Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Bijušajam Anglijas futbola izlases trenerim Ēriksonam atklāts neārstējams vēzis

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bijušajam Anglijas futbola izlases trenerim Ēriksonam atklāts neārstējams vēzis
Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Bijušajam Anglijas vīriešu futbola izlases trenerim Svenam Jēranam Ēriksonam konstatēts neārstējams vēzis, sarunā ar Zviedrijas radio "P1" atklāja Ēriksons.

75 gadus vecais speciālists, kurš vadīja Anglijas vīriešu futbola izlasi piecus gadus un pameta amatu pēc 2006.gada Pasaules kausa, pirms 11 mēnešiem pameta Zviedrijas futbola kluba "Karlstad" sporta direktora amatu veselības problēmu dēļ.

"Visi redz, ka man ir smaga slimība, un pieņem, ka tas ir vēzis, kas ir arī patiesība. Man jācīnās, cik ilgi vien varu," teica Ēriksons.

"Zinu, ka labākajā gadījumā tas varētu būt gads, bet sliktākajā - pat mazāk. Nedomāju, ka ārsti šobrīd var būt pilnībā pārliecināti par prognozēm," viņš piebilda.

Viņš atklāja, ka vienmēr juties labi, taču pēkšņi noģībis un nokļuvis slimnīcā, kur pēc veiktajām pārbaudēm atklājies, ka viņam ir neārstējams vēzis.

Ēriksona vadībā Lisabonas "Benfica" trīs reizes kļuva par Portugāles čempioni, bet pēc tam viņš palīdzēja Romas "Lazio" izcīnīja Itālijas A sērijas čempiontitulu 2000.gadā.

Viņš kļuva par Anglijas futbola izlases treneri 2001.gadā un viņa vadībā Anglijas futbolisti nepārvarēja ceturtdaļfinālu 2002. un 2006.gada Pasaules kausa finālturnīros un 2004.gada Eiropas čempionātā.

Trenera karjeras laikā Ēriksons arī vadījis Meksikas un Kotdivuāras izlases, Lesteras "City" un Mančestras "City", kā arī strādāja Ķīnā, kur ieņēma galvenā trenera amatu "Shenzhen", Šanhajas SIPG un Guandžou R&F vienībās.

Izmantotie resursi:
LETA