Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Viena no Pasaules kausa saimniecēm ASV izlase trenera amatā apstiprina Početino

Agris Suveizda

Viena no Pasaules kausa saimniecēm ASV izlase trenera amatā apstiprina Početino
Maurisio Početino. Foto: Reuters/Scanpix

Par ASV vīriešu futbola izlases galveno treneri oficiāli apstiprināts argentīnietis Maurisio Početino, kurš vienošanos panāca jau pirms mēneša.

52 gadus vecais argentīnietis Početino ar valstsvienību strādās pirmoreiz. Trenera karjeru viņš sāka Barselonas klubā "Espanyol", pēc tam vadīja Anglijas klubus "Southampton" un "Tottenham", ko 2019. gada ieveda Čempionu līgas finālā, 2022. gadā ar PSG kļuva par Francijas čempionu, bet pagājušajā sezonā atgriezās Londonā, vadot "Chelsea".

Početino kļuvis par pirmo ārzemju galveno treneri pie ASV stūres kopš vācieša Jirgena Klinsmana, kurš valstsvienību trenēja no 2011. līdz 2016. gadam. Šomēnes pārbaudes spēlēs pret Kanādu (1:2) un Jaunzēlandi (1:1) amerikāņus vadīja pagaidu galvenais treneris Maikls Varass, bet pirms tam pie izlases stūres bija Gregs Bērholters, ASV mājās neizkļūstot no "Copa America" apakšgrupas. Pagājušajā gadā amerikāņi nenosargāja Zelta kausa titulu, pusfinālā pendelēs mājās zaudējot Panamai.

2026. gada Pasaules kausu uzņems Kanāda, ASV un Meksika, visām trim izlasēm nesen mainot galvenos treneris. Maijā Kanādu pārņēma amerikānis Džesijs Māršs, bet jūlijā pie Meksikas grožiem atgriezās meksikānis Havjers Agirre. ASV Pasaules kausa finālturnīrā piedalīsies jau devīto reizi desmit turnīru laikā, izlaižot vienīgi 2018. gadu. 2002. gadā amerikāņi tika ceturtdaļfinālā, četrreiz izstājušies astotdaļfinālā un trīsreiz nav pārvarējuši grupu turnīru. 2022. gadā Katarā ASV sāka ar neizšķirtiem pret Velsu (1:1) un Angliju (0:0), tad uzvarēja Irānu (1:0), bet astotdaļfinālā ar 1:3 piekāpās Nīderlandei.

Oktobrī amerikāņus gaida pārbaudes spēles pret Panamu (mājās) un Meksiku (viesos).

Izmantotie resursi:
https://www.ussoccer.com/stories/20...