo man tomēr kaut kā neticas).
Katrā ziņā pret tādu komandu kā Kazahstāna jau var paeksperimentēt.
Negribu norakstīt Kazahstānu, bet nu gluži Horvātija jau nu viņi nav.

     [+] [-]

, 2008-10-11 20:32, pirms 16 gadiem
nee tad bija vienalga
Akula rakstīja: St_Germain, а когда с Уэльсом Россия играла, нравился Уэльс?

     [+] [-]

, 2008-10-11 21:07, pirms 16 gadiem
Pa kadu vaacu vai kirevu tv kanalu neradis sho speeli?