Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Trapatoni analizē EURO 2008

Trapatoni analizē  EURO 2008
Džovanni Trapatoni
Foto: AP

Bijušais Itālijas valstvienības un tagadējais ''Red Bull Salzburg'' galvenais treneris Džovanni Trapatoni analizē gaidāmo EURO 2008 un to, kas sagaidāms no Itālijas nacionālās izlases.

- Kāpēc jūs tik spītīgi atsakaties atgriezties pie Itālijas nacionālās izlases stūres?
- Bija daudzi piedāvājumi atgriezties, bet galvenā trenera amatā esmu strādājis ar "Juventus", "Milan", "Inter", "Cagliari", "Fiorentina". Itālijas futbols man ir ļoti pazīstams, un tāpēc labāk būtu, ja jaunie itāļu treneri iepazītu Itālijas futbolu. Jāatzīst, ka, iegūstot starptautiski atzīta trenera reputāciju, darba piedāvājumu netrūkst. Esmu vadījis dažādas nacionālās izlases, bet jāsaka, ka labāk ir vadīt kādu klubu. Ir daudz labāk strādāt ar spēlētājiem katru dienu, nekā tas notiek ar nacionālo izlasi, kad ir jāgaida vairāki mēneši, lai varētu strādāt ar tiem. Turklāt, dzīvojot ilgāku laiku kādā valstī, var iepazīt tās kultūru. Tā ir tiesa, ka nespēju sagaidīt to brīdi, kad sāksies mani piedzīvojumi Īrijas futbolā.

- Kādi bija galvenie iemesli, kādēļ jūs pieņēmāt Īrijas Futbola Federācijas piedāvājumu?
- Patiesībā bija daudzi faktori. Pirmkārt, futbols Īrijā un Anglijā ir ļoti saistošs un es vēlējos to izpētīt dziļāk. Turklāt ļoti patīkami būtu strādāt ar īru futbolistiem, kuri spēlē Anglijas līgās un futbolistiem, kuriem ir potenciāls. Ceļā uz Pasaules Kausu 2010. gadā Īrija ir ielozēta sarežģītā grupā. Itālija, Bulgārija vai Gruzija nebūs tie vieglākie sāncenši. Lai būtu, kā būtu, bet ticu Īrijas futbolistu meistarībai un morālai izturībai, spējai pārvarēt jebkuras grūtības, kas gadīsies ceļā uz 2010. gada Pasaules Kausu.

- Kuras nacionālās izlases ir spējīgas izcīnīt Vecā Kontinenta trofeju?
- Ir daudzas nacionālās izlases, kas varētu iegūt šo balvu. Varētu minēt Itāliju, Portugāli, Vāciju, Spāniju. Tomēr pieredze rāda, ka viss būs atkarīgs no tā, kādā fiziskajā formā atradīsies futbolisti jūnija mēnesī. Labs piemērs ir Grieķija - neviens negaidīja, ka grieķi finālā spēs pārspēt mājniekus portugāļus. Šogad mājnieki būs Austrija un Šveice. Esmu pārliecināts, ka šis aspekts būs noteicošais, lai austrieši un šveicieši spēlētu motivēti, un tas savukārt viņus pārvērtīs par bīstamiem sāncenšiem. Nedrīkst arī aizmirst par Horvātijas nacionālo izlasi, kurā ir daudz talantīgu futbolistu.

- Kādas ir jūsu domas par Itālijas nacionālo izlasi?
- Itālija ir ielozēta ''nāves grupā'' kopā ar Franciju, Nīderlandi un Rumāniju. Jādomā, ka šīs nacionālās izlases ir savstarpēji pazīstamas, jo daudzi futbolisti spēlē kopā Eiropas spēcīgākajos klubos. Jādomā, ka šī grupa būs visinteresantākā, un ļoti liela nozīme būs pozitīva rezultāta sasniegšanai jau pirmajā spēlē. Tas nomierinās un dos lielāku pārliecību nākamajām spēlēm. Ļoti žēl, ka divām nacionālajām izlasēm gaidāmais Eiropas čempionāts beigsies tik ātri. Jebkurā gadījumā kā itālis priecātos redzēt Itāliju čempionu godā.

- Kā jūs domājat, vai Roberto Donadoni iekļaus sastāvā Antonio Kasano? Vai jūs viņa vietā iekļautu?
- Jādomā, ka Donadoni jau ir izstrādāta taktiskā shēma un zināmi futbolisti, kurus iekļaus nacionālajā izlasē. Par nelaimi, šobrīd ir divi spēlētāji, par kuriem visi uzdod jautājumus - Alesandro del Pjero un Antonio Kasano. Del Pjero šobrīd atrodas ļoti labā sportiskajā formā un ir viens no mīlētākajiem futbolistiem Itālijā. Savukārt Kasano ir ļoti talantīgs, bet lielākais mīnuss ir nespēja adaptēties izlases vajadzībām. Atceros, kad vēl vadīju Itālijas nacionālo izlasi, nācās pieņemt lēmumu par Roberto Badžo atstāšanu mājās. Tas bija spēlētājs, kurš man bija radījis daudz patīkamu brīžu un palīdzējis izcīnit daudzus titulus, bet tomēr bija jāizlemj, vai Badžo ietekme uz nacionālo izlasi bija pozitīva vai negatīva. Del Pjero ir lielāks pārsvars pār Kasano, jo viņš ir daudz inteliģentāks un nobriedušāks. Iespējams, ka Donadoni sastāvā iekļaus tikai vienu no šiem futbolistiem. Jebkurā gadījumā Itālijai ir daudz labu uzbrucēju - Frančesko Toti, Vinčenzo Jakvinta, Filipo Inzagi un Luka Toni.

- Kādas ir jūsu domas par Donadoni nākotni pie Itālijas nacionālās izlases stūres?
- Ir jāpagaida, kādus rezultātus Itālija sasniegs EURO 2008, lai Itālijas Futbola Federācija varētu izlemt, vai pagarināt līgumu ar Donadoni. Ja Itālijas nacionālā izlase parādīs labu sniegumu, būtu taisnīgi, ja ar Donadoni tiktu parakstīts jauns līgums un viņš varētu turpināt vadīt Itālijas nacionālo izlasi.

Izmantotie resursi:
es.eurosport.yahoo.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-12 01:59, pirms 17 gadiem
Tu nesi normals...paskaties uz inzagi sasniegumiem un vartu guvumiem un tad ko tadu saki:p

     [+] [-]

, 2008-04-13 10:45, pirms 17 gadiem
Kā var pateikt, ka Inzagi nav labs uzbrucējs ? Viņš pusē no spēlēm izvelk Milānu ! Tas ir tas pats, kas teikt, ka Ronaldinho ir sliktāks par Butriku