Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Krievijas U17 futbola izlases netiks iekļautas nākamā gada EČ kvalifikācijā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Krievijas U17 futbola izlases netiks iekļautas nākamā gada EČ kvalifikācijā
UEFA prezidents Aleksanders Čeferins. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AP. Krievijas U-17 vīriešu un sieviešu futbola izlases netiks iekļautas nākamā gada Eiropas čempionātu kvalifikācijā, otrdien paziņoja Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Septembrī UEFA ar savu lēmumu pavēra iespēju Krievijas U-17 vīriešu un sieviešu izlašu dalībai starptautiskos turnīros. Pēc UEFA lēmuma vismaz 12 no 55 UEFA loceklēm, tajā skaitā Latvija, paziņoja, ka neaizvadīs mačus pret Krievijas izlasēm.

Balstoties uz UEFA lēmumu, Krievijas U-17 komandas, kas spēlēs bez nacionālajiem simboliem un mačus aizvadīs ārpus Krievijas robežām, var tikt atjaunotas pat tad, ja jau notikušas kvalifikācijas turnīru izlozes.

Kvalifikācijas nākamā gada meistarsacīkstēm sāksies jau šonedēļ un, kā ziņo UEFA, nav atrasts risinājums, kā ļaut šīm izlasēm piedalīties atlasē.

UEFA ieskatā "bērnus nevarot sodīt par rīcību, par kuru pilnībā atbildīgi ir pieaugušie". UEFA prezidents Aleksandars Čeferins uzskata, ka diskvalifikācija liedz jaunajiem sportistiem pamattiesības uz izaugsmi un ir diskriminējoša pret viņiem.

Krievijas pieaugušo izlasēm un klubiem diskvalifikācija paliks spēkā līdz tiks izbeigta karadarbība Ukrainā, teikts UEFA paziņojumā.

Agresorvalstij Baltkrievijai UEFA nav piemērojusi diskvalifikāciju un tās izlases jau var piedalīties turnīros.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-10-10 15:23, pirms 7 mēnešiem
Spēcīgs mājiens ar mietu SOK, tororistiem nav ko darīt sporta forumos.